reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
jagódka - fajnie :) kojarzę Twoją brzuszkową fotkę z długimi włosami, także szacun za odwagę!
haust - ja myślę bardziej o tym, że Matiemu mogłyby przeszkadzać ewentualne nocne płacze maluszka...

udało mi się uprzątnąć na tyle, że mam jeden większy i jeden mniejszy słupek dla Adaśka. dałabym radę wygospodarować więcej miejsca, ale już dziś nie miałam siły. jutro idę do dentysty, a w piątek zabiorę się segregowanie ubranek. wypiorę w zwykłym proszku te najmniejsze i ułożę w szafce, żeby mieć pogląd ileż to miejsca mój Adaśko potrzebuję, a jakoś pod koniec maja wypiorę wszystko w proszku dzieciowym. muszę też wyprać pokrowiec z fotelika. dobrze, że nie mam przykazu leżenia, bo w bym tego nie ogarnęła :/

Hmmm możliwe, chociaż jego nawet wybuchy petard nie obudziły :-D No a poza tym liczę, że drugie dziecko będzie tak spokojne jak Mati ;-) Z drugiej strony - później planujemy, że dziadek przeniesie się na dół i ten pokój zajmie maleństwo, więc zastanawiam się też czy jest sens na trochę lokować go w pokoju z Mateuszem, czy może przeczekać ze 2-3 lata i od razu do swojego - im bliżej porodu, tym więcej pytań :-)

Ja pewnie we wtorek, jak już się potwierdzi, że to dziewczynka, zabiorę się za generalne segregowanie ubranek :-) Chciałabym w kwietniu te najmniejsze już wyprać, wyprasować i poukładać. Rozmawiałam z koleżanką (ma termin na maja) i teraz musi już leżeć :-(

Jagódka - bardzo fajna fryzurka :tak:
Makota - zazdroszczę morza bardzo :-) Też mam jutro dentystę - wyrywanie "8" :baffled:
Haust - zobaczysz w praniu jak wyjdzie ze spaniem, każde dziecko inne :tak: Łóżeczko dla małego będę miała w sypialni, ale jak znam życie to będzie spał ze mną w łóżku - N. się budziła kilka razy w ciągu nocy na karmienie, więc po pewnym czasie darowałam sobie budzenie i odkładanie jej do łóżeczka (choć plany przed porodem miałam zgoła inne :-p). Całe szczęście prawie nie ulewała.
Ja dziś na wynos wzięłam na obiad sałatkę gyros - już pół wpierniczyłam :-D Do mnie na szczęście wróciła energia :rofl2: ogarnęłam mieszkanie, zrobiłam pranie, pomyłam podłogi i jedzonko zrobiłam :-D

Haust - ale w kwietniu wypierzesz, wyprasujesz i poukładasz i będą czekały na Kruszynę?

w kwestiach organizacji mam wiele pytań - sama do siebie :/ jakby nie patrzeć jest już połowa marca :crazy:

Makota to pytaj, po to tu jesteśmy!
My z Dusią już po obiedzie, chata wysprzątana, czekamy na gości. A. dziś dłużej w pracy musiał zostać, w sumie to dobrze, bo tylko by przeszkadzał:rofl2:

reklama
Jagódka ja niestety nie wiem jakie miałaś wcześniej włosy ale z tego co piszesz to mega wielka zmiana! Tyle włosów do śmieci poszło! zaszalałaś ;-) Kolor włosów fajny. Ciekawe jak ja bym w takim wyglądała hmm.

Ka.wo masz rację, że trzeba się będzie w końcu zabrać za ciuszki i przygotowania. Żeby nie zostawiać sobie tego na ostatnią chwilę. Myślę, że niedługo i ja się za to zabiorę. Będzie okazja do przeglądania zawartości najwyższych półek w szafie, gdyż będziemy robić nową szafę. Dziś ma przyjść facet i rozmawiać o konkretach. Trzeba będzie zatem w ciągu miesiąca opróżnić starą szafę i takim sposobem zostanę zmuszona do zabrania się za ciuszki.

Do góry