reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Oj susel oby tylko nie było żle , jak czytam na internecie to mnie ciarki przechodzą. Ja tez mam kota, psa, chomika i rybki heh niby corki ale ja sie nimi zajmuję. Oczywiscie kuwete sprzata młoda od kiedy wiem o ciazy. Byle do srody;-)

reklama
Aniu bardzo mi przykro:( nie wiem co napisać....

Jagódka to widzę, że już konkrety. Ja miałam się w tym roku wziąć wcześniej za prezenty, ale ciąża totalnie mnie zaskoczyła i jestem masakrycznie rozkojarzona:( Jeszcze mam czas i niedługo zacznę o tym intensywnie myśleć!!

Dziewczyny, która miała pierwszy dzień ostatniej miesiączki ok. 13 października i nie wie kiedy doszło do zapłodnienia-please dajcie znać bo mam pytanie....

jesli masz okres mniej więcej regularnie to policz sobie według kalkulatora.
Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko

Do lekarza najlepiej najwcześniej iśc 2 tygodnie po tym jak się okres nie pojawił - tak mi lekarka powiedziała. wtedy już coś widać. u mnie tak było.

Aniu,
przykro mi bardzo! trzymaj się!

dziś pierwszy dzień bez mdłości od dwóch tygodni.. trochę żołądek i przełyk bolą.. ale to tylko taki dyskomfort. i dzięki temu zjadłam dosyć spory obiad!!! już dawno tyle nie zjadłam. i tak mniejsza porcja niż jadam normalnie. schudłam w te 2 tygodnie mdłości 1,5kg i mam nadzieję że już na tym koniec.. podoba mi sie moja waga startowa w ciąży..a nie dobrze chudnąć za wiele na początku..

Kum zapisałam się dopiero na 3 grudnia do gina. Wchodziłam na tą stronkę i wg tamtych obliczeń jestem w ok 3 tyg. więc 3 grudzień będzie wsam raz:)

Witajcie dziewczynki.

Aniu bardzo mi przykro. Cały czas mam nadzieję, że USG coś pokaże...

U mnie dzisiaj tylko dobre wiadomości. Wizyta za mną :) Ciąża potwierdzona, zdrowa, rośnie, wewnątrzmaciczna
Widać pęcherzyk, fasolkę i bijące serduszko :-):-):-):-):-):-):-):-)
6-7 tydzień, dzidzia ma 6,2 mm

Przyrost bety idealny. Wszystko książkowo. Żadnych podtrzymywaczy, lutein itp nie potrzebuje. Tylko kwas foliowy a potem ewentualnie Clexan bo z moją wagą mogę mieć problemy z krzepliwością krwi... [FONT=Lucida Grande, Trebuchet MS, Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif]Szyjka idelna, w macicy wszystko ok :) tylko się cieszyć i odpoczywać :)[/FONT]

zdjęć niestety nie mam, ale nie policzyła mi za USG więc się nie dopraszałam :)

kolejna wizyta za 3 tygodnie.

Katarinka, gratuluję!

mdłości mnie męczą cały czas... chce mi się wymiotować a nie mogę.... listę prawie uzupełniłam, ale wkleję jutro, bo nie mam siły na nic...

Dziewczyny pytam, bo zastanawiam się czy umawiać się do lekarza w tym tygodniu, czy jednak poczekać. Muszę iść prywatnie, bo na nfz kolejki masakryczne! Kasy nie mam, a jak pójdę za wcześnie to i tak niczego się nie dowiem:( Przeceż mogę być dopiero w 3-4 tygodniu... Poprzednia ciąża zagrożona, więc mam straszny mętlik w głowie:( Poradźcie coś proszę... Mogę wiedziec kiedy doszło u Was do zapłodnienia?

Ja bym poczekala , za namowa męza zrobilam ten sam blad i jestem lzejsza o 180zl . U mnie ostatnia @ 1.10 , 04.11 nie bylo nic widać , dziś kolejna wizyta , jest echo zarodka , stwierdzila lekarka 6tc.
Jedyny plus pierwszej wizyty to taki ,ze dowiedziałam sie ze wszystko ok. i że nie jest to ciaza pozamaciczna , ale dopiero dziś coś widzialam.

Ostatnia edycja:
Byl dzidzius i juz nie ma...straszny bol...fizyczny a jeszcze gorszy psychiczny...

trzymajcie sie dziewczyny zycze kazdej z osobna spokojnej i zdrowej ciazy.
Ja jak juz sie pozbieram to pewnie zajrze do Was.

Byl dzidzius i juz nie ma...straszny bol...fizyczny a jeszcze gorszy psychiczny...

trzymajcie sie dziewczyny zycze kazdej z osobna spokojnej i zdrowej ciazy.
Ja jak juz sie pozbieram to pewnie zajrze do Was.

jestes silna kobieta wiec dasz rade...wiem jak sie czujesz...niektore z nas juz to niestety przechodzily...wiec rozumiemy...nikomu tego nie zycze...sobie tez juz nie...ale Aniu moze tak musialo byc...ja sobie zawsze mowie ze moj dzidzius po prostu nie byl tak silny :(

reklama
ja miałam @ 11 października a że działam jak w zegarku owulacja wypadła 25 i to też się zgadza z naszym kalendarzem łóżkowym;-) jeszcze nie byłam u gina, ale dziś będę rozmawiała z lekarką to się dowiem kiedy mam iść i dam znać.

u mnie równiez ostatnia @ 11.10 owulacja ok 26go. Wizyta u lekarza 29.11

Do góry