Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
bardzo ci dziękuję za dobre słowo i rady.
No staram się leżeć, wzięłam już dwie nospy. Mam magnez, połknę zaraz sobie.
Szczerze, to jestem troszkę zdziwiona reakcją mojej doktor (piszę mojej, bo chodzilam do niej w 1 ciąży, później już nie) która stwierdziła coś w stylu " nie ma co płakać, to dopiero przecież początek". Ja wiem, że ona jest dobrą kobieta i przede wszystkim fachowcem więc nie będę się nawet starała zagłębiać w te jej słowa które są po prostu nie na miejscu. Zobacze co dzisiaj mi powie.
Ewa66 ja tam colę piję, choć wiem, że to nie jest zdrowe. Na szczęście mój Mąż wie, że ja mam czasami takie coś, że nagle jest mi słabo, trzęsę się tak jakby w środku i muszę NATYCHMIAST coś zjeść, a najlepiej i najszybciej te moje 'ataki' uspokaja cola. Badałam się na cukrzycę, wyniki wszystkich badań też mam w porządku. Już taka moja natura że organizm nagle potrzebuje dużej dawki cukru i w ten sposób jestem w stanie się ogarnąć. A w ciąży częściej mi się to zdarza. Także cola to u nas jest zawsze, tak na wszelki wypadek.

Sokoja też to mam. owszem cukrzycy nie mam, ale to stany przedcukrzycowe, po dokładniejszych badaniach (szczególnie krzywa insulinowa) okazało się, że choruję na hiperinsulinemię (hipoglikemię) reaktywną. Po kilku godzinach od zjedzenia cukier spada na łeb na szyję i jeśli czegoś nie zjem, to słabne, mam mroczki przed oczami, cała się trzęsę, mam uderzenia gorąca itp. Do momentu ciąży byłam na metformaxie 850, teraz musiałam odstawić i bardzo się boję swojej insuliny w ciąży![]()
Ewa66 ja tam colę piję, choć wiem, że to nie jest zdrowe. Na szczęście mój Mąż wie, że ja mam czasami takie coś, że nagle jest mi słabo, trzęsę się tak jakby w środku i muszę NATYCHMIAST coś zjeść, a najlepiej i najszybciej te moje 'ataki' uspokaja cola. Badałam się na cukrzycę, wyniki wszystkich badań też mam w porządku. Już taka moja natura że organizm nagle potrzebuje dużej dawki cukru i w ten sposób jestem w stanie się ogarnąć. A w ciąży częściej mi się to zdarza. Także cola to u nas jest zawsze, tak na wszelki wypadek.