nieufna
Fanka BB :)
kolejne prenatalne?a czemu kolejne?ja mialam jedno ale wlasnie slyszalam ze niektore kobiety maja po 2 badania..dobrze, ze masz badania to powiedz ze tak cie bolal brzuch..
Są trzy badania prenatalne.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
kolejne prenatalne?a czemu kolejne?ja mialam jedno ale wlasnie slyszalam ze niektore kobiety maja po 2 badania..dobrze, ze masz badania to powiedz ze tak cie bolal brzuch..
Ja już to 3 miałam. Teraz mam wizytę 25 maja to będzie 33tydzienWiem, że są 3 prenatalne w każdym trymestrze i ja na to chodzę : 1. do 12 tyg , 2. 20-22 tydz, 3. 27-32tydz jakoś tak![]()
hmmm w 11 tygidniu ciazy mialam usg u mojego lekarza i wtedy mowil o kregoslupie,o przysadce muzgowej.....czy wszytsko jest dobrze..mierzyl malenstwo..nastepnie w 20 tygodniu mialam u innego lekarza prenatalne-dlugo mnie badal bardzoooooo wtedy tez stwierdzil plec dziecka,mierzyl ja sprawdzal serduszko glowke nozki raczki paluszki-wszystko wiec teraz bede miec kolejne tak?Kurcze nawet nie wiedzialam ci lekarze tak malo czasami mowia..zwlaszcza mamom ktore sa w 1 ciazy-nie wiedza tak duzo jak mamy juz w 2 ciazy. Trzeba czasami sie tak o wszytsko dopytywac-nie wiem jakbym byla lekarzem to staralabym sie wsyztsko przekazac pacjentce aby byla spokjna-aby wiedziala co i jak dokladnie zeby nei miala zadnych watpliwosci. No nic badanie usg mam u mojego lekarza 16.05 wiec niedlugo-wypytam o wszystko.Jak miałaś w 20 tc to było chyba drugie, ważne jest to między 12 a 14 tc.
Jak masz możliwość to idź na rehabilitację dla ciężarnych. Ja poszłam raz, dokładnie mnie babka obejrzała, dała zestaw ćwiczeń (pytała czy chcę do niej chodzić czy wolę w domu) i od 2 dni nic mnie nie boli.
rozumiem,no to musze zapytac lekarza bo az jestem ciekawa ja ogolnie mialam ostatnio zwykle badanie usg a prenatalne mialam w 20 tygodniu i do dzis tylko same badania usg takie 15 minutowe..no wiadomo badania krwi..glukoza..hmmmmmmmmmmmmmmmmm