reklama

Lipiec 2016

Witajcie. Moj maluszek dzis ladnie spal w nocy,co z tego jak mi bylo takgoraco ze nie moglam zasnac. Mamy łóżeczko dostawione do naszegp lozka ale maly i tak spi z nami na lozku. Maz z jednej, maly z drugiej i ja nie mam cztm oddychac. Od dzis maly spi u siebie w lozeczku bo dlugo tak nie dam rady. Madzia u mnie tez mocno krwawily, tylko u mnie byl ten problem ze nie miałam pokarmu,cokolwiek pojawilo sie w 4-5 dobie ale sciagalam5-10 ml po godzinie, skonczylo.sie na mm.

reklama
Ja strasznie cierpiałam z bólu sutków i dość szybko pomogła maść Maltan, nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. Przez tydxień wietrzyłam piersi i smarowałam po każdym karmieniu, potem robiłam kompresy, warstwa maści, gazik, stanik. W kilka dni się zagoiło a byłam bliska rozpaczy. Moja też mnie ciągnie, ale już nie boli.

A ja mimo iz nie mam żadnych ran na sutkach to pierwsze kilka pocoagniec małego to okrutnie mnie boli ale nie same sutki tylko cale piersi tak jakby kanaliki w srodku, a maly ma juz 4tyg. Ciekawe czy przez cały okres karmienia tak bedzie..

Witajcie srodowo dziewuszki moje :)

Jadacie normalnie czy macie jakas diete by spadly kg? Co jadacie na śniadania bo z tym mam najwiekszy problem.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas jak narazie dalej sam cyc.Z karmieniem jest dobrze, nawet brodawek nie mam poranionych a po kąpieli smaruje je maścią z Ziaji.Mały od wyjścia ze szpitala 08.07 i wagi 2650g wczoraj miał 3110g. Tylko ten upał powoduje, że w dzień troche marudzi i ma problemy ze snem.Posiłkujemy się od trzech dni smokiem.Co do kg po ciąży na dzień dzisiejszy zostało 3 kg.

A ja mimo iz nie mam żadnych ran na sutkach to pierwsze kilka pocoagniec małego to okrutnie mnie boli ale nie same sutki tylko cale piersi tak jakby kanaliki w srodku, a maly ma juz 4tyg. Ciekawe czy przez cały okres karmienia tak bedzie..

Witajcie srodowo dziewuszki moje :)

Jadacie normalnie czy macie jakas diete by spadly kg? Co jadacie na śniadania bo z tym mam najwiekszy problem.

To nie wiem czy tak masz ale mi jak w miedzyczasie mleko się zrobi i spływa to jakby mi te kanaliki ogniem czyścili.

Dziewczyny co miały wywoływane porody po jakim czasie od podłączenia kroplowki zaczęło się coś dziać? Bo nie wiem na co się szykowac
:-) też musialyscie byś na czczo?
Hej! Ja byłam najpierw na badaniu oct, od 9 do 11. Przed południem zdecydowali, że wywołują poród. Do 15 w miarę spoko skurcze, lekkie. Potem coraz silniejsze - bolesne zaczęły się ok. 18, 19. Druga faza zaczęła się o północy. Urodziłam w 45 minut.
Nie byłam na czczo. Dali mi obiad ok 13, a nawet koło 21,22 kazali coś zjeść (ja z cukrzycą).

reklama

Ja jem jak wcześniej, na diecie cukrdycowej. Rano np jajecznica z 2 jaj i 2 kromki chleba razowego (kromka 7x7 cm) z serkiem białym i pomidorem i sałata. Albo 3 kromki z czymś tam.
Staram się jeść regularnie, co 2,3 h.
Jestem niecały tydzień po porodzie, z 13 dodatkowych kg zostało mi 5.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry