reklama

Lipiec 2016

U nas relacje też bym powiedziała, że takie sobie :( najbardziej mam żal o to że mąż późno chodzi do pracy i przez to późno wraca. U niego godziny są takie w miarę elastyczne, pracuje po 8 h, więc mógłby iść jak człowiek na 8 i wtedy 16:30 byłby w domu. A on chodzi na 9:30 bo mu się nie chce wcześniej wstać i przez to wraca dopiero 18:00-18:30. Biorąc pod uwagę że kąpiemy małą o 19 to dużo czasu z dzieckiem mu nie zostaje... I to na własne życzenie.

Ja karmię piersią i też dietę będę rozszerzać dopiero po skończonym 6 miesiącu. Moja pediatra też uważa że tak się powinno.

Flammie, to chyba Ty pisałaś że będziesz dziecko przenosić już na spanie w nocy do jego pokoiku? Czy któraś jeszcze planuje to w najbliższym czasie lub już śpi oddzielnie (w innym pomieszczeniu)? Ja planuję gdy mi wyrośnie z łóżeczka dostawnego, na szczęście jest drobna więc pewnie jeszcze dość długo posłuży. Ale trochę się boję tego kroku, bo jestem na 90% pewna, że nie usłyszę ewentualnego płaczu dziecka z innego pokoju. Niestety ja śpię jak kamień i żaden instynkt macierzyński tego nie zmieni...

reklama
Ehh, no właśnie :( Czasem mam wrażenie, że mój P, mimo, że to on bardziej chciał dziecko, to właściwie żyje sobie tak, jak przed narodzinami Sary. I zupełnie nie rozumie o co mi chodzi, przecież spędzamy razem czas (czytajcie: siedzimy w jednym pokoju) :( Dramat.
Mam pytanie. Czy któraś mama będzie wprowadzać pokarmy dopiero po 6 miesiącu? My tak planujemy, a widzę, że większość chce już wcześniej. Jakoś mnie przerasta ten temat.
Ja też planuję rozszerzać dopiero po 6 miesiącu :)

No jak czytałaś wcześniej to u mnie była masakra...niby już jest lepiej, wczoraj obejrzeliśmy film i po drinku wypełniamy. Mieszkamy obecnie u moich rodziców. Ale ciężko się dogadać z mamą. Od wczoraj szukam mieszkania do wynajęcia. Ale ceny są potworne, za głupia kawalerkę 1400zl pod Warszawą..śmieszne Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
O, tak niestety ciężko jest coś wynająć mimo wszystko. My mamy 2 pokoje, a i tak prawie całe wypłaty idą na opłaty :(

U nas relacje też bym powiedziała, że takie sobie :( najbardziej mam żal o to że mąż późno chodzi do pracy i przez to późno wraca. U niego godziny są takie w miarę elastyczne, pracuje po 8 h, więc mógłby iść jak człowiek na 8 i wtedy 16:30 byłby w domu. A on chodzi na 9:30 bo mu się nie chce wcześniej wstać i przez to wraca dopiero 18:00-18:30. Biorąc pod uwagę że kąpiemy małą o 19 to dużo czasu z dzieckiem mu nie zostaje... I to na własne życzenie.

Ja karmię piersią i też dietę będę rozszerzać dopiero po skończonym 6 miesiącu. Moja pediatra też uważa że tak się powinno.

Flammie, to chyba Ty pisałaś że będziesz dziecko przenosić już na spanie w nocy do jego pokoiku? Czy któraś jeszcze planuje to w najbliższym czasie lub już śpi oddzielnie (w innym pomieszczeniu)? Ja planuję gdy mi wyrośnie z łóżeczka dostawnego, na szczęście jest drobna więc pewnie jeszcze dość długo posłuży. Ale trochę się boję tego kroku, bo jestem na 90% pewna, że nie usłyszę ewentualnego płaczu dziecka z innego pokoju. Niestety ja śpię jak kamień i żaden instynkt macierzyński tego nie zmieni...

Mój też podobnie wraca i dlatego nawet za bardzo się nie zmęczy opieką, zwłaszcza, że przeważnie i tak spogląda na komputer.
Też mam mniejsze łóżeczko i szacuję, że wystarczy jeszcze na jakiś miesiąc, max. 2. Mamy ciasno i kompletnie nie wiem, jak się to łóżeczko zmieści. Być może uda się przestawić nasze łóżko. A może zamontujesz kółeczka i ustawisz na noc nawet w przejściu, a na dzień przewieziesz do pokoju, gdzie planowałaś wcześniej go ustawić?

1477512332-y25r5p.jpeg

Mamy taki i polecam jest piękny :)

Ja również zamierzam zacząć rozszerzanie diety po 6 miesiącu zgodnie z zaleceniami WHO :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kamejka, tak właśnie planuję w przeciągu najbliższych tygodni. Odwlekam ten moment ile się da. Na razie śpi w koszu obok naszego łóżka ale już wyrasta z tego kosza. A jak się zaczyna wiercić rano to aż cały kosz się trzęsie :P Będziemy mieć elektroniczną nianie, choć ja pewnie usłysze płacz z innego pokoju :P Mój mąż z kolei potrafi spać jak kamień kiedy obok mały krzyczy jak opętany :)

Myślę, że jak dzieci troszkę podrosną to dla ojców opieka nad nimi będzie wielką frajdą :)

Ja nie w ten, ale w następny weekend podam kaszkę. U nas zwłaszcza ostatnio głównie mm.. :(

Dziś mam dziecko wyjątkowo słodkie. Prawie cały czas uśmiechy, pogawędki, łapie mnie za nos i śmieje się na głos :) Tylko kurcze nie może spać. Spał mało w ciągu dnia i teraz od 1800 nie śpi. Nie płacze dużo, nie marudzi, tylko leży, wierci się, gada i tarmosi tygryska.

BasiaJulia niestety moja mała ma bardzo delikatny sen, więc jakbym ustawiła gdzie indziej niż jej pokoik to by się obudziła. Teraz robię tak że do północy śpi w swoim pokoju, potem ją budzę na karmienie i przenoszę do naszej sypialni i wtedy razem z nią kładę się spać. Mam dwa łóżeczka dla niej, jedno duże docelowe w jej pokoju i drugie małe dostawne w naszej sypialni. Nie mogę jej od razu po kąpieli usypiać w sypialni bo my tam często wchodzimy wieczorem (mam tam wielką szafę w której trzymam wszystko, wiec cokolwiek chcę sięgnąć np szczotkę do zamiatania, deskę do prasowania, jakies ciuchy, no wszystko tam mam), dlatego dopiero o północy kiedy kładziemy się z mężem spać.

Co do rozszerzania diety to nie mogę się doczekać miny Natalki jak spróbuje czegoś innego niż mleko ;) ciekawa jestem jak zareaguje!

Mam pytanie. Czy któraś mama będzie wprowadzać pokarmy dopiero po 6 miesiącu? My tak planujemy, a widzę, że większość chce już wcześniej. Jakoś mnie przerasta ten temat.
tak, ja czekam do skończonego 6 miesiąca, nie ma potrzeby póki co się spieszyć:) Córkę tak karmiłam i małego też zamierzam.

Nawilżacz przyszedł i zaczynamy, ciekawe czy katar przejdzie, jeśli nie to może to wina papugi.
jaki masz?
daj znać jak się sprawdza.....

My 4 mce skończymy 7-11ale próbujemy juz powoli coś innego niz mleko. Narazie w bardzo skromnych ilosciach jabłko gotowane na parze ale surowe też dawalam. Pola robi wielkie oczy i sie cieszy. Za kilka dni spróbuje dać jej marchewkę. Moja teściowa mnie tak zachęca do nowości kulinarnych dla Poli więc próbujemy. Dostalam przepisy na dania dla niemowląt w 4-5 mcu. Jezeli chcecie to jakos je tu zamieszczę.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry