boze zakazenie szpiku kostnego mojego czy dziecka?jezu oszaleje zaraz...Z WYJĄTKIEM krwi pobranej od noworodków lub KOBIET W CIĄŻY, występowanie niedojrzałych granulocytów we krwi obwodowej wskazuje na wczesną odpowiedź na zakażenie, stan zapalny lub inne bodźce ze strony szpiku kostnego
takie coś znalazłam..może więc nic groźnego?
reklama
*Venicee*
Fanka BB :)
Agnes skonsultuj z jakimś lekarzem a nie schizuj,bo to gorsze dla dziecka -właśnie dziewczyny napisały że NIE gdy się jest w ciązy !
mamawiki32
Agnesdem tam jest napisane wyraźnie,że z wyjątkiem, czyli,że teoretycznie nic to nie znaczy.
Z wyjątkiem krwi pobranej od noworodków lub kobiet w ciąży, występowanie niedojrzałych granulocytów we krwi obwodowej wskazuje na wczesną odpowiedź na zakażenie, stan zapalny lub inne bodźce ze strony szpiku kostnego
Iwona była pierwsza
http://www.sysmex.pl/materialy-nauk...cze/liczba-niedojrzalych-granulocytow-ig.html
paula_dabro
Dziewczyny widzę że poruszałyście temat tarczycy. Ja jak zaszłam w ciążę i poszłam do gina w 6tyg to dał mi skierowanie na badanie tsh i po 3 tygodniach miałam wrócić z wynikami. Okazało się że mam niedoczynność a tsh 6,583 :/ i zaczęłam od dawki 50 ale endo za parę dni podniosła na 100 i tak biorę do tej pory, jak byłam w 13 tyg to miałam 1,5....Endo mówiła że "ma nadzieję, że będzie dobrze" myślicie, że mogło się coś bardzo złego stać z rozwojem małego w tak późno wykrytej tarczycy? Boję się jak nie wiem...nigdy do głowy mi nie przyszło że mogę mieć chorą tarczycę
martwię się....
niczyje zakażenie, czułam,że tak przeczytasz więc Ci capslokiem zaznaczyłam" z wyjątkiem" ...no bo się zaraz do Ciebie przejadę i ..!boze zakazenie szpiku kostnego mojego czy dziecka?jezu oszaleje zaraz...![]()
Co do farbowania włosów to miałam rozmowę z moim lekarzem która przebiegła w wesoły sposób otóż...
Mówi do mnie ale włosów to w ciąży nie farbujemy a ja się śmieje ze Panie doktorze co Pan mówi a co ma pieron do wiatraka a on no właśnie bo zna przypadek ze pewna kobieta w Poznaniu zaskarżyla swojego lekarza po tym jak jej ciąża ObumArla ze lekarz nie powiadomił jej o tym ze nie farbuje się włosów prokurator powolal komisje która miała na celu zbadanie tego czy farba miała związek z poronieniem i kobieta sprawę przegrała i musiała lekarzowi zapłacić odszkodowanie za nadszarpnieta reputację.
I mówię dalej do lekarza to teraz paznokci nie będe malować bo to prawie to samo a pytam się go czy mam się kąpać w ogóle bo przecież woda twarda szampon ma chemię żel pod prysznic tez [emoji16] to lekarza opetal śmiech i mówi ma Pani racje teraz wychodzimy na dwór i się wietrzymy [emoji16] [emoji16] [emoji16] [emoji16] [emoji16]
Także oto się skończyła nasza rozmowa. Także same wiecie. Farbowanie włosów nikomu nie szkodzi... a tym bardziej dziecku. Ja sama farbuje i nie sądzę żeby to miało jakiś wpływ...
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Mówi do mnie ale włosów to w ciąży nie farbujemy a ja się śmieje ze Panie doktorze co Pan mówi a co ma pieron do wiatraka a on no właśnie bo zna przypadek ze pewna kobieta w Poznaniu zaskarżyla swojego lekarza po tym jak jej ciąża ObumArla ze lekarz nie powiadomił jej o tym ze nie farbuje się włosów prokurator powolal komisje która miała na celu zbadanie tego czy farba miała związek z poronieniem i kobieta sprawę przegrała i musiała lekarzowi zapłacić odszkodowanie za nadszarpnieta reputację.
I mówię dalej do lekarza to teraz paznokci nie będe malować bo to prawie to samo a pytam się go czy mam się kąpać w ogóle bo przecież woda twarda szampon ma chemię żel pod prysznic tez [emoji16] to lekarza opetal śmiech i mówi ma Pani racje teraz wychodzimy na dwór i się wietrzymy [emoji16] [emoji16] [emoji16] [emoji16] [emoji16]
Także oto się skończyła nasza rozmowa. Także same wiecie. Farbowanie włosów nikomu nie szkodzi... a tym bardziej dziecku. Ja sama farbuje i nie sądzę żeby to miało jakiś wpływ...
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
nieufna
Ale ceny z kosmosu; )
O ooo to ja też jestem po operacji usunięcia tarczycy.
Też biorę 150 eutyhox tyle że u mnie była masakra w 1 trymestrze.
No pamiętam, jak pisałaś. Ja operację miałam 10 lat temu i dopiero trzy lata temu trafiłam na super panią dr.
Iwona jejku j
boze czytajac wyniki nagle to zobaczylam i jak zaczelam czytac w necie wszystkie wiadomosci ze to zakazne to po prostu az mnie glowa rozbolala boje sie teraz
ak sie zmartwilam serioniczyje zakażenie, czułam,że tak przeczytasz więc Ci capslokiem zaznaczyłam" z wyjątkiem" ...no bo się zaraz do Ciebie przejadę i ..!![]()
reklama
*Venicee*
Też tak sądzę Patuśka ...są gorsze rzeczy wokół nas ,nie bez powodu dziecko w macicy i worku owodniowym siedzi
ochronę mają nasze dzieciaczki wspaniałą....
Paula Dobro jeśli jesteś pod opieką lekarza bedzie ok ....a jak kiedyś tego nie badali ? i????
Paula Dobro jeśli jesteś pod opieką lekarza bedzie ok ....a jak kiedyś tego nie badali ? i????