reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2016

moim zdaniem najlepsze artykuły są na infor
wklejam link przy czym to jest chyba stan na 2016 i chyba ja w 2013 się nie załapałam bo wtedy było ograniczenie dochodowe ale nie było rocznego zasiłku 1000 zł
Link do: Becikowe - jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka

Edit: Ku...a czekajcie bo sama zgłupiałam. Trzeba poczytać kilka artykułów
Jeju jeśli to jest aktualne to faktycznie becikowe nie zależy teraz od dochodu... Ja jak Michała urodziłam w 2014 to nie otrzymałam becikowego bo zależało od dochodów. To znaczy że ja otrzymam 1000 zł jednorazowo i to będzie moje drugie dziecko więc jeszcze 500 miesięcznie?

reklama
ale to zakrecone:)no to poruszylam ciekawy temat;) ja po prostu pojde do mopsu i sie dowiem:)co i jak...bo tak to kazdy mowi inaczej wszedzie pisza tak ze nie wiadomo o co chodzi...:)

Pomińcie link do tego artykułu z infora bo to jakieś pier...e jest.

Co wyczytałam z kilku innych artykułów i podsumowuję moje myślenie.
Becikowe czyli jednorazowa zapomoga za urodzenie żywego dziecka 1000 zł uzależniona od dochodu na os 1922 zł. To tak w skrócie.
Nie mylić z zasiłkiem rodzicielskim czyli 1000zł co miesiąc przez pierwszy rok życia dziecka dla osób bez etatu.

Pomińcie link do tego artykułu z infora bo to jakieś pier...e jest.

Co wyczytałam z kilku innych artykułów i podsumowuję moje myślenie.
Becikowe czyli jednorazowa zapomoga za urodzenie żywego dziecka 1000 zł uzależniona od dochodu na os 1922 zł. To tak w skrócie.
Nie mylić z zasiłkiem rodzicielskim czyli 1000zł co miesiąc przez pierwszy rok życia dziecka dla osób bez etatu.

Czyli jednak od dochodu?

wiecie co najlepiej na prawde udac sie do mopsu i sie wypytac bo kazdy mowi inaczej wszystkie artykoly sa zamotane..W mopsie sa okienka informacyjne mozna pojsc wypytac powiedziec o dochodach jakie sa i bedziemy wiedzialy wszystko co i jak...bo tak to sie wzajemnie wprowadzimy w wielki blad....

becikowe jest ze względu na dochód 1900 z czymś na osobę netto czyli po odliczeniu składek, można uzyskać dodatkowy tysiąc ale trzeba się kwalifikowac do zasiłku rodzinnego. pracuje w ops, w pokrewnym dziale. i niestety Agnes żeby się dowiedzieć czy ci się należy musisz sobie iść i złożyć wniosek. ale teraz weszła ta cała cudowna empatia czyli nie przynosimy żadnych dokumentów bo urzędnicy sami sobie o nie muszą wnioskować do innych urzedow (tzn. o wysokość dochodów, o wysokość składki itd ) :)

reklama
To złożę, bo może dzieląc na 4 się załapiemy. Bo rozumiem, że jak złożę a się nie należy to mnie nie ukarzą ? :) hehe

Do góry