Julka89.89
Cudzie trwaj..
A no niestety, wiem coś o tym. na mnie ludzie też się wkurzali tylko co ja mogę zrobić? musze mieć takie i takie dokumenty bo man kontrolę i koniec kropka. ja uważam że to paranoja ale to nie ja ustalam przepisy.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No dochód niższy i dzielony na wiecej osA co jak ja w 2015r byłam na urlopie macierzyńskim do końca kwietnia i 80% pensji zarabialam a potem byłam na zwolnieniu pół roku i tez 80% i tylko listopad i grudzień 100% to w sumie jeszcze lepiej
Jak firma zatrudnia powyżej 30 pracowników to dostaje się pieniążki w dniu w którym dostawało się wypłatę. Ja tak dostałam bez problemu za luty. U mnie Matki Boskiej Pieniężnej zawsze 10tego i tak dostałam przelew w marcu z pracy na konto
agnes to co ja mam zrobić. Moja umowa o pracę skończy się jak Mały będzie miał 6 miesięcy i już wiem,że nie podpiszą ze mną kolejnej ( mam na czas okreslony i wychodzi mi w styczniu 2017). W momencie urodzenia będę na umowie więc nalezy mi się tylko jednorazowe becikowe 1000zl, ale za pół roku już nie będę, to będą mi wypłacali ten 1000 zł co miesiąc mimo,że wzięłam jednorazowe becikowe w lipcu? Bo tak średnio rozumiem
o macierzyńskim wiem, nie wiedziałam tylko jak z tym becikowymMam tak samo jak Iwona ☺
Jeżeli poród odbedzie sie w czasie trwania stosunku o pracę to należy się zasiłek macierzyński przez rok. Nawet jak umowa kończy się dzień czy tydzień po porodzie to się należy, natomiast jeżeli stosunek o pracę ustanie przed porodem to traci się prawo do zasiłku macierzyńskiego. Ja jestem w takiej sytuacji że umowę mam do końca czerwca i pracodawca nie ma obowiązku przedłużenia mi jej do czasu porodu, więc jeżeli urodze w lipcu to nie dostane macierzyńskiego.
Także Ty się nie stresuj bo jak masz umowę do stycznia 2017 to spokojnie możesz korzystać przez rok z macierzyńskiego ☺
Jeżeli chodzi o becikowe to nie orientuje się niestety. Trzeba będzie złożyć wniosek, jak się należy to dostaniemy, jeżeli nie to trudno. Ale nie ma co myśleć tylko próbować składać wniosek a nóż się uda
o macierzyńskim wiem, nie wiedziałam tylko jak z tym becikowym