reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Dopatrzyłam się właśnie, że ta owca z bijącym sercem ma na imię Stella - jak moja gwiazda :-)
Lisek jest też cudny - taki firefoxowo-internetowy ;-)

reklama
Z bieżącego doświadczenia mojej siostry:

1. po urodzeniu nawet "duże" dziecko jest małe. uwierzcie. moja siostrzenica urodziła się tydzień temu w sobotę z wagą 3640g, 59 cm wzrostu i na razie nosi ubranka na rozmiar 56, większe są ZA duże. jestem tym bardzo zaskoczona, bo myślałam, że e 56 będą za małe i od razu trzeba będzie wskoczyć w te 58-62, a tu taka niespodzianka. wyglada na to, że nawet przy ubrankach dziecięcych rozmiar rozmiarowi nie jest równy.

2. mała nosi pampersy w rozmiarze 1. pampersy i hugisy bodajże. te z firmy bella (happy?) sie nie sprawdziły, bo są większe (czyt. za duże) i bardzo sztywne.

to by było na tyle z tego co zapamiętałam. ja to sie załamałam, bo moja córa bedzie chyba mniejsza, więc zastanawiam się na kupienie bodziaków w rozmiarze 52

mój urodził się chudziutki, 53 cm i długo chodził w ubrankach 56-62. nie inwestowałabym w mniejsze, dziecko bardzo szybko rośnie, najwyżej z tydzień coś będzie luźniejsze, zawsze to lepsze niż od razu przyciasne. poza tym jest jak piszesz, firma firmie nierówna tak samo jak rozmiarówka.
a i z pampkami u nas było to samo. kupiliśmy jedną paczkę Pampersów 1 i dwie od razu 2. okazało się, że długo, długo mały się w nich topił, kupka wypływała nogawką i używaliśmy 1. niby rozpiętość kg mała, ale różnica wielkości znaczna( 2-5, 3-6)

Ha, juz wiem skad znam firme produkujaca te przytulanki! Oni produkuja mega zarabiste skarpetki tez, takie anytposlizgowe. Uzywalismy ich zamiast papci w zimie :)

Bosonozka, poszukalam Tobie..co gdzie i jak ;) Jezeli chodzi o ciuszki dla dzieci etc.

Po pierwsze oczywiscie Primark, ale ja ostatnio bylam i duzo sie zmienilo od czasu Olafa- praktycznie nic ciekawego dla chlopcow nie bylo, jednak jezeli nie masz nic przeciwko rozom dla dziewczynki- polecam. Tym bardziej, ze tam maja bardzo tanie bodziaki (7 funtow za 7 sztuk) i jakosciowo to jest dosc dobra bawelna. Podobnie maja Matalan i Peacocks.

Po drugie.. Mothercare.
Zobacz załącznik 299077Zobacz załącznik 299078
Np cos takiego. Teraz jest promocja, but one get one half price- czyli wyniesie Cie 21 funtow za 6 sztuk (niby nie jest malo, ale tak duzo ich nie potrzebujesz i sa fajnej jakosci).
No i sorry, ale to musze Ci pokazac!
Zobacz załącznik 299079

strona:
baby girl 0-12 months from the Mothercare clothing range - Pushchairs, Car Seats, Nursery Furniture, Baby & Maternity Clothes

Nastepny sklep wedlug mnie z fajnymi ciuchami to debenhams (tylko zauwazylam, ze dla dziewczynki bardzo rozowo).Warto jednak czekac na promocje... Ja tam Olafowi buciki kupowalam, bo generalnie sa boskie i nie kosztuja az tak duzo:
Girls dresses - Baby Girls (0-24 months) at Debenhams.com

Zobacz załącznik 299087Zobacz załącznik 299088Zobacz załącznik 299089Zobacz załącznik 299092Zobacz załącznik 299090Zobacz załącznik 299091

Nastepny sklep: Marks&Spencer.
http://www.marksandspencer.com/Girl...3XPD4&pf_rd_p=470877813&pf_rd_s=global-top-10

W M&S polecam kurteczki i sweterki.

Dodatkowo absolutnie polecam ciuchy z supermarketow typu ASDA:
Girls | ASDA direct

oraz TESCO:
Clothing at Tesco – Search Results – Page 1

Zobacz załącznik 299093

Wiem, ale ja sie niestety bardziej nastawiam na chlopca...az mnie w srodku sciska, ze jednak nigdy takiej sukienki nie kupie... No, ale.. mam cudownego syna i prawdopodobnie bede miala jeszcze jednego.. :)

Ja narazie nie wiem, czy chlopczyk, czy dzieweczka? :) Przypuszczac to ja sobie moge, ale bedzie co bedzie :) Za tydzien - mam nadzieje! - juz sie dowiem :))) Narazie tylko ogladam i sie przymierzam do zakupow... Dziewczynki chyba troche fajniej ubierac mozna i nie tylko we wszechobecny roz. Nie wiem, to moj pierwszy bobas, wiec bez roznicy plec - jak to sie mowi, oby zdrowy byl! :)

piekne te ciuszki!:D harsh mnie też ściska, że takich sukieneczek nigdy nie założę, bo nawet trzeci się u nas chłopak trafi;)

reklama
ojj,jakie słodziaki :) mam nadzieję, że jeszcze mi się dziewczynka "przytrafi" :) fajnie mieć parkę i przebierać w różnych ciuszkach.

Do góry