reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Asco - ja gdzies kiedyś wyczytałam że w taki rożek/otulaczek dziecko się mieści do 5kg wagi ... jak to jest na prawdę to nie wiem:-) potem spokojnie można śpiworki...te to już są nawet w gigantycznych rozmiarach:-) Co do tego czy miękki czy usztywniany to ile osób tyle opinii:-) ja sztywnego u siebie nie przewiduję. Skarletka ze sztywnego była zadowolona, położne u którejś marcjanki w szkole rodzenia powiedziały że sztywny rożek jest niewygodny dla dzidziusia ... więc nie ma reguły...jednym pasuje... innym nie .

reklama
A ja jeszcze dodam od siebie, że potem rożek może służyc za okrycie, jak kołderka, więc chyba najlepiej wybrac albo miękki, albo z wyjmowanym usztywnieniem.

Jeżeli mówimy jeszcze o usztywnianym rożku, to myślę, że warto w taki zainwestować, bo zawsze jak nam nie będzie pasować, wkładkę można wyciągnąć. wtedy mamy miękki rożek. W drugą stronę już tak się nie da:-D

futrzaku a body u nas były praktyczne do czasu wysadzania małego na nocnik, wtedy chodziło już o to żeby ubranie można było jak najszybciej ściągnąć. Śpiochy tez długo używaliśmy, bo przy dziecku, które się wierci podczas spania i odkrywa miałam pewność, że mu ciepło i nie śpi z brzuszkiem na wierzchu:-)
a dresiki i spodenki kompletowałam od najmniejszych rozmiarów. na co dzień, po domku bardzo się u nas sprawdziły. Śpiochy zostawiałam do spania

Ostatnia edycja:
Ja mam nawet 1 usztywniany rożek bo pan się pomylił na allegro. Ale tego nie wymieniałam bo się dogadaliśmy ze to jego wina i jakby musiał pokryć koszty przesyłki to tyle samo wychodzi różnica w cenie miękkiego i usztywnianego!
I faktycznie Scarletka ma racje- usztywnienie mozna zawsze wyciągnąć:)

ja ciuszków na 50-56 nie mam nic odrazu na 62 dlatego ze u nas rodza sie długie dzieci hahah Wiki tez miała 55 cm i odrazu w 62 ja pakowałam.......

a to moje zdobycze dzis były jeszcze bodziaki w paski biało zielone i biało pomaranczowe ale rozm.50 tylko:-:)-( a tak by mi pasowały do tych portek i czapeczki:-p moze nastepnym razem:-D

SL371891.jpg

Ale mnie szczujecie tymi swoimi zakupami a ja juz mam ogromna dziure w portfelu a za to ogrom rzeczy do kupienia i załatwienia za spora kase.... fajnie ze mozecie tak kupic co sie spodoba i kiedy wpadnie w oko;)
Pinka fajny komplecik:)

Milusia a te opaski też w h*m kupiłaś? po ile były bo też takie chce a jutro bedziemy w h*m więc może bym kupiła chociaż budżet wyprawkowy mam na maxa wykorzystany ale pewnie emkowi zmięknie serce

reklama
Do góry