reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
tak przepłacać, to i tak bez sensu jest, bo to dla mnie wózek na kilka pierwszych miesięcy. te spacerówki potem i tak ciężkie i tak wielkie są. w sklepie zmieścić się, wtachać to wszystko problem. i tak najlepsza na później jest parasolka, którą się dokupi. dlatego ja ani się tym grzmotem wielkim nie przejmuję, ani go zmieniać nie będę, bo i tak zadowolona nie będę. dla mnie ważna jest waga, lekkość w prowadzeniu, zwrotność i żeby zajmował mało miejsca;)
a na zaspy i wertepy, dmuchane koła olu się sprawdzą, to była jedyna zaleta naszego wielkiego wózka:)

wlasnie jakie kola sa najlepsze?co myslicie o tych malych z przodu a wiekszych z tylu sa one praktyczne?

takie to nie wiem. ale na zaspy i wertepy jak ktoś ma takie podłoże koło siebie, to najlepsze duże pompowane. gwarantuję, wszędzie tym wózkiem przejedziesz.
ja mieszkam w centrum miasta, więc nawet w środku zimy chodniki są odgarnięte dlatego problemu z małymi kołeczkami parasoli nie mam, ale jak już chciałam wyjść do parku po śniegu, to się zakopaliśmy.

widzę że temat wózków cały czas aktualny... ja mogę polecić wózek firmy JEDO Jedo - Producent wzkw dziecicych. , gdy szukaliśmy wózka dla Hani zależało nam kupić tylko i wyłącznie gondolkę i z tym był kłopot, aż trafiliśmy na wersję limitowaną wózków tej firmy wyglądał tak jak teraz Bartatina tyle że bez spacerówki. Daliśmy za niego 630 zł, ma duże pompowane koła, długą gondolę,regulowane oparcie, bezszelestną budkę, jest na paskach i był doskonały do bujania, wystarczyło delikatnie palcem dotknąć rączki i już był wprawiony w ruch, do tego amortyzował wszystkie wertepy po których przyszło mi chodzić. Jedyne minusy to jest dosyć ciężki i do małych bagażników się nie mieści, ale my mamy kombi i mieszkamy w domku więc to nie był problem bo nie musiałam go dźwigać. Ja byłam bardzo zadowolona i Hanula dlugo w nim jeździła (9 miesięcy), bo wózek spacerowy kupiliśmy dopiero na wiosnę. to mniej więcej tyle....

Ola80 nie znam tej firmy i nic na jej temat nie słyszałam, może poszperaj na forach, może ktoś go ma

Kurcze jak to fajnie jest po kims dostac... Fajnie jest miec taka osobe, u mnie w rodzinie to by powiedzieli, ze popsuty ;-)

Ja chce jeszcze dodac do listy, ze wazne jest to, jak nisko 'podnozek' moze byc (jezeli oczywiscie ktos ma plan kupic takie cos 3w1), bo dziecko rosnie i tak naprawde z wozka korzysta sie mniej wiecej do 3 lat...i pozniej takie scisniete to dziecko siedzi...

Aha! I jak kupujecie wozki.. to najlepiej szukac z jak najwieksza iloscia bajerow dodawanych do nich (typu parasolka, folia, czasami torba), bo one czesto kosztuja bardzo duzo, a nie do kazdego wozka pasuje uniwersalna parasolka...

No i dla mam chodzacych (bezsamochodowych ;-) ):
zwracajcie uwage na wielkosc kosza na zakupy, bo dla mnie to na przyklad bylo wazne.

reklama
CONECO v4 Chameleon 3w1 + Zabawka + Folia! W-wa!! (1202875003) - Aukcje internetowe Allegro
właśnie taki wózek ma moja sąsiadka i w sumie fajnie i lekko sie niem jeżdzi ale bardzo szybko kolor wypłowiał gdzie wózek praktycznie cały czas w cieniu bo ona urodziła pod koniec zeszłego lata wiec sloneczka juz mało było a i zimno wiec wózek wiekszosci uzywała w domu efekt jest taki że teraz wygląda jak po 5 dzieciakach taki wypłowiały i niezbyt ciekawie sie to praezentuje a kolor miała czerwony

Do góry