reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hmmm no więc ja mam takie pytanie do doświadczonych mam: co mam kupić maltan, puralen czy bephanten??

No i jak w końcu z tą oliwką? no bo z tego co piszemy na szkole rodzenia to już raczej się nie powinno używać???

Już zgłupiałam help PLEASE:)

Black_ Opal z apteką doz trzeba być uważnym, bo czaem w aptece jest taniej niż na internecie- kupiłam przez neta fissan kilka sztuk, a potem okazało się, że w aptece było taniej:/

Jak dla mnie - zgadzam się z położną, że oliwka zapycha - a ciemieniuchę zwykłym nawilżającym balsamem można smarować...
czyli z kosmetyków dla dzidzi:

krem nawilżający
krem na odparzenia
krem na słoneczko

wszystko inne zbędne

ja kupuje maltan - czytałam, że najlepszy...i zamierzam tak jak black przed porodem się smarować...
ile ten fissan w aptece kosztował???

Ciamajdko lista pokaźna, ale moim zdaniem dużo mimo wszystko nie potrzebnych rzeczy...

Ostatnia edycja:
reklama
Black specjalnie w aptece zapytałam o cenę tego fissanu i sama się zdziwiłam, różnica nie była jakaś duża, ale jednak..

wybaczcie moje glupie pytania, a wszystkie bobasy mają ciemieniuchę???

no i czy jest potrzebny płyn do kąpieli, skoro myjemy maluszka mydełkiem???

ehtele wiem wiem, ale wkleiłam bo niektóre dziewczyny potrzebuja tych list a skoryguja je wg uznania;)
Ola_ no chyba wszystkie.. ja kupię specjalna oliwke na ciemieniuche ..

Black no wlasnie u mnie nie ma apteki DOZ, byla jedna ale bardzo krotko i ja zlikwidowali, a teraz maja tylko jakies wspolpracujace dwie czy trzy, ale zupelnie mi nie po drodze one sa.

Ola no właśnie ja to trochę poszłam na łatwiznę ;-) Myjąc mydełkiem musisz później opłukać czystą wodą dzidzię, no i łatwiej o suchą skórę. Dlatego tak jak pisałam - kupiłam Oilatum (to nie jest zwykły kosmetyk tylko emolient) i tego się nie spłukuje tylko zostaje na skórze i nawilża :tak:

Uuuu. starlet to lipa ;/ Ale zawsze możesz poczytać w necie a do apteki tylko iść i kupić ;)
Ja też tak jak Ty nie znosiłam zakupów w aptece, bo tak głupio stać i czytać co tam na opakowaniu napisali i prosić co chwila sprzedającą żeby podała następny gadżet :D W sklepie samoobsługowym nikt nie musi się ze mną męczyć jak ja niezdecydowana jestem :)

Ostatnia edycja:
Olu i Ciamajdko otóz pytałam położną na szkole rodzenia i NIE WSZYSTKIE dzieci mają ciemieniuchę...zazwyczaj te przenoszone - choć reguły nie ma...więc jesli ciemieniuch będzie położna powiedziała, że jest preparat jednorazowy, po zastosowaniu którego ciemieniuch od razu znika..więc jakby co do lekarza i on wypisze nam receptę...ale można zastosować coś nawilżającego..po tygodniu dwóch nie powinno być po niej śladu:)

ehtele wiem wiem, ale wkleiłam bo niektóre dziewczyny potrzebuja tych list a skoryguja je wg uznania;)
Ola_ no chyba wszystkie.. ja kupię specjalna oliwke na ciemieniuche ..
Nie wszystkie,wśród znajomych tylko niektóre dzieci miały.Częściej te z alergia pokarmową.
hmmm no więc ja mam takie pytanie do doświadczonych mam: co mam kupić maltan, puralen czy bephanten??

No i jak w końcu z tą oliwką? no bo z tego co piszemy na szkole rodzenia to już raczej się nie powinno używać???

Już zgłupiałam help PLEASE:)

j:/

Zaopatrujemy sie w Bepanhen,Purelan lub Maltan,by chronic sutki.Bardzo często (niemalze 90% kobiet karmiących piersia)ma podraznione brodawki,pekające i krwawiące.Jest to spowodowane złym przystawianiem maluszka,ale nie tylko,ślina je drażni i pekaja,bolą.Wtedy trzeba je leczyc kremikami,smarowac swoim pokarmem,wietrzyc...eh...

aha..a myślałam że to "obowiązkowo" do przejścia u wszystkich dzieci...

byle nie przepisywał ELOCOMU, to na sterydach jest, dlatego tak szybko schodzi...
ja będę starać się być na dłuższych a mniej inwazyjnych sposobach..

sama brałam rok sterydy i mam "zdezorientowany" organizm.. sterydy to porażka medycyny./

trzeba się nastawić, że ciemieniuchy nie będzie - a jak sie pojawimy smarujemy czymś nawilżajacym = nie znika - wtedy się martwimy:)

reklama
nie ma co się martwić tą ciemieniuchą na zapas - może właśnie nasze maluszki ominie. Wiem, że napewno należy unikać przegrzania

wrr jak ja nie lubię jak ktoś wcina się z reklamą :wściekła/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry