Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Możecie polecić firmę, której warto kupić kosmetyki do pielęgnacji dziecka? Bo z tego co wiem sporo ma działanie uczulające.
I jakiej firmy kupić podpaski/ podkłady?
Później kupowaliśmy także z firmy Pharmaceris
Podpaski-BellaPomyślałam (no dobra,podpatrzyłam u lipcówek),że warto zrobić listę rzeczy naprawdę przydatnych, w które warto się zaopatrzyć. Warto podzielić to na części "Dla mamy" i "Dla dziecka"
Dla mamy
- rogal do karmienia/ do podkładania sobie pod nogi gdy brzuch jst duży... wiele zastosowań
- poduszka z dziurąna nacięte krocze nieoceniona.
- do szpitala conajmniej 3 koszule (proponuję dłuższe, odpadają wszelkie "mini) z rozpinanymi guzikami
- Wkładki laktacyjne (już do szpitala kilka sztuk gdyby pobyt się przedłużył. Ten 3 dzien potrafi być bardzo dokuczliwy jeśli chodzi o pokarm). Wkładki kupować hurtowo)
- majtki jednorazowe ( z siateczki,jak kabaretki) do podtrzymywania wstrętnych podkładów szczególnie nocą (oczywiscie mowie tu o szpitalu)
- tantum rosa do podmywania
- laktator ( w moim przypadku uratował mi niemal życiegdy mogłam odciągnąć pokarm i dać wygłodniałemu dziecku. Jak dobrze,że nie musiałam korzystać ze szpitalnego)
- kilka biustonoszy do karmienia
Martuśka-głowa do góry-jeszcze się dowieszo rrrany, troche sie podłamalam, bo połowa z tych rzeczy nie mam pojecia co to jest i do czego służy, np. poduszka z dziurą i wkładki laktacyjne
Poduszka z dziurką ułatwia siedzenie po porodzie, a wkładki laktacyjne wkłada się do biustonosza, żeby wypływające mleko nie moczyło bielizny;-)Martuśka-głowa do góry-jeszcze się dowieszPoduszka z dziurką ułatwia siedzenie po porodzie, a wkładki laktacyjne wkłada się do biustonosza, żeby wypływające mleko nie moczyło bielizny;-)