• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dzień dobry
My jak zawsze na nogach od 7 :-)
Kacper jak zawsze budzi się po kilka razy w nocy na cycka , ale już się do tego przyzwyczailiśmy i nawet już nie liczymy ile razy się budzi i o której :tak:. U nas jest zawsze taka technika że po kąpieli ja karmie Kapselka w naszym wyrko kiedy skończe on najczęściej jest już przykimany więc pukam w ścianę i przychodzi mój M. Bierze Kacperka i przekłada do jego łóżeczka a ja wychodzę do drugiego pokoju np na internet czyli do WAS :tak:. Potem jak idziemy z M spać to od tej pory każda pobudka Kacperka to wstaje do niego M i albo go przebiera albo podaje mi go do karmienie. W czasie kiedy ja karmie M śpi a kiedy kończę to budzę M i on z powrotem wkłada Maluszka do jego łóżeczka:tak:. Tak u nas wyglądają nocki Pełna kooperacja ;-):-D. Dobra zmykam do Kapika bo mu się chyba znudziło leżenie na brzuszku

reklama
Ale mi net spowalnia :angry::angry:
Beatko a co sie dzieje z Maciusia...przyrodzeniem :sorry2:
I dlaczego nie panstwowo?
Tak tylko pytam bo chyba nie w temcie jestem :sorry2:
Coś mi sie wydaje,ze kaski tyczą się wszystkich rowerzystów.Nawet tych najmniejszych :tak:
Michalek pewnie juz na dwoch kółkach smiga co?

Dzień dobry!!!

No już piszę Anineczko Women byliśmy wczoraj u ordynatora urologii facet bardzo kompetentny miły (wizyta 150 zł więc co miał nie być)zobaczył co i jak i przez dwa miesiące mamy podczas kompieli odciągać napletek i jak nie będzie dobrze to zabieg.I tak nie może wcześniej go mieć bo miał usuwany 3-ci migdał i to było w znieczuleniu ogólnym więc musi i tak do następnego odczekać 3 miesiące.Zabieg płatny bo tam gdzie robią w Akademii to niestety mają kłopoty finansowe i strajkują i wszelkie zabiegi odwołane tylko pacjenci onkologiczni nie.Liczymy że moze to być kwota 3 tyś.bo zabieg jest w znieczuleniu z anestezjologiem.
Nasza pediatra nigdy nie kaała z siusiakiem nic robić a przynajmniej do około 2 r.ż.ale są dwie szkoły i kogoś trzeba się słuchać a takie zabiegi najlepiej wykonywac między 5 a 6 r.ż

Beatko wlasnie napisz o siusiaku bo nas chyba tez to czeka,małemu wogole skórka nie schodzi ale do roku czasu moze sie wszystko zmienić pni dr powiedziała.Napisz jak ten zabieg wyglada,czy mozesz przy nim byc i ile kosztuje ok.
Jeszcze Women moze mu nie schodzić a napisałam wszystko w poście wyżej

Beata Gratulacje dla Oleńki :-)
Aluśka dzięki

klika dni mnie nie było i nie mam was jak nadrobic tak lecicie ze stronkami:-)

no ale sie chwale Adas ma pierwszego zabka:-)
Kunda gratuluję:-)

Witajcie :-)

Mój syn się nie dostał do przedszkola :wściekła/y:
mam w dupie to miasto :baffled: i ten system niesprawiedliwy.

Women mój Wiku miał ten problem, dostał skierowanie do chirurga, chirurg go obejrzał , położył na stół, on miał 14 miesięcy. Lekarz kazał go mocno przytrzymać i na żywca mu naciągnął skórkę, zdezynfekował to ładnie i jeszcze kilka dni kazał w rumianku siusiaka moczyć i odciągać. Super się zagoiło, bez żadnego skalpela, zachował się piękny napletek. Także mój synuś ma sprawny sprzęt :tak:;-) drżyjcie dziewuchy :-D

Gratuluję Kunda! Ale fajnie! :-)

Sto lat dla Oskarka!!!
Misia pisz odwołanie przecież obydwoje pracujecie też tak miałam i nie popuściłam a jak nie to do gminy napisz:tak:

Zaraz z oczkami Oli jedziemy do szpitala może nic nie będzie miała robione oby dam znać potem

Dzien doberek:-)

u nas tez pogoda nijaka, takze pewnie spacerek skonczy sie tylko na zakupach autem w markecie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Pusia, u nas wstajemy z mezem razem, tzn. mezus podaje mi Skwareczka do karmienia i spi... jak koncze karmic to mezus bierze go do odbicia i kladzie do lozeczka. No i raz w nocy synus jest przewijany, i to tez raczej tatus to robi... takze nie moge narzekac - pelne zgranie:-D:-D

Dzień dobry!!!

No już piszę Anineczko Women byliśmy wczoraj u ordynatora urologii facet bardzo kompetentny miły (wizyta 150 zł więc co miał nie być)zobaczył co i jak i przez dwa miesiące mamy podczas kompieli odciągać napletek i jak nie będzie dobrze to zabieg.I tak nie może wcześniej go mieć bo miał usuwany 3-ci migdał i to było w znieczuleniu ogólnym więc musi i tak do następnego odczekać 3 miesiące.Zabieg płatny bo tam gdzie robią w Akademii to niestety mają kłopoty finansowe i strajkują i wszelkie zabiegi odwołane tylko pacjenci onkologiczni nie.Liczymy że moze to być kwota 3 tyś.bo zabieg jest w znieczuleniu z anestezjologiem.
Nasza pediatra nigdy nie kaała z siusiakiem nic robić a przynajmniej do około 2 r.ż.ale są dwie szkoły i kogoś trzeba się słuchać a takie zabiegi najlepiej wykonywac między 5 a 6 r.ż

Jeszcze Women moze mu nie schodzić a napisałam wszystko w poście wyżej

Aluśka dzięki

Kunda gratuluję:-)

Misia pisz odwołanie przecież obydwoje pracujecie też tak miałam i nie popuściłam a jak nie to do gminy napisz:tak:

Zaraz z oczkami Oli jedziemy do szpitala może nic nie będzie miała robione oby dam znać potem

Co do napletka u niemowlaków to właśnie znalazłam taki artykuł http://gorniak.strefa.pl/stulejka.html

Dzien doberek:-)

u nas tez pogoda nijaka, takze pewnie spacerek skonczy sie tylko na zakupach autem w markecie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Pusia, u nas wstajemy z mezem razem, tzn. mezus podaje mi Skwareczka do karmienia i spi... jak koncze karmic to mezus bierze go do odbicia i kladzie do lozeczka. No i raz w nocy synus jest przewijany, i to tez raczej tatus to robi... takze nie moge narzekac - pelne zgranie:-D:-D

To widzę, że mamy podobnie :tak:. Co do pogody to też lipa i chyba podobnie skończymy w Markecie hihi:-)

Witam sie.
Mlody dzis przespal w nocy cale 6,5 godziny tak wiec nie jest zle ;-)

Dzień dobry
My jak zawsze na nogach od 7 :-)
Kacper jak zawsze budzi się po kilka razy w nocy na cycka , ale już się do tego przyzwyczailiśmy i nawet już nie liczymy ile razy się budzi i o której :tak:. U nas jest zawsze taka technika że po kąpieli ja karmie Kapselka w naszym wyrko kiedy skończe on najczęściej jest już przykimany więc pukam w ścianę i przychodzi mój M. Bierze Kacperka i przekłada do jego łóżeczka a ja wychodzę do drugiego pokoju np na internet czyli do WAS :tak:. Potem jak idziemy z M spać to od tej pory każda pobudka Kacperka to wstaje do niego M i albo go przebiera albo podaje mi go do karmienie. W czasie kiedy ja karmie M śpi a kiedy kończę to budzę M i on z powrotem wkłada Maluszka do jego łóżeczka:tak:. Tak u nas wyglądają nocki Pełna kooperacja ;-):-D. Dobra zmykam do Kapika bo mu się chyba znudziło leżenie na brzuszku

Super organiazacja :tak:
U nas jest troche gorzej,no ale ja nie karmie piersia.
Albo ja wstaje całą noc,albo mąż.
Zazwyczaj w tygodniu ja wstaje a mąż na weekendy.

zapomniałam się pochwalić, że mój Kacper od wczoraj wkłada sobie paluszki od nóżek do buzi jak to słodko wygląda :tak:
Wow Super.
Napewno słodko to wygląda :tak::tak:

A ja czekam na Mateuszka bo pojechał z tatem na szczepienie ;-)

A pozatym sie wczoraj wkurzyłam.
Mąż miał leciec na chrzest bo mial byc chrzestnym u brata i przedwczoraj zabukowalismy bilety z Centralwings a wczoraj sie dowiadujemy,ze wszystkie loty na kwiecien sa odwołane :angry::angry::angry::angry:
Dodzwonic sie do nich nie da (jak pewnie dzwonią tysiące ludzi), na stronie internetowej nic nie pisze a i jeszcze sprzedają bilety na kwiecien :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Banda złodziei!!!
To takie polskie :sorry2::crazy::wściekła/y::angry::angry::angry:
260 euro poszło się je***:baffled:
I jeszcze trzeba kupic u innego przewoznika,a im czasu mniej tym bilety droższe.
Znalazłam za 350 euro :crazy:
Uggggggghhhhh:baffled:

co do wstawania w nocy..to Kapik śpi:-) ale jak juz trzeba wstać to ja w tygodniu mąż w weekendy:-) podobnie jak u Anineczki ale dziś niestety musiałam o 2.30 mleczko zrobić bo Kapik miał kryzys:-) nie hcciało mu sie spać...ehhh ale zjadł i poszedł spać dalej na szczęście:-)

Pusia gratulujemy Kacperkowi nóżek w buzi:-) hihih mój jeszcze nie umie:-) narazie łapie sie za stópki:-) ale do buzi nie dotarły heheh

Anineczko jak to zablokowali loty??? mogą sobie ot tak odwołać!! ????????? masakra!! masz racje to takie polskie!

Anulka u nas też pogoda okrutna...a nawet na zakupy mi się nie chce jechać....

Beatko trzymamy kciukasy za Olkę:-) oby nic nie trzeba było robić...buziak

Karina miłego prasowania:-) mnie też to czeka a ja tego nie cierpie...ehhh , co do skórki siusiaka to powiem tak:-) mam 2 lekarzy...jeden w przychodni od szczepień..a 2 gdzie chodzę z Kapikiem prywatnie... i ten prywatny mówi odciągać a PAni w przychodni nie ruszać:-) ile pediatrów tyle opini:-) ja nie ruszam bo i tak nie umie heheh próbowałam ale mi to zupełnie nie wychodzi..a w przychodni pediatra mi kiedyś sprawdzała sprawność siusiaka i powiedziała że elegancko ściągnęła do końca pieknie zeszło:-) a prywatny ściągnął i powiedział ze schodzi 3/4 hihih i komu wierzyc:-) ja nie ruszam w każdym razie;-)

dzien dobry
wow co za wspolpraca ...............u nas tak nie bylo i nie jest ... ja wstaje, ja karmie , ja przewijam
z tym ze moj maly teraz spi regularnie od 20:30 do 6 (6:30) i nie przewijam go w nocy
ale nawet jak karmilam go jeszcze piersia i kilka razy w noc to tez bylam to wszystko ja
ale bylo ok

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry