reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Witajcie mamusie!:-)

Pati26 okropne sny, pewnie sie wymeczylas w nocy bo co to za spanie jak sni sie cos takiego

ja tez dzis mialam ciezka noc, dzidzia kopala jak tylko kladlam sie na bok:happy2: a spanie na plecach cala noc meczy.
Moj mezulek dzis jedzie do Warszawy bo brata na lotnisko(mieszkamy w Olsztynie wiec nie tak blisko ma). Nie wiem czemu ale mam dziwne uczucie ze nie powinien jechac:no: moze jestem paranoiczka ale takie przeczucia sa straszne:-( ale nie warzne, musze sie po prostu czyms zajac na caly dzien:blink:
Women lilka dobrze ci poradzila, trzymaj sie i nie poddawaj bo walczysz o przyszlosc Jordana!;-)

reklama
czeeeesc mamuski
dlaczego tak zle sie musi dziac w naszym zyciu, ze musimy walczyc o swoje albo kurna ktos kogo kochalas cie porzuca....ehh. Jak tu rodzic i wychowywac maluszka. Paranoja. Az serce sie kraje jak ja czytam o tym wszystkim co sie tu dzieje. U mnie tez nie ciekawie - nadal w trakcie zalatwoania kredytu mieszkaniowego ....i nie jest latwo, ciagle nerwy i bieganina. Ehh kochane fajnie byloby tak uciec gdzies gdzie zycie toczyloby sie beztrosko ;-);-)
zycze mamuski milego dnia!
mezus wstal ide zrobic sniadanko :happy2:

Witam
Ja mam dzis bardzo dobry humorek bo dostalam zasilek BHP :-D
Nie jest to zwykle chorobowe,bo chora nie jestem,ale moj szef stwierdzil,ze moje miejsce pracy zagraza mojej ciazy i wygonil mnie z roboty do domu.
Mialam starac sie o wlasnie zasilek BHP i dzis dostalam list,ze mi go przyznali :-):-):-)
Tak wiec zarabiam sobie siedzac w domku.Zasilek mam do dnia miacierzynskiego i to wiekszy niz wyplata :-D:-D
Pracowalam tylko na czesc etatu,dwa dni w tygodniu i zarabialam 140 euro a zasilku mam 185 euro :happy2::happy2::happy2:
Huraaaa :tak:

Dzień dobry
Pati musimy sie jakos spotkać,bo ja jestem całkowicie zielona w tych sprawach.

larvunia ja tez bym chętnie uciekła w jakies beztroskie miejsce i nie martwiła sie niczym

kathhe,sabina_p kochane nie podaruje mu niczego,ten człowiek musi odpowiedzieć za swoje błedy,z poprzednią kobietą i synem moze mu sie troche upeikło, ale ja nie odpuszczę.:no:

Gdzie sie podziewa Misia?:confused2:

Anineczka no to ladnie,gratuluje:blink:
ja o jakiekolwiek zasilki czy maciezynskie moge sie starac dopiero po urodzeniu dziecka, wiec zostaje mi cierpliwie czekac na 1000 becikowego:confused2::happy2: i 1000zl przez 3miesiace macierzynskiego no i z mojej uczelni przysluguje mi jeszcze 700zl za urodzenie dzidzi. zawsze cos ale przyznac trzeba ze w Polsce ciezko jest z zasilkami, ehhhh no ale ja nie mam na co marudzic, co prawda nie pracuje ale maz ma calkiem dobrze platna prace, a co maja powiedziec samotne matki?:-(

Anineczka no to ladnie,gratuluje:blink:
ja o jakiekolwiek zasilki czy maciezynskie moge sie starac dopiero po urodzeniu dziecka, wiec zostaje mi cierpliwie czekac na 1000 becikowego:confused2::happy2: i 1000zl przez 3miesiace macierzynskiego no i z mojej uczelni przysluguje mi jeszcze 700zl za urodzenie dzidzi. zawsze cos ale przyznac trzeba ze w Polsce ciezko jest z zasilkami, ehhhh no ale ja nie mam na co marudzic, co prawda nie pracuje ale maz ma calkiem dobrze platna prace, a co maja powiedziec samotne matki?:-(

właśnie,ja zaczynam sie martwić
Co prawda mam teraz dochód rzędu 1200zl plus działalnosc ale narazie nic z niej nie moge wyciągać i troche to jeszcze potrwa.W styczniu moj dochód bedzie wynosił tylko 520zł plus działalnosc poniewaz kończy mi sie umowa w pracy a wychowawcze mi nie przysługuje.Wiec zaczynam sie głowic jak ja sobie dam rade.:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

hej ,
ja mam dzis podly humor, chyba dzis kogos pogryze:dull:

Women
Masz racje nie odpuszczaj gnojowi.Tak jak Lilka mowi, sad stoi raczej po stronie kobiety, a za badania DNA zaplaci on, skoro nie chce uznac syna. Niemartw sie na zapas, napewno finansowo tez dasz sobie rade:tak: Pierwsze miesiace to tylko wydatki na pieluchy jezeli zdecydujesz sie karmic piersia;-)

Anineczka
no to luzik, dobrze na tym wyszlas;-)

Kajunia
Witamy:-D:-D:-D
Pisz szybko co i jak...

reklama
Ladina o 13.00 jadę do szpitala po wypis :-) wtedy więcej napiszę :tak:
dzisiaj na obchodzie był mój lekarz - ordynator oddziału :happy2: bardzo się zdziwił co z jego pacjentką :nerd:
może od początku ...
w niedzielę pojechaam na Izbę przyjęć :sorry:
był totalny tłok ... byłam chyba 40 w kolejce - moja mama weszła do znajomego internisty z Izby i poprosił mnie od ręki (wytłumaczyła mu jak wyglądało ostatnie przyjęcie mnie do szpitala) tak więc lekarz mnie zawołał i już dostałam skierowanie na patologię ... najpierw przeszłam Izbę przyjęć ginekologiczną ... był młody choć bardzo arogancki lekarz ... przyjął mnie z uśmiechem na twarzy, bo jak to powiedział "jest Pani pacjentką szefa :szok:" zbadał, zapisał maść, zrobił USG ... szok :szok: maluchy są bardzo duże - co bardzo zdziwiło ginka maluchy mają teraz ponad 1300g i są odwrócone główkami w dół :szok: stąd też to silne parcie w pachwinach :zawstydzona/y: no i przy okazji - skoro TEN lekarz był aż do przesady miły poprosiłam go żeby sprawdził płeć maluchów ;-) lekarz sporo się namęczył no ale po 20minutach potwierdził zdjęciami 2 dorodne siusiorki :szok::-D:szok: także mam dwóch dużych chłopów :-D no i trzeciego Marcina na przyczepce :-p
na patologii dostałam podwójną dawkę leku ... w razie JAKBY maluchom spieszyło się na świat ... coś tam na rozwój płuc (nie zapamietałam nazwy :zawstydzona/y:), napewno będzie w wypisie szpitalnym :tak: no i pobieranie krwi na badania wątrobowe...
siostra zaczęła się śmiać że jestem 4 mamą z bliźniakami na patologii :nerd::-D:rofl2: dziewczyny leżały już na oddziale od 30tc pod kroplówkami i pierwszego dnia 36tc idą na porodówkę ...
wczoraj z rańca zauważyłam że mam dziwny mocz ... zaraz musiałam oddać moje cenne siuśki do laboratorium ...
jeżeli chodzi o uczulenie ... to z brzucha już bardzo ładnie zeszło :tak: zostały tylko kroski na nogach i dupci ...brzuszek już wcale nie swędzi :-) ale mam się smarować dalej :tak: no i kontrola u lekarza prowadzącego za tydzień :tak:

dzisiaj całą noc przepłakałam z koleżanką z sali :-( Asia była w 41tc zero skurczy .. założono jej balonik ... wczoraj się zaczęło ... skurcze co 5 minut, nie wiedziałam jak jej pomóc :zawstydzona/y: zawołąłam siostrę dałą jej zastrzyk a dzisiaj rano bez skurczy, bez odejścia wód (odszedł jej tylko czop) wylądowała na porodówce :zawstydzona/y:

zobaczymy cojeszcze będzie w zaleceniach po szpitalnych :zawstydzona/y:

Do góry