reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

hej dziewczynki
tak sobie Was podglądam bo jak zagościłam na bb to listopad był na końcu przyszłych mamus ... a teraz........ ale czas szybko leci:tak:
women - na becikowe czeka się ok. miesiąca od złożenia wniosku.... przysyłaja zawiadomienie kiedy konkretnie wpłną pieniązki... a co do wózeczka to polecam x-landery........ można właśnie wpiąć fotelik.... jest to bardzo wygodne jak się jest mobilną mamą... tylko myk cyk i dzidziuś zamontowany:-D
pozdrawiam Was gorąco
kibicuję każdej z Was......... widziałam ,ze macie sporo bliźniaków- super
trzymajcie się i mam nadzieję,ze nie macie nic przeciw,że zagladam sobie do Was:cool:

reklama
witajcie mamusie!
fatalnie macie z ta sluzba zdrowia za granica:confused2: zeby tyle czekac na wizyte do ginekologa, ehh , w Polsce przynajmniej mozna prywatnie jak cos niepokoi.
Ja chodze panstwowo do lekarza ktory przyjmuje w gabinecie w szpitalu-w tym tez szpitalu dyzuruje na oddziale wiec prawdopodobnie bedzie odbieral moj porod-mam taka nadzieje:happy2: U nas w Olsztynie kazda kobieta chce rodzic w tym szpitalu bo maja najlepsze oddzialy patologii noworodka( w razie czego) no i to jest najlepiej wyposarzony szpital jesli chodzi o oddzialy poloznicze.

Moj lekarz przyjmuje tylko pacjentki z powiklaniami w czasie ciazy, no a ze ja mam nietolerancje glukozy i jestem pod obserwacja poradni diabetologicznej przysluguje mi do niego chodzic:-p mam nadzieje ze nie bede tego zalowac.
lilka anineczka najwazniejsze ze czujecie sie dobrze i nic nie zakloca waszej pewnosci ze jest wszystko ok;-) mam nadzieje ze uda wam sie dostac w koncu na te badania i bedziecie jeszcze spokojniejsze:tak:

czesc
pogoda do dupy, pada deszcz u mnie.
bylam u diebetyka :sick:
pani doktor powiedziala, ze mam miec diete. Wiec mam NIE JESC owocow (a uwielbiam nektarynjki i banany!!), nie pic zadnych sokow, bo slodkie sa, tylko wode pic. Jesc gotowane lub pieczone miesko i duzo warzyw + jogurty naturalne (nie owocowe!) Posilki rozbic na 5-6 mniejszych porcji i jesc tak mniejwiecej co 3godzinki. Masakra ja nigdy nie pilnowalam tego jak jem i kiedy jem :szok: Bedzie ciezko. No i mam sie kluc -sprawdzam cuckier 4 razy dziennie:-( Naczczo raz a pozniej po sniadanku, po obiedzie i po kolacji ostani raz. Bede miala palce straszne po tygodniu a ciekawe jak dlugo bede musiala sie kluc?? Do konca ciazy? Jezeli wyniki beda dobre po tygodniu to wprowadzic mamy owoce do diety. AAAaaaa... i nie moge pic mleka :-( a tez uwielbialam, bo mi na zgage pomagalo. potrafilam pic 2 litry dziennie....ehhh... bedzie ciezko.
(jak wrocilam od lekarza to do sniadanka wypilam pol szklanki mleka :zawstydzona/y: nie moglam sie opanowac, ja je uwielbiam! Ehhh.... )

Larvuniu kurcze ja sobie nie wyobrażam bez owoców;-(mleka na szczęście nie lubie.. o rajku ...ale co się robi dla zdrowia maluszka...i sowjego też...a zobaczysz jak bedziesz sie tylko stosowała do diety to napewno bedą dobre wyniki po tygodniu i wrócisz do owocków:-) wieć mocniutko z brzuszkiem zaciskamy kciuki żebyś wytrwała w tej diecie:-)

a właśnie mamcie mam jeszcze pytanko do was... bo dzis się doweidziałam od lekarki ze od teraz co wizytę mam robić badanie moczu (chociaz wszystkie wyniki są super, wszystko na 0 albo w normie) czy wasi lekarze też wam tak zlecają. ponoć powiedziała że teraz trzeba mocz kontrolowac jak najczęściej ze wzgledu na to biało i zarucia moczu...czy to prawda...kurde juz mam normalnie dosc tych wszystkich badań...:-(

reklama
Do góry