reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

kathhe kochana dzieki za info. Powiedz jeszcze jestes pewna ze sera mi nie wolno tylko sama wedlinke? Nic mi nie mowila doktorowa o serach, tylko ze jogurty moge zamiast mleka ale tylko te naturalne, bez owocow. AAAaaa i moge jeszcze na sniadanko jesc twarozek. Kurcze mleka mi nie wolno ale jogurt naturalny i twarozki taaaaak. Hmm... ja wole mleko! :eek::huh:

reklama
Kurcze Lilka jak to jest mozliwe:confused2: Rozumiem, ze jestes ubezpieczona?? Sorki ale dla mnie to jakas dziwna sprawa:no: No kuzwa, to jak Ty zamierzasz tam urodzic?? Nie chce Cie straszyc, ale tutaj ciaze musza byc rejestrowane w szpitalu od 20 tyg. Skoro maz ma dzis wolne to moze sprobujcie cos zalatwic... No chyba, ze chcesz rodzic w Polsce?

lece do PL
biore dokument ktory mi zabraknał do tzw. łączenia rodzin
dostane pozwolenie na pobyt i mam w d..ie ten system!!!
juz Karolowi powiedziałam ze najwyzej bede rodzic w domu :wściekła/y:

co za cuma :dull::confused2:

wogole nie rozumiem dlaczego sa takie problemy
no kurna w zacofanej Polsce jak maz ma ubezpieczenie to automatycznie zona i dzieci moga korzystac ze sluzby zdrowia
a tutaj???
juz niczego nie kapuje :no:

Larvunia nie zazdroszczę,naprawde lipa z tym jedzeniem,
Lilka odcham sie przed tym telewizorem i nie denerwuj sie.

ojj Women normalnie zyje tym wyjazdem do PL....
bede sie ostrzedzac by nic mi sie do wyjzadu nie działo :tak:

głodna jestem.....a nie chce mi sie obiadu robic :-p
zaprosi mnie ktoras na jedzonko???
Larvunia moge na kurczaka z piekarnika bo ja wszystko robie w piekarniku by było jak najzdrowiej :-)

Lilka
moze jest tak, ze kazdy musi miec oplacona kase chorych. Tutaj np. jest tak , ze tylko moj maz pracuje, ale musimy oplacac kase chorych za mnie i za nasza corke tez. Moze w Norwegii jest tak samo:confused2:

ojj Women normalnie zyje tym wyjazdem do PL....
bede sie ostrzedzac by nic mi sie do wyjzadu nie działo :tak:

głodna jestem.....a nie chce mi sie obiadu robic :-p
zaprosi mnie ktoras na jedzonko???
Larvunia moge na kurczaka z piekarnika bo ja wszystko robie w piekarniku by było jak najzdrowiej :-)
Zapraszam dziś u mnie kalafiorek z bułką tartą,wpadaj jeszcze ciepły hehe
Spokojnie Lilka bedzie wszystko dobrze i po twojej mysli

Lilka
moze jest tak, ze kazdy musi miec oplacona kase chorych. Tutaj np. jest tak , ze tylko moj maz pracuje, ale musimy oplacac kase chorych za mnie i za nasza corke tez. Moze w Norwegii jest tak samo:confused2:

Ladina
hmm..co kraj to inaczej :dull:
jadac tutaj nei wykupiłam sobie ubezpieczenia bo mowiono mi ze nie musze bo kobiety w ciazy za darmo maja tu wizyty....no ale jak pojade do kraju to sobie wykupie ubezpieczenie bo juz kompletnie jestem zbita z tropu :nerd:

reklama
Lilka
wlasnie wyczytalam na jakims forum, ze musisz miec pozwolenie na pobyt, podobno czeka sie na to ok 3 tyg. Wtedy bedziesz mogla korzystac z opieki zdrowotnej za darmo.

Do góry