reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

reklama
dobry wieczor

przepraszam ze tak malo teraz zagladam, ale nie mam w ogole czasu :no: mam gosci to jak nie dzidzia to nimi musze sie zajac i tak w kolko, pozatym przewaznie siedza na komputerze wiec nawet jak mam chwilke to nie mam jak skrobnac.
Powoli ucze sie mojego maluszka i juz jest lepiej :-) :-)
Jesli wszystko pojdzie dobrze to w przyszlym tygodniu powinnam miec wiecej czasu.
Tym czasem pozdrawiam Was goraco i Wasze pociechy.

Milego wieczoru

Ja też dotarłam do naszej klasy i odnalazłam znajomych :-):-):-) super sprawa.

Też muszę pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu, bo przed ciążą z powodzeniem stosowaliśmy NPR, ale teraz w trakcie karmienia trochę się boję tego rozregulowania, bo kolejna ciąża w tym momencie byłaby niepożądana.A chcicę oboje mamy ogromną, fizycznie czuje się bardzo ok, już mogłabym dwa tygodnie po porodzie:eek::shocked2::zawstydzona/y:, gdyby nie te magiczne 6 tygodni, które trzeba odczekać. A wy czekacie?

Podobno jakiś jeden hemoroid wyszedł mi po porodzie, ale nic z nim nie robiłam, bo prawie go nie czułam i sam zniknął:tak:
Sabina duży już ten Twój chłopak, ładnie przybiera na wadze. :-) My dziś też byliśmy u pediatry na kontroli, na szczęście wszystko ok i od wagi urodzeniowej przybrał 850 g, :-D

Asix kto wymyślił ten termin 17 dni na odpadnięcie kikuta, :confused: u nas odpadł w 20 dniu a położna dała nam miesiąc.Nie martw się niedługo na pewno odpadnie, ja na 2 dni przed odpadnięciem to już się nad nim znęcałam patyczkiem bardzo dokładnie, głęboko i na efekty nie trzeba było długo czekać.

Jolie, spokojnie już niedługo będziesz tulić maluszka :happy2: Masz jeszcze czas do terminu. Maluszek sam wybierze kiedy będzie gotowy, a teraz duuuuuużo śpij i jedz na co masz ochotę, generalnie dogadzaj sobie jak możesz ;-):-)

Elbra bardzo współczuję kryzysu karmienia i macierzyństwa, wiem co czujesz, wiem co to zastój, bo jeszcze dziś rano też nieźle cierpiałam z tego powodu, ale sporo odciągałam, masowałam i na razie da się wytrzymać.Pocieszeniem na te trudne dni i noce może być tylko fakt, że TO MINIE, na mnie ten argument zazwyczaj działa.;-)

laski czy myślałyście o jakimś zabezpieczeniu
ja po wczorajszej rozmowie z przyjaciólką
upewniłam się co do tego ze chce jednak Mirene
na piec lat spokój:cool:
na czym to dokladnie polega??nie jestem w temacie:zawstydzona/y: chcialam brac tabletki ale kiedys od nich mialam fatalne skutki uboczne-przytylam 10 kilo i mialam problemy z nietolerancja glukozy, no ale coz jak trzeba bedzie to bede brala:sorry2:tylko ciekawe czy mozna brac tabletki karmiac??:sorry2:

Tak sobie czytam i widze ze wiekszosc z nas miala dzis ciezka noc:-p ja tez, moja mala chyba zaczela mnie traktowac jak smoka uspokajacza:confused2: a podkreslam ze smoka nie chce woli cyca. jak skonczy jesc lubi sie pobawic cycem- i nie daj Boze jej zabiore to wtedy placz. O tyle o ile w dzien mi to nie przeszkadza to nocy jest baaardzo meczace- ok. 45min karmienie-z przerwa na bekanie i ok godziny smoczkowanie, zostaje ok 1,5 godziny do nastepnego karmienia:dry: normalnie jak kiedys przespalam 4 godziny bo mala tak ladnie usnela to bylam mega wypoczeta:-p

Co sie dzieje z women?????

O rany, Sabinko, więc z tą witaminą K to rzeczywiście może być to... :szok: Na razie malutka jest kochana, spokojnie leży w łóżeczku i gapi się w zabawki. Wczoraj o tej porze trwał horror - aż do dzisiejszego południa.

A ja rodziłam w szpitalu, który ma jakiś dobry sposób na pępuszki. Lusi odpadł przed wyjściem ze szpitala. W domku smarowałam tylko wodą utlenioną taki płaski strupek. Mało tego - w tym samym szpitalu rodziłam się ja, i też do domu wróciłam bez kikuta :tak:.
Aha, i chciałam Wam doradzić, że gdy pępuszek będzie już prawie całkiem zagojony, tylko jakiś tyci strupek zostanie, to nie smarujcie spirytusem, tylko 3% wodą utlenioną, żeby nie oparzyć delikatnej skórki. Tak mi doradziła położna.

Kathhe dla kobiet karmiących polecane są tabletki antykoncepcyjne o nazwie Cezarette, możesz sobie poczytać w internecie na ten temat, ale ja właśnie ze względu na skutki uboczne nie mam zamiaru stosować tabletek.

Malinois mój duży?????/ a to porównaj ile Twój przybrał:-) mój to przy Waszych kruszynka:-) Twój to prawie 2 razy tyle co mój:-) wow heh
Kathe rzzeczywiście przerabne w nocy:-( ja odpukać naprawdę narazie nie mam takich problemów:-) mam nadzieje ze mu tak zostanie..

Malinois - mój lekarz by mnie zabił, ale ja 2 tygodnie po porodzie już się bzykałam z mężulkiem. W gumci, co by do jakiegoś zakażenia nie doprowadzić (i zapłodnienia :-p), i raczej płytko niż głęboko, ale jednak. Chyba się doktorkowi nie przyznam do tych przedwczesnych baraszkowań ;-).

Aga ja dziś pytałam pediatry o ta wit. K. i mam dalej nie brać:-) coś mi tam zaczęła tłumaczyć czemu ale mój mały akurat bardzo wtedy krzyczał i powiem szczerze że nie zrozumiałam, powiedziała że zaleca ją kobietom kariącym sztucznie lub dokarmiającym ale czemu to przykro mi nie powiem nie słuchałam:-(

reklama
Do góry