reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

ja badania na toxo jeszcze nie miałam :no:
teraz do 28tc muszę zrobić glukozę :-p ojjjj wynik będzie bardzo wysoki :sorry2: pszczółka ze mnie :-D

Taki masz apetyt na słodkie,ja musze powiedziec ze właśnie od kilku tyg mi zupełnie przeszło,ze słodyczami.Leżą a ja nawet nie mam ochoty.:no:tez nie dobrze bo cukier tez nie moze byc za niski prawda?

reklama
Women ja od początku ciąży jem słodycze :happy2: niestety :sorry2: a jeżeli chodzi o cukier to wolę żeby był niższy niż wysoki :-p parę dni przed badaniem zrobię sobie dietkę ze słodyczami :-D

no i dzisiaj mam wizytę u tego nowego gina :crazy: mam nadzieję, że wszystko jest wporządku :tak:

kajunia
to czekamy na relacje, jakie tym razem ma podejscie pan ginekolog;-)

a ja dzis ide w koncu do fryzjera , bo ostatni raz bylam w lutym:baffled:niezle sie zapuscilam:zawstydzona/y:;-)

Witam wszystkie forumowiczki ;) W końcu postanowiłam się przyłączyć. Mam na imię Ksenia i jestem w 26 tygodniu ciąży, termin porudu mam na 4-5 listopada ;) Będzie to moje pierwsze dziecko. Już wiemy, że będzie to chłopczyk.

Pozdrawiam wszystkich :-)

Zapraszamy na naszego bloga: Blog maleństwa Kseni i Janka

dzień dobry
women...cieszę sie razem z Tobą,
super wiadomości:-):-):-)

kajuniu...koniecznie zdaj relację z wizyty:tak::-)

a u mnie dzisiaj sprzątania ciąg dalszy
jest tyle roboty że nie wiadomo za co się złapać:no::-p:rofl2:
ale łazienka śliczna wyszła i pokój synków również:-)

Hej
Mialam dzis test z glukoza.
Ale fajnie.Dali mi pyszny pomaranczowy sok do wypicia.:tak:
Wynikow tutaj nie daja do reki tylko mowia,ze zadzwonia jak bedzie cos nie tak.
Do 10 dni od testu beda dzwonic albo nie.

Zupelnie niepotrzebnie sie balam,ze to takie niedobre,ale w Pl ponoc jest to niedobre :sorry2:

Dzis tez bylam na szalenstwach zakupowych dla maluszka.
Staralam sie kupowac ciuszki w uniwersalnych kolorach,ale mam tez kilka rzeczy niebieskie.
Powyciagalam tez ciuszki po starszym synku i mozna juz powiedziec,ze wszystko mam.Nooo wszystko w ciuszkach,bo jeszcze wozek mnie czeka i pewnie inne przyjemnosci.
A teraz ide ogarnac chatke.

Kajuniu bede myslami z Toba na wizycie u lekarza ;-)

Witajcie :-)
Dziękuję dziewczyny :-)Ja Wam też gratuluje maleństw:-) :-)
Moja siostra ma już 2 letnią córeczkę ,więc cieszę się, że i u mnie też będzie dziewczynka :-)
Mój mąż się śmieje :happy2:, że będzie tatusiem a nie ojcem;-):-) :-):-)

mirko.mkm ja mam już sporo ubranek :-)dla mojego maleństwa, jest tyle ślicznych rzeczy dla noworodków, że ciężko się im oprzeć ;-)od wczoraj zaczęliśmy rozglądać się za wózeczkiem :rofl2:a to dlatego, ze nie chcę sobie zostawiać wszystkiego na ostatnia chwilę;-)
Witam również "nowiutkie" (takie jak ja;-))czyli:
Ksenie, buk, mirkę.mkm i asiekz77:-):-):-) i Pozdrawiam Was serdecznie kobitki.

wróciłam :-)

Otóż Pan doktor był baaaardzo miły i uprzejmy :tak: pamiętał mnie ze szpitala i pamiętał moje maluchy :tak:
Założył mi u sibie kartę ciąży ... cały wywiad itp....:-p
Badanie ginekologiczne jak najbardziej OK (szyjka zamknięta i co najważniejsze nie skraca się :-))
USG dopochwowe szyjka = 3,2cm :tak: czyli jest bardzo dobrze :-)
USG brzuszne maluchy są równe, czyli nie ma zespołu podkradania :rofl2: i maluchy mają już prawie po kilogramie :szok: lekarz powiedział, że są bardzo duże :happy2:
Lekarz był tak miły, że pomógł mi się podnieść z kozetki bo nie mogłam wstać :sorry2: no i zaczęliśmy się śmiać :-D
Dostałam skierowanie na glukozę (mam ją zrobić w 28tc :eek:), leki i jakby nic się nie działo to kolejna wizyta 13.08. :-)

także jestem bardzo zadowolona :tak:

reklama
Witam:-):-)

Kajuniu super wiadomości... a maluchy faktycznie duze:-) czytalam w gazetce o ciazy, ze w 25 t.c. srednio maluch wazy 900g... ...a u Ciebie sa dwa :-):-)ladnie rosna

Women dobrze, ze wszystko dobrze, bardzo sie ciesze:-):-) no i gratulacje synka:-D:-D

Pati... u mnie tez sie dzieje:szok::szok: ...parkiet mielismy juz 4 razy lakierowany (mialo byc 3, ale cos ostatnim razem nie wyszlo jak powinno:zawstydzona/y::zawstydzona/y: i poprawiali..., wiec poki co dalej jestesmy uziemieni na dole... bo podloga schnie:rofl2:) ale dzialamy na dole... lazienka - zmiana umywalki na taka razem z szafka... musimy wyrzucic komode z lazienki, coby bylo miejsce na przewijak z wanienka w lazience:-D... wiec szafka pod umywalka zastapi mi komode, a zajmie mniej miejsca:-D:-D

no i w kuchni wymieniamy zlewozmywak na moj wymarzony:-D:-D

ja troszke ukladam w szafkach, wczoraj posprzatalam w calych szafkach w kuchni... i tak powolusiu... do przodu:-D:-D

Do góry