reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

a ja bardzo lubie bawarke z cukrem :-p

i ja! :tak:

Witam dziewczynki!
Przepraszam, ze nie pisuje, ale nie moge sie ogarnac
U nas tez walka z cycoleniem:eek:, momentami mam juz dosc, bo brodawy pogryzione, bola jak cholera. Jedna strone pompuje, bo nie daje rady z przystawianiem. Raz mam za duzo mleka raz za malo:wściekła/y:
Jestem wykonczona...

jejku Ladinko jak ja Cię podziwiam, mama bliźniaków karmiąca cycuchami to rzadkość :tak: trzymam kciuki żeby się wszystko unormowało :-)

Larvuniu
Ty źle to robisz z tymi fotkami, postaram się napisac instruktaż. Albo Cię dorwę na gg.

Laseczki tak czytam że wy strasznie przeżywacie to że wasze dzieci czuwają. Dajcie im żyć :-pniech sobie strzelają ślepiami na lewo i prawo, ich prawo że nie śpią i sobie świat oglądają. Wcale nie trzeba się nimi zajmować ;-) owszem można im jakieś zabaweczki przywiesić nad łóżeczkiem czy karuzelkę pokazać, albo takie obrazki czarno-białe żeby się zainteresowały. Ja to bym się bardzo cieszyła jakby mi tak Igor ładnie spokojnie leżał i patrzył ;-)

reklama
czesc babeczki :-)

W
Lilka u nas na szczescie kupy od trzech dni sa! A meczylismy sie ponad 1.5 tygodnia.
Niestety to jest minus karmienia sztucznym.

Jedna z dziewczyn napisala,ze lepiej piersia bo wyciaga i juz.Ze nie musi sie meczyc z czasem.Ja sie nie mecze.Biore termos,mleko i 3 wyparzone butelki na gore do sypialni.I zrobienie mleka zajmuje mi 1 minute,a nawet krocej.
A pozniej buteleczki laduja w sterylizatorze,8 minut i sterylne jak trza :tak::-D
No i plus jest taki,ze karmimy sie co 4 godzinki.
Ofkors nie namawiam zadnej mamy na porzucenie cycolenia.O to to nie.
Wszystkie jestesmy najlepszymi mamami na swiecie:tak:

Anineczko to super ze problem kup sie u was juz rozwiazal :-)
wiem jaka to ulga :tak:

a co do karmienia butelkowego to zgadzam sie z tobą :tak:
to nie zaden problem
trzeba sobie tak zorganizowac by bylo szybko

ja np.w czajniku mam zawsze przegotowana wode i jak Hania zawola o jesc to poprostu wlanczam czajnik i wkladam palec,jak sie zrobi ciepla odmierzam w butelce i juz

ale...teraz rodzinka jedzie do PL i kupuje sobie podgrzewacz i taki pojemnik-miernik na mleczko,ze tylko ciach i po sprawie bedzie:happy2:

a ja bardzo lubie bawarke z cukrem :-p

niech mnie ktos oswieci co to jest ta bawarka :sorry2::eek::-D

Szalona wspolczuje i mam andzieje ze sie jednak ulozy po twojej mysli
sciskam mocno :happy2:

a my dzis po wizycie z Hanią-taka kontrolna u poloznej

i.....mam żarłacza w domu :-D:-D:-D:-D:-D
Hania jak wychodzilysmy ze szpitala spadla z waga do 3090g a dzis po dwoch tygodniach wazy....3900g :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
wiedzialam ze przytyla dosc duzo bo normalnie drugi podbrudek dostala i nzoki takie tlusciutkie :-D:-D:-D

glowka urosla nam o 2cm,mamy juz 36cm

no i pielegniarka bardzo chwalila Hanie ze jest dzieckiem bardzo kontaktowym i silnym:-):-):-):-)
az mnie Hania zadziwiala na tej wizycie

ale jestem dumna :-):-):-):-):-)

a co do karmienia piersia to powiedzialam co i jak i bylo sprawdzanie karmienia-wyszlo ze wszystko ok :tak:
a to ze mnie boli jak karmie to ponoc spowodowane tym ze jej plesniawki zaatakowaly moje piersi :eek::eek:
mam jakąs masc z apteki i zobacze...tak sobie mysle ze moze cos na rzeczy jest bo wczesniej mnie nie bolały...wiec walcze dalej z cycoleniem :happy2:

Misiu zdrowka dla synusia :-)
szybkiego powrotu do zdrowia dla maluszka

Women zmienilas imie syneczkowi?? :-)
jak tam twoja rana? lepiej??? jakas poprawa??

Mamy po cesarce: ile wasza blizna ma cm?
Pytam z ciekawości bo moja ma 12 cm :-) i jest piękna, ładnie mi ją zrobili, dużo ładniej niż po Wiku :-p

witam!!
Ja na chwile...

sabina-ciesze sie ze spacerek byl udany-ja moze w przyszlym tyg. wyjde z malym bo teraz ma troche katarek(oprocz tego kicha od urodzenia) no i nie wiem co robic-walcze z gruszka narazie:-:)-(

sugar-widzialam fotke w galeriii-kochana super!!!
apropos bawarki-to ja pijam zbozowke-normalnie musze wypic ze 3 kubki dziennie-nie wiem co mi sie odmienilo,no i nie wiem w sumie czy malemu nie szkodzi...

misia-moja rana po cc jest 2 razy dluzsza-chyba ze wgledu na ten krwotok co mialam-nie wiem
no i zgrubienie czuje na calej dlugosci-to normalne????

Pati-jak bedziesz miala chwilke,zeby odpisac mi o tych solach to byloby super...

reklama
Elbra my tez mamy te plesniawki
nie martw sie to normalna przypadlosc niemowlakow
z Mila tez to mialam
najgorsze ze ten Aphtin nie dziala tak szybko,jesli wogole
ponoc przemywanie buzi dziecka moczem dziala,ale dla mnie to jakies obrzydliwe..fujjjjjjj :sorry2:

a oczko Hani ktore ropieje mam przemywac nie tylko wodą przegotowana ale i ...moim mleczkiem :happy2:
dla mnie to nowosc hehee
ale polozna mowila ze i na nosek mleczko jest dobre...hmmm wyprobujemy

Do góry