reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopad 2008

Właśnie spróbowałam moje tiramisu - super dobre :-):-p.
Teraz daje przepis:
Najpierw zaparzyć należy mocną kawą (z ekspresu lub przecedzić żeby nie było fusow - może być rozpuszczalna ale naturalna lepsza) Musi ostygnąć!
Ubijamy śmietanę mikserem 36% wraz z cukrem pudrem (do smaku tego cukru) potem łączymy na gładką masę z serkiem maskarpone. Tu w pzrepisie pisze żeby dodać jeszcze żółtka ale ja nie daję bo boję się salmonelli i dodaje fix do biej śmietany!
Do zimnej kawy dodajemy trochę rumu lub amaretto. W tej miksturze maczamy biszkopty i układamy w naczyniu warstwy biskopty, krem , biszkopty, krem (do wyczerpania składników :-D. Posypujemy kakao!
I teraz najtrudniejsze - do lodówki na 3 godziny - i nie wolno podjadać!
Smacznego!

reklama
Jak to czasami jest fajnie ponarzekać sobie na braki w szafie...Wczoraj siostra zaopatrzyła mnie w pare ciuszków. od razu człowiek się lepiej czuje :-) A na chandre to sobie zapiekanki w srodku nocy robiłam...Ze tez ciąża musi być takim dziwnym stanem :szok:

Kochane - ja co prawda nie jestem moderatorem tu na listopadowkach - ale mam do Was wielka prosbe: piszmy o odpowiednich rzeczach we wlasciwych do tego miejscach...tak jest naprawde lepiej i bardziej przejrzyscie.....
Dlatego KIRIAM - bardzo Cie prosze kochana przekopiuj swoj przepis do odpowiedniego watku (mamy watek z przepisami ;-)) - zawsze bedzie latwiej go znalezc jak ktoras z dziewczyn bedzie chciala skorzystac :tak:

MADZIK - ja robie roznie........tak jak napisalas jeszcze nie robilam...wczoraj pieklam normalny bez spodu - taki po wiedensku (ze wzgledu na ograniczone mozliwosci czasowe :laugh2:)....a ze mialam puszke brzoskwin to tez zuzylam :-p
KIRIAM - mmm pysznie brzmi......ja robie troche inaczej.....ale Twoje tiramisu napewno smakuje tez super :-)

Anetko do końca września mam zamiar jeszcze pracować,więc raptem jakieś jeszcze dwa tygodnie i możemy się spotkać jak i kiedy tylko będzie Ci pasować, upiekę swój ulubiony sernik,to sprobujesz i może się skusisz na pieczenie go,bo u mnie w pracy zrobił furorę:-)
Dziewczyny,dobrze,ze jutro mam ta imprezę imieninową,to sobie pojem ciacha,a czyjeś zawsze lepiej smakuje:-),ja jak sama piekę,to rozdaję albo swoim,albo M rodzicom i trochę zostawiam dla niego:-)
Anutka mąż napewno jest szczęśliwy, może trochę mu ciężko z tymi humorami,ale jeszcze troszkę napewno wytrzyma:-)

witajcie kochane, mam nadzieje ze wszystkie mamusie i dzieciaczki czuja sie swietnie :tak: ja chyba nigdy juz zaleglosci nie nabrobie w czytaniu wiec jesli z postem nie trafie to bardzo z gory pzrepraszam.

ja nadal do konca nie wiem kto u mnie pod srecem mieszka, ostatnecznie dowiem sie 30 wrzesnia- wiec trzymajcie kciuki- zeby sie nie schowalo ;-)
do wczoraj cieszylam sie ze dzieciatko jest glowka w dol ale wlasnie do wieczora zdazylo wprowadzic pewna modyfikacje... obrocilo sie o 90 stopni wiec jest teraz ulozone dolkadnie w poprzek (brzuch mi sie zrobil tak jakby "kwadratowy" ) ;-) no ale coz, wplywu na to nie mam. tylko mi tak jakos wewnetrznie "glupio" czuc jak oba moje boczki nagle wystaja bardziej niz powinny :-D

A ja się boję, że Julia jest za duża. W 26tygodniu ważyla miedzy 1090-1200gram (teraz trwa 30tydzien)... W przyszlym tygodniu mam kolejna wizyte i zobaczymy ile to znowu urosla sobie :)

Aj jak ja bym chciala znow podejrzec moje malenstwo, az jestem ciekawa jak bardzo urosla, mialam dzis kupowac ubranka do szpitala, ale przemyslalam i stwierdzilam ze poczekam na usg, wtedy bede mniej wiecej wiedziala wymiary mojego szkraba.
A na innym forum w ktorym sie udzielam dziewczyna ktora miala miec dziewczynke urodzila chlopaka, czyli pomylki sie zdarzaja:-)

reklama
Do góry