Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ja stanowczo wszystkim zabraniałam mu pomagać ale jak po świętach byłam u lekarz to powiedziała że można mu dać rączki i na ile sam się dźwiga to na tyle mu pozwolić więc już dobry miesiąc ćwiczymy;-) no a ostatnio tak jak wspominałam wstawać mu się zachciało
. Ale nic się nie martw kochana karzdy maluszek dorasta w swoim tempie jak coś się będzie działo lekarka napewno zauważy
niektóre nasze maluchy już się przekręcają a Bartosz jeszcze nie, a jest prawie najstarszy z tego towarzystwa;-) i nie będę się tym narazie przejmowała
przyjdzie pora to i turlać się będzie;-). A Piotruś pewnie ladadzień zasygnalizuje że chce siadać

jestem pewna że wszystko jest dobrze nasza pediatra mówi że trzeba bacznie obserwować dziecia on sam sygnalizuje kiedy jest na coś gotowy. Wtedy mozna ćwioczyć ale tylko tyle na ile dziecko nam pozwalaClue mnie się też wydaje, że nic na siłę, ale jak Ci pediatra mówi, że jej się to nie podoba, bo powinien główkę dźwigać, to się człowiek z lekka wystrasza...
Nie wolno robić nic na siłę bo dzieci wcale nie są takie schematyczne jak się czasami wydaje!
, a z tym siadaniem, to nie ma pośpiechu, tak mi się wydaje, ostatnio neurolog powiedziała, że nic na siłę, jak dziecko będzie gotowe samo zasygnalizuje, a podnosić mozesz za raczki, zeby główkę podnosił, my jesteśmy na etapie takich ćwiczeń rehabilitacyjnych.
, zreszta aneta, też znikła
cwiczyc warto ale jeszcze na tym etapie chyba nic na sile, no chyba ze pediatra bedzie zalecal rygor.
) no i pierwszy raz cwiczac na macie swiadomie zaczol udezac raczka w wiszaca zabawke
jak zabawka zaczela grac po udezeniu to Adas tak dziwnie sie na nia patrzyl i bach jeszcze raz uderzyl, i kolejny. No ale zeby tak ladnie nie bylo to powiem ze jeszcze siadac nie chce, moze za kilka tygodni ;-) na razie turla sie boku na bok