reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

nic sie nie martw. Ja w pierwszej ciazy idac na usg w 19 tc nie czula ruchow. Teraz jestem tez w 16 i nie czuje nic szczegolnego, jeszcze troche i dzidzius bedzie tak silny ze nie tylko poczujesz, ale caly brzuch jak ufo Ci sie bedzie ruszal:-)

poza tym ja widze sama po sobie, ze druga ciaza to juz nie to samo, mam juz jedna kruszyne do zajmowania sie i czasem to wogole zapominam ze jestem w ciazy, a przy pierwszej to myslalam o tym caly czas:-D

moze to tez dlatego ze wogole nie czuje roznicy ze jestem w ciazy, czasem mam ochote na cos ale nie taka bardzo duza i nie czesto sie do zdarza. Ale ochote na cos to kazdy moze miec i to bez ciazy:tak:

reklama
ja niedlugo bede w 16 tyg i tez narazie nic nie czuje, wczesniej myslalam ze czuje, ale teraz kompletnie nic, wiec pewnie sie mylilam, ale cierpliwie czekam:-)

Dziękuję Madzik i Agathe. Ja dokładnie tak samo jak ty Agathe czasami nie czuję że jestem w ciąży. Pierszą bardzo celebrowałam, a teraz przy Mikusiu to czasami zapominam. Robie też zancznie więcej rzeczy. Za pierwszym razem dwie butelki wody mineralnej do zabrania - to było za wiele, a teraz to siaty całe i z synkiem na rolki i gonie za nim po całym osiedlu :tak:. Może przez to właśnie wieczorem lub w nocy jak nie mogę spać, to mnie takie refleksję nachodzą czy aby wszystko bedzię dobrze. Ale na pewno przesadzam;-).

ja przy pierwszej ciazy wogole wiecej spalam. Teraz na poczatku tez bylam bardzo zmeczona i czesto spalam w dzien razem z mala, ale od jakiegos czasu zupelnie mi przeszlo. Tyle ze w nocy spie jak zabita. Wcale jak narazie ta druga ciaza nie jest taka zla;-)

A ja potrafię obudzić się w nocy i nie spać przez 2 lub 3 godziny. Za pierwszym razem też tak było ale dopiero w ostatnich miesiącach. A teraz od samego poczatku. Myślę że to trening przygotowawczy :blink:.

Agathe czytałam że mieszkasz w Norwegii. Moja najbliższa przyjaciółka tez mieszka na północy, wyszła za mąż za Norwega i jest bardzo szczęśliwa :tak:.
Serdecznie pozdrawiam

Czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo :-(

Aneta ciesze sie ze katar wam mija :-)

Kiriam co do ruchow to ja slyszalam ze to jest zawsze inaczej :-)
U mnie to jest moja pierwsza ciaza i ja od kilku dni czuje takie delikatne pojedyncze PUKANIA
w brzuchu :-) kilka razy dziennie i sam juz nie wiem czy to jest dzidza czy cos innego bo sie na tym nie znam :-(.Mam nadzieje ze to dzidzia :-)
I slyszalam ze nie koniecznie jak jest sie w kolejnej ciazy to czuje sie ruchy szybciej :-) bo to zalezy od dziecka od tego jakie jest ruchliwe :-).
Napewno jest oki :-)

Ja wlasnie weszlam w 5 miesiac i ciesze sie z tego ale jakos dzis bola mnie jajniki i jakos dziwnie brzuch czy zoladek juz sama nie wiem :-(.I te jajniki mnie wkurzaja :-(.Ale musi troche pobolec bo sie tam wsio rozszerza

Milego weekendu wam zycze :-)

Cześć mamuski!
Ja też jestem w pierwszej ciaży i z tego co wiem, czyli ksążkowej wiedzy,to dziecko zaczyna dawać o sobie od 20 tygodnia,ale mnie zaskoczyłyscie,że to moze być już tak wczesnie! Właściwie nic u mnie się nie dzieje i nic nie czuję,ale teraz bedę na to bardziej zwracać uwagę,bo myslałam,ze to jeszcze nie pora na ruchy dziecka!
Mnie strasznie bolało w okolicy kości ogonowej,ale to chyba od siedzenia w pracy,bo wczesniej na zwolnieniu nie czułam tego,jajniki też mnie trochę pobolewają,ale tak znosnie,wiem,ze dobra jest nospa na takie bóle,ale najpierw wole podpytać swojego lekarza,także nie doradzam,bo nie wiem z własnego doświadczenia.
Pozdrawiam serdecznie!

Ja tam wolę nie brać żadnych prochów dopóki bardzo nie boli. Brzuch też mnie pobolewa, ale daję sobie spokój z prochami... Najgorzej jest z głową. Czasem i tydzień boli, ale nie chcę brać apapu póki daję radę, a bywa baaaaardzoooo ciężko... :(( Właśnie mam taki okres, 4 dzień z rzędu głowa boli. Może to ta pogoda, za bardzo na podwórko nie da się wyjść. Echhhhh - niech już słonko zaświeci!!!!

hej listopadowe mamuśki
ja cały czas ciężko przechodzę te "początki" wymiotuje codziennie wieczorem i mdli mnie strasznie.No ale może niedługo przejdzie przecież to już prawie 4 miesiąc,a wszyscy mówili że do 3-go i już będzie lepiej, a niestety wszystkie moje koleżanki wymiotowały do 6-7-go miesiąca, STRASZNE!!!!!!

reklama
Ale miałam dzisiaj pracowity dzień. Mój synek obchodził urodzinki w zoo i było biegania za 10 maluchami :-D. Wyszło super (mimo pogody :baffled:) jazda na kucyku, karmienie kózkek, królików i rybek! Na szczęsie nik nie wpadł do wody :-). Teraz syncio spi w łóżko z wszystkimi prezentami jak fakir:tak:.

Ruchów nadal nie czuje ale już się tak nie martwię bo dodałyście mi otuchy, więc spokojnie czekam.

Tajchi, jak mnie mdliło i na wymioty lekarz zapisał mi diphergan (na reeptę) naprawdę działa. Może przy następnej wizycie podpytaj o to swojego gina. Oczywiście o ile ci nie przejdzie - a wierzę że te problemy za kilka dni się z kończą :tak:. A i jeszce mi pomogła zielona herbata i dietka lekkostrawna zupełnie - naprawdę dużo lepiej się czułam.

Do góry