• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

KaśkaK na niedługo wróciła na położniczy - znów jest na porodówce :-(
Oj oj oj, niedobrze...ale jej maluszek sie spieszy:-(
Dobrze, ze jest pod opieka i na pewno na te plucka dostala sterydy i dzidzia bedzie bezpieczna...
Kasiu-myslimy o Was!!!:-):-):-)

Oj, uwazaj z ta anemia. Ja mialam ostra miesiac przed porodem, zadne leki nie pomogly, wiec musieli mnie hospitalizowac i przetaczac krew. Bo jakbym zaczela rodzic to byloby i po mnie i po dziecku. Moglybysmy sie wykrwawic :shocked2:
(...)
Ja nawet nie wiedzialam, ze takie moga byc skutki anemii:szok::szok::szok:
Ale to musiala byc naprawde mocna anemia w takim razie:szok::szok::szok:

reklama
Co prawda nie mam bóli jak na @ ale kłucie, a właściwie intensywne smyranie w okolicy wzgóka i owszem :tak:Śmieje się, ze Malutka mnie tam łaskocze łapkami :-D
Moze brzusio powoli zaczyna się obniżać? Sama nie wiem...:sorry:

Mi się obniża ciągle. Ostatnio u gina na wizycie uslyszałam że obniżył mi się na jeden palec, a wczoraj, czyli po 2 tygodnoach obniżył mi się o kolejny palec, czyli mam już obniżony na 2 palce... a bóle na @ są tak silne czasami, że bez no-spy się nie obejdzie... Jak nie wezmę czegoś, to zaczyna twardnieć i zaczynają być regularne.

Hej ja mam pytanko nie mam sie kogo zapytac bo polzona mam za tydzien a i tak powie mi ze to normalne w ciazy :sorry:macie moze takie nieprzyjemne klucie nie wiem jak to opisac nisko jakby w srodku nie wiem w szyjce czy pochwie:confused2: trwa to po kilka sekund i powtarza sie takimi seriami ze dwa razy dziennie i mam wtedy tez takie uczucie jakym miala sie zesikac chociaz sikalam nawet minute wczesniej :wściekła/y: musze wtedy powoli isc straszne uczucie nie wiem co to moze byc:szok: takie ostre klucie:shocked2:

Was też tak męczą bóle jak na @? Przy tych bólach robi mi się przy okazji strasznie gorąco... Dochodzą jeszcze te "normalne" skurcze z twardnieniem brzucha... JAk chodzę to mam też kłucia w okolicy wzgórka łonowego. Mam uczucie jakby tam było wszystkiego pełno i aż za dużo ( nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam - nigdy nie umiałam tłumazcyć ;-)). No i dochodzi jeszcze puls ponad 100 na minutę... Matko, ratunku...

A co u Andri?

Mi się obniża ciągle. Ostatnio u gina na wizycie uslyszałam że obniżył mi się na jeden palec, a wczoraj, czyli po 2 tygodnoach obniżył mi się o kolejny palec, czyli mam już obniżony na 2 palce... a bóle na @ są tak silne czasami, że bez no-spy się nie obejdzie... Jak nie wezmę czegoś, to zaczyna twardnieć i zaczynają być regularne.
Natalunia, jak masz wciaz takie bole jak na @ i skurcze bolesne z twardnieniem brzucha to niedobrze. Lepiej aby obejrzal Cie gin. Jak ja tak mialam 3 tyg temu to wlasnie okazalo sie, ze mam juz mieciutka i lekko rozwarta szyjke...a tez wydawalo mi sie, ze to raczej normalne takie sciski...

ja wlasnie tez mam to klucie bardzo bolesne co to moze byc? i tez przy chodzeniu :sorry:nie wiem czy mi sie obniza brzuch bo tu lekarza nie widuje co mnie strasznie denerwuje moja polozna uwaza ze wszystkie moje bole i obawy sa 'normalne w ciazy' i na tym sie konczy gadka:wściekła/y:

Hej ja mam pytanko nie mam sie kogo zapytac bo polzona mam za tydzien a i tak powie mi ze to normalne w ciazy :sorry:macie moze takie nieprzyjemne klucie nie wiem jak to opisac nisko jakby w srodku nie wiem w szyjce czy pochwie:confused2: trwa to po kilka sekund i powtarza sie takimi seriami ze dwa razy dziennie i mam wtedy tez takie uczucie jakym miala sie zesikac chociaz sikalam nawet minute wczesniej :wściekła/y: musze wtedy powoli isc straszne uczucie nie wiem co to moze byc:szok: takie ostre klucie:shocked2:
Ja tak mam. Okropne uczucie:wściekła/y:

Was też tak męczą bóle jak na @? Przy tych bólach robi mi się przy okazji strasznie gorąco... Dochodzą jeszcze te "normalne" skurcze z twardnieniem brzucha... JAk chodzę to mam też kłucia w okolicy wzgórka łonowego. Mam uczucie jakby tam było wszystkiego pełno i aż za dużo ( nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam - nigdy nie umiałam tłumazcyć ;-)). No i dochodzi jeszcze puls ponad 100 na minutę... Matko, ratunku...

A co u Andri?

Mam bole coraz czesciej jak na @.
Dzisiaj w nocy myslalam ze juz cos sie stalo. Jak wstalam o drugiej na siusiu bardzo zabolal mnie brzuch (coraz czesciej tak mam w nocy). Byl to jeden ogromny skurcz, twardy brzuch i myslalam, ze zaraz bede rodzic. Po jakims czasie przeszlo. Potem jak o 4 rano poszlam na siusiu i wrocilam, to dzidzia wogole sie nie ruszala. A o tej porze skakala zawsze i nie dawala mi zasnac. No i nic nie pomagalo, ani laskotanie brzucha, ani pukanie ani potrząsanie. W koncu wstalam zalamana i o wiele mocniej zaczelam trzasc brzuchem, no i malutka w koncu sie obudzila! Poplakalam sie ze szczescia :-D

reklama
Natalunia, jak masz wciaz takie bole jak na @ i skurcze bolesne z twardnieniem brzucha to niedobrze. Lepiej aby obejrzal Cie gin. Jak ja tak mialam 3 tyg temu to wlasnie okazalo sie, ze mam juz mieciutka i lekko rozwarta szyjke...a tez wydawalo mi sie, ze to raczej normalne takie sciski...

Ostatnio jak byłam to powiedział, że to normalne i on nie zaglądał mi ani razu od 4 miesiąca ciąży czy coś u mnie się dzeje czy nie... Wizytę mam dopiero 14 października. Zadzwonię do niego jutro jak mi nie przejdzie i w razie czego pójdę do innego lekarza. Dzięki :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry