reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

LISTOPADÓWKI z WARSZAWY I OKOLIC!!

W czwartek ok południa spotykamy się w Jeffsie na polach mokotowskich!! Jeśli chcecie się spotkać, dajcie znać na wątku regionalnym :-) Na poprzednim spotkaniu było 6 dziewczyn, teraz może być nas więcej :-D

już sama nie wiem , czy lepiej być pierworódką i iść na żywioł i do końca nie wiedzieć jak to wygląda, czy le[iej rodzić po raz kolejny , ale ze świadomością co Cię czeka:tak:
świadomość jak będzie jest - dopóki nie zaczniesz rodzić. Jak już się zaczyna to i tak idzie się na żywioł. Ja przy drugim porodzie byłąm tak samo ogupiała jak przy pierwszym, jedyna różnca była taka, że zanim zaczęłam krzyczeć, to pytałam mojego męża czy mogę, bo wcześniej nie wiem po co mu obiecywałam, że będę ciszej niż za pierwszym raem ;-) Na szczescie pozwolił :zawstydzona/y:

to ja poproszę również o zaproszenie dziubasek08@gmail.com :)))

nie tak... proponuje przeczytać ogłoszenie od KaMci :-) na "ogłoszeniach" oczywiście :-)

reklama
YouTube - Porod w Polsce[/URL]

Dziewczynki, obejrzałam filmik z porodu i jestem pełna podziwu dla Pani Rodzącej. Wiem, że filmik pokazuje tylko skurcze parte, które są podobno o wiele przyjemniejsze i mniej bolesne niż skurcze, które powodują rozwieranie się szyjki...brrrr:no: ale ten film napawa mnie optymizmem. Te wszystkie opowieści z porodu...poród widać nie musi być, aż tak straszny. Byłam pewna, że kobieta rodzi conajmniej kolejne dziecko!!!Twarz normalna, a słyszałam kolegi opowieść, że twarz jego żony zmieniła się podczas porodu nie do poznania, rodziła tylko 2,5 h. Jak widać na załączonym obrazku nie każdy poród musi być straszny. Może i my trafimy na przyjemny personel, szybki i bezboleny poród. AMEN.:tak:

hejcia;)

i na chwilke jestem..
zaraz liste imion poprawie...

a wlasnie wczoraj psialm z Kasia..:) i wumie w akzdej chwili moze sie rozpakowac ale cche dotrrwac do 35 tc czyli do czwartku....i bedzie dobrze...biedactwo zmeczoan sflustrowana..jest.... oczywiscie wam buziaczki przesyla..;)
Miła wiadomość z rana:-) cieszę się że u niej ok... le szkoa że jednaknadalją męczą,...:-( będzie wykoczon....

do dziubaska już napisałam;-)

Dziewczyny mnie też w nocy pobolewa podbrzusze i plecy :-( Ale usypiam w miarę szybko więc rano jak się budzę to jest już ok. Za to wczoraj miałam dziwny przypadek. Kropeczka zaczęła się okropnie wiercić i nie przestawała przez ponad dwie godziny!!! Ale tak mocno szalała, że już bólu to mi się płakać chciało, a później jak poszłam do toalety to zauważyłam na bieliźnie troszkę śluzu z krwią :szok: Postanowiłam nie panikować i położyłam się spać. Długo zasnąć nie mogłam i co chwilę szłam do toalety sprawdzać, ale nic już nie było. A dziś Kropeczka już spokojna i tylko czasem ją czuję. Ciekawe co to było?

Lista mamusi z imionami:

Laparada-Maciek
Dudziakowi-Kordian Mateusz
Maa821-Jan
Cleo1981-Igor
Madzia_pl-Oliwia
Olica-Malwina
Royanna-Alan Michał
Agusisko-Milenka
Passinbay-Ida
Madziek-Patryk
Niunans-Patryk
Xxklaudiaxx-Olivier
Anja_27-Olivier
Helena-Mateusz
Kasiiula-Paweł
Natalunia-Zuzia
Gieo-ośka-Kacper
Marta_szc-Anastazja
IzaBK-Wojciech Piotr albo Gaja Łucja
Mary_mary-Sonia
Wyjatkowaona-Hanna
Anadri-Krystian Mateusz
Eliusia79-Fabian
Ilona212-Maja
Malina1979-Staś lub Jeremi
Kingula82-Emilia lub Madeline
Thea-Wojtuś
Riolcia-Sonia
Ka..M-Victoria
Aniana_a-Hanna
Weri-Oliwia
Monwaleria-Roksana
Inez77-Hanna
Mirelka5-Vanessa
Sylaba-Daniel
Gawit-Lenka
Emiliana-Emil
Luandzia1-Helena
MagdaP3011-Lena
Ewelia-Florian
Panna Migotka-Mikołaj
Maa821-Jan
Jojka-Basia
Pretty_M-Mikołaj
Buterflay27-Gabrysia
Passinbuy-Ida
Natajkaa-Weronika
Weri-Amelia Victoria
Paula9-Nadia
Elizabeth29-Natalia
Iwonka_w-Aleksandra
Milencia-Sinan
Lotka-Tomek
Katrenki-Amelia
Pixi-Paweł
Luuuzna-Alan
Kilolek-Michał Tadeusz
Ania-Arek-Maksymilian Aleksnader
Ania_SM-Jakub Dominik

i tu jeszce lista:):)

Kaśka z tego co wiem to ma już pełne 35 tc i teraz leci 36 tc(tak jak u mnie)..... ona biedna to się najbardziej męczy przy tym porodzie...
DUDZIAKOWA tak strasznie Ci zazdroszczę... już chciałabym mieć maleństwo w swoich objeciach... im blizej tym czas coraz wolniej leci.. ech....

Tez mialam taka kroplowke, maseczke z tlenem...
Milo bylo popatrzec na spokoj tej pani, ale mna az wstrzasnelo jak zobaczylam te nozyczki w rekach poloznej i jak nacina...brrr, wrocily wspomnienia.
I naprawde, z calego porodu boje sie chyba tylko tego, ze po 1. moga byc komplikacje z maluszkiem, po 2. nacicia a po 3. szycia...Mam paskudna, wielka blizne ktora czasem sie odzywa i wiem, ze teraz tez mnie natna z jej powodu...
Royanka a skad wiesz ze napewno natna ta twoja blizne po cieciu??nie strasz mnie:-(
już sama nie wiem , czy lepiej być pierworódką i iść na żywioł i do końca nie wiedzieć jak to wygląda, czy le[iej rodzić po raz kolejny , ale ze świadomością co Cię czeka:tak:
uwazam ze lepiej byc pierworodka :-)
Ja się szykuję na wizytę u ginka brrrr, już nie mogę się doczekać (trzeba było mnie wczoraj widzieć z lusterkiem próbującą się ogolić - poszło nieźle nie licząc małych dwóch szczypiących skaleczeń, nigdy wcześniej mi się to nie zdażyło. Może skóra tam teraz wrażliwsza).
Jestem bardzo ciekawa ile mały waży i jaki jest duży, i czy mam wszystko pozamykane ...

No nic, napisze jak wrócę, za was też trzymam kciuki bo wiem że nie tylko ja miałam dzisiaj wizytę :)
czekamy na wiesci:-)
hejcia;)

i na chwilke jestem..
zaraz liste imion poprawie...

a wlasnie wczoraj psialm z Kasia..:) i wumie w akzdej chwili moze sie rozpakowac ale cche dotrrwac do 35 tc czyli do czwartku....i bedzie dobrze...biedactwo zmeczoan sflustrowana..jest.... oczywiscie wam buziaczki przesyla..;)

Kurcze ja juz myslalam ze Kaska K sie juz rozpakowala a tu taka niespodzianka:-)

Dudziakowa a Ty jak sie czujesz i jak synek juz lepiej??

Iza jak tego paciorkowca co Ty masz sie leczy??bo ja mialam tez robiony wymaz i w pt bede miec wyniki..i jak je odczytac??sama odczytalas czy lekaz musial??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry