• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

reklama
Gosia ja już sama nie wiem czy nas obowiązuje to zaświadczenie do becikowego.
Jak spytałam lekarza to twierdzi, że tak, znowu w necie wyczytałam interpretację, że to dotyczy kobiet, które teraz zajdą w ciążę.....

MASAKRA !!! Sprzeczne interpretacje becikowego

Ale któraś dziewczyna (sorry nie pamiętam która) napisała, że była osobiście w MOPS-ie i powiedzieli jej , że każdy kto przyjdzie po becikowe od 01.11.2009 musi mieć to zaświadczenie.

Jest ono do pobrania w MOPS-ie.

Ja jutro po nie jadę i jadę z nim na KTG-niech mi gin to wypełni odrazu, żeby potem go nie szukać.

Ja to pisalam :tak: I niestety, dotyczy nas tez.

jakas paranoja sie robi z tym calym zasw i becikowym...a ja przed chwila przeczytalam ze becikowe dostana tylko te osoby co chodzily panstwowo do gina a te co prywatnie nie dostana...i co to prawda??:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

nieprawda :no:

Dzieli się później na 3 osoby, bo masz już 3 w gospodarstwie domowym :-) a mam pytanie: licza się zarobki netto czy brutto?

netto, ale to troche bardziej skomplikowane. Od przychodu odejmujesz koszty uzyskania, zdrowotne i spoleczne, ale takze podatek jesli go zaplacilas. Jak nie, bo dostalas do zwrotu, to go nie odejmujesz.

Kasiu, może to już dzisiaj?

Ja byłam zszokowana rozpakowaniem Passingby... jeszcze dzisiaj rano z nią gadałyśmy a teraz już ma maleństwo w ramionach...

no ja tez...jak widac nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie pora....:tak:
u mnie wlasnie byla polozna...jak do przyszlego piatku nic to rzyjdzie i bedzie masowac szyjke...jak dla mnie moglaby zrobic to juz dzis.....no ale co czekamy dalej....:tak:

Kasiu, może to już dzisiaj?

Ja byłam zszokowana rozpakowaniem Passingby... jeszcze dzisiaj rano z nią gadałyśmy a teraz już ma maleństwo w ramionach...

chyba nie bo polezalam i jakos mniej boli pewnie z wysiłku bo nachodzilam sie dzis
choc synek rusza sie jak oszalały pewnie miejsca nie ma wcale :( ja chyba wolalabym poczekac do niedzieli wtedy w szpitalu beda pod kontrola to mniej strachu ze przegapie ze cos sie dzieje

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry