• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2009

reklama
cześć mamuśki
ja rzadko zaglądam bo mam przez dzień zawrót głowy. Mała prawie wogóle nie chce spać i ciągle jest na rękach albo wisi przy cycu bo chce sbie pocmokać. A niestety nie toleruje smoczka. Nie wiem jak ją do tego przekonać. Jakich wy używacie??
wasze maluszki ile śpią przez dzień i jak długo?? proszę o odpowiedź mam które karmią cycem.
Mój M się rozhorował i zostałam z małą sama. Muszę biegać przy niej i przy nim. Masakra
ja uzywam smoczkow aventu ... mialam tez nie uzywac ale moj synek lubi wlasnie cyce i wole dac smoka niz ciagle mialby wisiec
a moj synek malo spi w dzien a jak zasnie gora 20-30 minut czasem nawet po 5 spi i po takiej drzemce ma tyle sily jakby spal z kilka godzin eh... przy takim spaniu ciezko cokolwiek zrobic w domu

a smoka ja zawsze daje jak widze ze mu cos z cuca nie podoba sie dalej go trzymam jakbym karmila ale wyciagam cyce daje smoka i przytulam do cycy i zaraz spimy :)

cześć mamuśki
ja rzadko zaglądam bo mam przez dzień zawrót głowy. Mała prawie wogóle nie chce spać i ciągle jest na rękach albo wisi przy cycu bo chce sbie pocmokać. A niestety nie toleruje smoczka. Nie wiem jak ją do tego przekonać. Jakich wy używacie??
wasze maluszki ile śpią przez dzień i jak długo?? proszę o odpowiedź mam które karmią cycem.
Mój M się rozhorował i zostałam z małą sama. Muszę biegać przy niej i przy nim. Masakra

Moja mała dzionek zwykle zaczyna tak:
-4-5 karmienie, czasami 6-7
-do 10 spanko,
-10-12 karmienie, przebieranie, marudzenie;-) i właśnie wtedy smoczek idzie w ruch i po około 20 min mała zasypia
-jak dobrze poje to pośpi nawet do 15 z przebudzeniami na bączka, drobne marudzenie (jak mama coś nie tak zje)
-ok 15 karmienie, leżakowanie na mamie, przebieranie
- zwykle koło 17 znowu karmienie i drzemka
- o 20 kąpiel i tak do 22-23 karmienie, odbijanie, przebieranie, leżakowanie na tacie,
- około 2 w nocy karmienie, i wszytsko od początku,

ale bywa tez tak ze powyzszy plan nie spełnia sie w 100 %

oczywiście jak jest ciepło zwykle o 12 -13 mykamy na spacerek

Moja smoka używa do zaśnięcia, jak widze, ze zaczyna ziewać i marudzić i wyginać się to daje jej smoka, bo na początku odbierałam to jako oznakę głodu i dziewiłam się, ze ledwo zjadła już znowu chce jeść, ale często było tak że sobie pomlackała i zasypiała. Jeżeli ewidentnie wypluwa smoka wtedy wiem, ze jeszcze jest nienajedzona i ją przystawiam do piersi. A smoka po zaśnieciu sama wypluwa.

Ostatnia edycja:
...
U mnie z zalatwianiem sie jest coraz gorzej (nie chodzi mi o siusiu;-))...bol okropny jakbym zyletki wyciskala :zawstydzona/y: i nie wiem co robic... ani do jakiego lekarza sie wybrac... a czasami czuje ze nie mam kontroli nad tym wszystkim i ze zaraz sie skupkam w majtki...a moze to hemoroidy? juz sama nie wiem.
u mnie to samo to chyba jakis koszmar, ja myslalam ze jak to nie pojawilo sie odrazu po porodzie to juz sie nie pojawi, ale sie przeliczylam :crazy: Wiecej na watku https://www.babyboom.pl/forum/listo...-leczenie-leczenie-w-ciazy-27033/index28.html tam dziewczyny mi poradzily jakie masci kupic i stosuje, na efekty czekam :eek:

cześć mamuśki

Jesli chodzi o smoczek to ja po prostu o niego walcze jak lew i czesto wygrywam, ale nie zawsze :confused2: ciekawe jest to ze jak szykuje sie do wyjscia i wkladam ja w fotelik to zawsze zasysa smoka a tak to nie chce :eek:

My mamy mocne postanowienie zeby smoka nie używać , na razie się udaje
;-)później jest problem zeby smoka odstawić.Antek śpi około od 10-12.30, potem 14-17 a dalej jest bardzo różnie. Czasem w ogóle jest rozregulowany.
To jesteś teraz pielegniarka na pełnym etacie

U Julki nie bylo problemu, bo jak miala 1,5 roku smoczek sie polamal, A go wyrzucil, a mnie nie chcial wypuscic z domu tak dlugo az wszystkie sklepy ze smoczkami zamkneli :-D Jak sie okazalo od smoczka uzalezniona bylam ja a nie Julia :-D

reklama
U Julki nie bylo problemu, bo jak miala 1,5 roku smoczek sie polamal, A go wyrzucil, a mnie nie chcial wypuscic z domu tak dlugo az wszystkie sklepy ze smoczkami zamkneli :-D Jak sie okazalo od smoczka uzalezniona bylam ja a nie Julia :-D
to chyba u mnie tak samo hehe moj synek se lezy grzecznie obok lezy smok a ja mu pcham do buzi hehehe durnowata :)
jedynie w nocy staram sie zeby nei mial smoka bo pozniej jak mu wypadnie przez sen to mi sie budzi łobuziaczek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry