• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

reklama
cześć mamuśki
ja rzadko zaglądam bo mam przez dzień zawrót głowy. Mała prawie wogóle nie chce spać i ciągle jest na rękach albo wisi przy cycu bo chce sbie pocmokać. A niestety nie toleruje smoczka. Nie wiem jak ją do tego przekonać. Jakich wy używacie??
wasze maluszki ile śpią przez dzień i jak długo?? proszę o odpowiedź mam które karmią cycem.
Mój M się rozhorował i zostałam z małą sama. Muszę biegać przy niej i przy nim. Masakra
ja uzywam smoczkow aventu ... mialam tez nie uzywac ale moj synek lubi wlasnie cyce i wole dac smoka niz ciagle mialby wisiec
a moj synek malo spi w dzien a jak zasnie gora 20-30 minut czasem nawet po 5 spi i po takiej drzemce ma tyle sily jakby spal z kilka godzin eh... przy takim spaniu ciezko cokolwiek zrobic w domu

a smoka ja zawsze daje jak widze ze mu cos z cuca nie podoba sie dalej go trzymam jakbym karmila ale wyciagam cyce daje smoka i przytulam do cycy i zaraz spimy :)

cześć mamuśki
ja rzadko zaglądam bo mam przez dzień zawrót głowy. Mała prawie wogóle nie chce spać i ciągle jest na rękach albo wisi przy cycu bo chce sbie pocmokać. A niestety nie toleruje smoczka. Nie wiem jak ją do tego przekonać. Jakich wy używacie??
wasze maluszki ile śpią przez dzień i jak długo?? proszę o odpowiedź mam które karmią cycem.
Mój M się rozhorował i zostałam z małą sama. Muszę biegać przy niej i przy nim. Masakra

Moja mała dzionek zwykle zaczyna tak:
-4-5 karmienie, czasami 6-7
-do 10 spanko,
-10-12 karmienie, przebieranie, marudzenie;-) i właśnie wtedy smoczek idzie w ruch i po około 20 min mała zasypia
-jak dobrze poje to pośpi nawet do 15 z przebudzeniami na bączka, drobne marudzenie (jak mama coś nie tak zje)
-ok 15 karmienie, leżakowanie na mamie, przebieranie
- zwykle koło 17 znowu karmienie i drzemka
- o 20 kąpiel i tak do 22-23 karmienie, odbijanie, przebieranie, leżakowanie na tacie,
- około 2 w nocy karmienie, i wszytsko od początku,

ale bywa tez tak ze powyzszy plan nie spełnia sie w 100 %

oczywiście jak jest ciepło zwykle o 12 -13 mykamy na spacerek

Moja smoka używa do zaśnięcia, jak widze, ze zaczyna ziewać i marudzić i wyginać się to daje jej smoka, bo na początku odbierałam to jako oznakę głodu i dziewiłam się, ze ledwo zjadła już znowu chce jeść, ale często było tak że sobie pomlackała i zasypiała. Jeżeli ewidentnie wypluwa smoka wtedy wiem, ze jeszcze jest nienajedzona i ją przystawiam do piersi. A smoka po zaśnieciu sama wypluwa.

Ostatnia edycja:
...
U mnie z zalatwianiem sie jest coraz gorzej (nie chodzi mi o siusiu;-))...bol okropny jakbym zyletki wyciskala :zawstydzona/y: i nie wiem co robic... ani do jakiego lekarza sie wybrac... a czasami czuje ze nie mam kontroli nad tym wszystkim i ze zaraz sie skupkam w majtki...a moze to hemoroidy? juz sama nie wiem.
u mnie to samo to chyba jakis koszmar, ja myslalam ze jak to nie pojawilo sie odrazu po porodzie to juz sie nie pojawi, ale sie przeliczylam :crazy: Wiecej na watku https://www.babyboom.pl/forum/listo...-leczenie-leczenie-w-ciazy-27033/index28.html tam dziewczyny mi poradzily jakie masci kupic i stosuje, na efekty czekam :eek:

cześć mamuśki

Jesli chodzi o smoczek to ja po prostu o niego walcze jak lew i czesto wygrywam, ale nie zawsze :confused2: ciekawe jest to ze jak szykuje sie do wyjscia i wkladam ja w fotelik to zawsze zasysa smoka a tak to nie chce :eek:

My mamy mocne postanowienie zeby smoka nie używać , na razie się udaje
;-)później jest problem zeby smoka odstawić.Antek śpi około od 10-12.30, potem 14-17 a dalej jest bardzo różnie. Czasem w ogóle jest rozregulowany.
To jesteś teraz pielegniarka na pełnym etacie

U Julki nie bylo problemu, bo jak miala 1,5 roku smoczek sie polamal, A go wyrzucil, a mnie nie chcial wypuscic z domu tak dlugo az wszystkie sklepy ze smoczkami zamkneli :-D Jak sie okazalo od smoczka uzalezniona bylam ja a nie Julia :-D

reklama
U Julki nie bylo problemu, bo jak miala 1,5 roku smoczek sie polamal, A go wyrzucil, a mnie nie chcial wypuscic z domu tak dlugo az wszystkie sklepy ze smoczkami zamkneli :-D Jak sie okazalo od smoczka uzalezniona bylam ja a nie Julia :-D
to chyba u mnie tak samo hehe moj synek se lezy grzecznie obok lezy smok a ja mu pcham do buzi hehehe durnowata :)
jedynie w nocy staram sie zeby nei mial smoka bo pozniej jak mu wypadnie przez sen to mi sie budzi łobuziaczek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry