reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Witam serdecznie bosastopko, pytaj o co chcesz, ja tez lubie to cieplo ktorym sie tutaj obdarzamy na tym forum, razem trzymamy kciuki jak cos sie dzieje, razem sie cieszymy, no i przede wszystkim upewniamy, ze wszystko z nami okej.

Co do uplawow, ja mam prawie co dzien, glownie rano, delikatne, bezzapachowe, mleczne albo bezbarwne. Sporo sie naczytalam na ten temat i to normalny objaw, nie ma sie czym przejmowac, niektore kobiety nie maja wcale, niektore maja cala ciaze. To sluz z szyjki macicy, naturalna ochrona przeciwbakteryjna i nie oznacza nic groznego dopoki nie jest brunatna albo zabarwiona krwia.

reklama
Witaj Bosastopko wsrod nas!
Milley-masz za soba ciezkie przezycia i chwile wiec nic dziwnego, ze sie martwisz o malenstwo, ale nie pozwol aby strach zaklocil Ci radosc cieszenia sie z oczekiwania na fasoleczke. Musisz wierzyc, ze bedzie dobrze, bo to jest droga do szczesliwego rozwiazania...
Weri-ja mam bole ale z prwej strony w pachwinie, takie doc mocne i ciagle, tyle, ze u mnie mysle ze wynikaja z tego powodu, ze skora mi sie tam napina i blizna, bo ponad 3lata temu mialam operacjie przepukliny pachwinowej.

Co do tycia, tak jak pislam wczesniej, ja na poczatku schudlam.Teraz chyba stoje w miejscu, albo przytylam pol kilo. Okaze sie 4 czerwca na pomiarze. W poprzedniej ciazy przybralam ok 10kg. Ale mam znajoma, ktora przy pierwszym dziecku byla +10kg, a przy drugim +30kg. Nie ma na to reguly. Ja mam tylko nadzieje, ze u mnie nie bedzie to wiecej niz +12k. Mowia, ze nie wpoinno sie przytyc wiecej iz 20% wagi poczatkowej-ze wzgledow zdrowotnych- ale zycie wszystko koryguje...
A co do wzdec...niestey meczy mnie czesto, najczesciej wieczorami i zawsze sie zastanawiam czy to co czuje to fasolinka czy gazy :/ i chyba niestety to drugie...

Ja mam dzis jeden ze swoich atakow paniki. Wydaje mi sie ze wody mi odchodza, ze szyjka sie rozwiera.... koszmar doslownie. Raz juz maz mnie zawozil na ostry dyzur. . . . A dzis znowu sie zaczyna. Wszystko wraca :-:)-:)-(

Milley, nie popadaj w paranoje, wszystko bedzie w porzadku, musisz byc dobrego zdania, inaczej do konca ciazy nie bedziesz mogla sie nia cieszyc, w ciaglym strachu odbieramy sobie to co najwazniejsze, radosc z narodzonego w nas zycia... ja na poczatku wpadalam w paranoje, sprawdzalam papier po kazdym siusiu, czy nie sladow krwi, po kilku tyg. doszlam do wniosku ze to bezsensowne, co ma byc to bedzie a ja musze pokazac mojej dzidzi jak bardzo ja kocham a nie zamartwiac sie i stresowac. Teraz odrzucam wszystkie przesady, glaskam sie po brzuszku i powtarzam jak bardzo ja kocham.
Historia nie musi sie powtorzyc, a ty ciesz sie radoscia, jaka los cie obdarzyl.

Witajcie :)
nie odzywalam sie dłuższy czas ale mialam troche na glowie
wczoraj zmarła moja prababcia i dzis byl pogrzeb eh
[*]

wczoraj mialam niespokojna noc jak sie zbudzilam do ubikacji to pozniej znsnac nie moglam tysiace mysli o tym cos sie zmienia i wogole i brzuszek mnie bolał jakby jajniki i później jakby szyjka ale moze juz przewrazliwone mam eh
buziaczki

Milley - ja tez mam nieraz takie wrazenie jakby mi sie wody sączyły, w pierwszej ciazy tez tak mialam, myśle ze to jest spowodowane wieksza iloscia sluzu. Mysle ze nie masz sie czym martwic ale jesli masz sie caly czas zamartwiac to moze idź jutro do lekarza, niech cie zbada, napewno zrozumie twoją "panikę", bo masz do niej prawo po przykrych doświadczeniach. Lepiej nieraz popanikować niż coś przegapić a i swiadomośc ze wszystko jest dobrze Cie uspokoi:tak:

[*]

wczoraj mialam niespokojna noc jak sie zbudzilam do ubikacji to pozniej znsnac nie moglam tysiace mysli o tym cos sie zmienia i wogole i brzuszek mnie bolał jakby jajniki i później jakby szyjka ale moze juz przewrazliwone mam eh
buziaczki

Jesteśmy częścią wielkiego kręgu życia, [`] dla twojej prababci

Milley - ja tez mam nieraz takie wrazenie jakby mi sie wody sączyły, w pierwszej ciazy tez tak mialam, myśle ze to jest spowodowane wieksza iloscia sluzu. Mysle ze nie masz sie czym martwic ale jesli masz sie caly czas zamartwiac to moze idź jutro do lekarza, niech cie zbada, napewno zrozumie twoją "panikę", bo masz do niej prawo po przykrych doświadczeniach. Lepiej nieraz popanikować niż coś przegapić a i swiadomośc ze wszystko jest dobrze Cie uspokoi:tak:

Ja też tak mam, nawet posiew robilam z tgo powodu. Mnie dzis Gineo powiedziała jedna prawdziwa rzecz: Tak bardzo chcesz tego dziecka, że jak nie odpuscisz stresu to mu tym chciejstwem zaszodzisz !!!

Czas się przestać martwić! W koncu jestesmy szczesliwie w drugi, podobno miodowym trymestrze - wlasnie ogladam wozek i jestem zachwycona tym ze moglam go kupic - bo jest dla kogo :)

[*]

Kasiiula-bardzo mi przykro...Jak bylam w pierwszej ciazy to tez zmarla mi moja ukochana prababcia-dozyla 90 lat i kilka tyg pozniej zgasla...Ja wierze, ze w ten sposob zrobila miejsce na swiecie dla mojego synka...
Swiatelko dla Twojej prababci (*)

Witajcie dziewuszki malo ostatnio zagladam na forum ale chodze do pracy a po pracy nie mam sily na nic musze stac caly dzien i paczki pakowac :wściekła/y: mam pytanie czy to normalne ze w 15 tygodniu mam mdlosci? Martwi mnie tez bol w na dole po lewej stronie taki przeciagliwy( nie wiem jak lepiej go okreslic) moze ktoras z was tez cos takiego ma boli tylko od czassu do czasu ale potem powtarza sie :confused:
Jesli moge zapytac ile juz przytylyscie w ciazy?troche mi sie przytylo nie wiem czy to normalne:baffled: pozdrawiam milego wieczorku
WERI - nie martw sie o kg, ja juz 5 kg mam wiecej niz przed ciaza, a dzis zaczełam 16 tydz. Lekarz nic nie mowil, że cos za duzo, ale mi si ewydaje ze dosc sporo. Ale brzusio tez mam juz spory, biodra mi sie zaokraglily no i biust o duuuzy rozmiar sie zwiekszył. W polowie zgubilam gdzies 1kg, ale juz mam tyle ile mam...

Witam wszystkie przyszłe mamy :-)
Jestem w chwili obecnej już na początku 13 tc ale dopiero dzisiaj odkryłam to wspaniałe forum! Czytam i czytam i ze wzruszenia mam łzy w oczach, że tyle z nas przechodzi to samo co ja i że w końcu z kimś będę mogła podzielić się swoim szczęściem i również obawami. W ostatni piątek widziałam na USG swoją kropeczkę i jestem zafascynowana jak szybko rośnie :-) Lekarka mówi, że wszystko wygląda dobrze, a u mnie w końcu ustąpiły mdłości :-)!! Teraz w pełni mogę cieszyć się swoim odmiennym stanem. Jest tyle rzeczy, o które chciałabym zapytać, z tyloma z Was podyskutować i po prostu Was poznać! Ale nie wszystko na raz. Myślę, że na początek wystarczy jak się przywitam i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona Listopadówek (prawdopodobny termin to 22-24 listopad 2009):-) Z góry dziękuję i wszystkie Was gorąco pozdrawiam!!!

P.S.
Czy jest może ktoś z Wrocławia?
Witamy przyszła mamuśke :) !!:-)

reklama
Do góry