reklama

Listopad 2009

no wiec, mam na codzien smarowac mascia cholesterolowa z witaminami buzke i te plamy, a na noc sterydowa - oby NIGDY jej nie dac na slonce. doustnie Aerius - 1x2,5ml - to codziennie i co kilka dni wapno - zeby nie za duzo. dopiero "po sezonie" zrobi mu sie testy, zeby wiedziec na co alergia.
no i mamy recepte na adrenaline(jedna ampulka z igłą czy jakos tak) - mam nadzieje jej nigdy nie uzyc, ale juz jestem spokojniejsza i mozemy jechac na wieś :-) :-)

Lotka a jakie macie zmiany skórne? My znowu mamy takie plamki, dermatolog mowila ze to Łojotokowe Zapalenie Skóry, po sterydzie Lotriderm zniknęło a teraz znowu jest. Mamy słabszy Pimafucort ale po nim nic nie schodzi, po masci cholerstelorowej tez nie ;/ Moze podac sklad tej masci cholestelorowej z witaminami? my mamy czysty cholestelor. U nas zaczyna się to malenskimi krostkami, ktore przeradzają się w suche plamki małe i one rosną, jak juz są duze robi się taka czerwona otoczka wokół krostki.

Ja tez pospałam a co :) Olis 3h i biegposzedł z babcią do kur a ja wlasnie wychodzę zaglądając do Was :)
no wiec, mam na codzien smarowac mascia cholesterolowa z witaminami buzke i te plamy, a na noc sterydowa - oby NIGDY jej nie dac na slonce. doustnie Aerius - 1x2,5ml - to codziennie i co kilka dni wapno - zeby nie za duzo. dopiero "po sezonie" zrobi mu sie testy, zeby wiedziec na co alergia.
no i mamy recepte na adrenaline(jedna ampulka z igłą czy jakos tak) - mam nadzieje jej nigdy nie uzyc, ale juz jestem spokojniejsza i mozemy jechac na wieś :-) :-)

Lotka a jakie macie zmiany skórne? My znowu mamy takie plamki, dermatolog mowila ze to Łojotokowe Zapalenie Skóry, po sterydzie Lotriderm zniknęło a teraz znowu jest. Mamy słabszy Pimafucort ale po nim nic nie schodzi, po masci cholerstelorowej tez nie ;/ Moze podac sklad tej masci cholestelorowej z witaminami? my mamy czysty cholestelor. U nas zaczyna się to malenskimi krostkami, ktore przeradzają się w suche plamki małe i one rosną, jak juz są duze robi się taka czerwona otoczka wokół krostki.

Ja tez pospałam a co :) Olis 3h i biegposzedł z babcią do kur a ja wlasnie wychodzę zaglądając do Was :)

a wlasnie mialam sie zapytac ile Wasze dzieci siedzą przed TV, ja swojemu ograniczam ale najlatwiej jest posadzic dziecko przed tv i cos zrobic - dlatego czasami to robię ;/
a teraz to juz w ogole oszalal, obejrzal raz w tv film o zwierzakach ktore mowią, jak sie skonczyl;a byl placz bo trafilismy na koniec, maz sciągnął Koty i Psy i jest szalenstwo, oglądalby to non stop na laptopie dlatego w tv juz staram sie nie ogladac. Maz sciągną swinkę z klasą i swiateczne psiaki ale kreci glową ze nie, bo chce psy i koty. W bajce sa ze 2 momenty gdzie wola mama bo sie troszkę boi bo to film o tajnych agentach :)

Ostatnia edycja:
reklama
Martolinka tak, razem z meżem. Teraz to coś czuje, że bedzie lekka głodówka bo musimy do końca miesiąca pasa przycisnąć ale może to wyjdzie nam na dobre ;))) Pewnie bedziemy lecieć na warzywkach i nożkach z kurczaka :)))

Dziewczyny co do uczulenia to ja juz na nie nie reaguje. Przestałam odkad pojawią sie i znikają nawet jak nic nie zmieniam więc odpuściłam. Smaruje tylko balsamem do ciała i tyle. Nie daje żadnych leków bo jak dla mnie nie ma sensu. Zawsze po pewnym czasie znika. Po 2 roku wybiore się na testy a teraz szkoda dziecka na szlajanie się po lekarzach, którzy sami nie maja zielonego pojęcia co może uczulać...

ponoć byla to reakcja alergiczna na lek czyli zyrtek w tym wypadku

anawawka zapomnialam CI wczoraj napisać, bo pytalaś o Cleo. Jest w Warszawie od niedzieli ale nie ma netu na razie. Teraz to będziecie miały do siebie rzut beretem :d

kolejną noc zarwana praktycznie u nas :((( niby spałam kilka godzin ale na kanapie na siedząco z Michałem na rękach, więc co to za spanie. Nie mam pojęcia co mu się dzialo.Płakał okropnie, prężyl sie i wolal "ała". Myślalam, ze kupa moze ale zrobił wczoraj 2. Jedna przed kąpielą a druga już w łożku. Wczoraj naprawde duzo wypił, bo razem z zupą i owocami wyszło 1300ml więc wreszcie laktuloza zadzalala i pchnęła to kupsko. Obawiam się, ze mogła mocno przeczyyszczająco zadziałać i dlaego go ten brzuch bolał (chyba) ale więcej kup nie było. Dalam mu paracetamol w końcu to się chcoć troche uspokoił i pospał na tych rękach. Nie wiem ocb.

A tak poza tym to mam wnerw grrrrrr. Zamówiłam pól roku temu wycieczkę do Zamku Krolewskiego a godzine temu dzwonią, ze nie mozemy przyjechac, bo Obama tego dnia ma życzenie Zamek zwiedzac grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (mógł się wczesniej umówić!)

Co do Michasia - a może ząbki lub nóżki?

A czekaj, czekaj, Julia oprócz strasznych bóli nóg często miała bóle brzuszka ok 2 roku zycia, czasem aż na pogotowiu lądowaliśmy - a wyniki były ok... W końcu regularnie dawaliśmy espumisan i chyba to pomogło:tak:

Co do Obamy - a to świnia tak się Ilonce wepchnąć!:wściekła/y:

A testów nie robi się po 5 r.ż?

Aza razem z mezem jestes na dietce? :) powodzenia , juz pierwsze efekty widac :)
A ja położyłąm sie , usnełam i godzine spałam . Młody w sumie 3,5 :) teraz oglada bajke a ja ograniam sie i idziemy do lasu :)

O jeny, jak ja bym zasnęła chociażby na godzinę to już byłabym nie do życia.

a wlasnie mialam sie zapytac ile Wasze dzieci siedzą przed TV, ja swojemu ograniczam ale najlatwiej jest posadzic dziecko przed tv i cos zrobic - dlatego czasami to robię ;/
a teraz to juz w ogole oszalal, obejrzal raz w tv film o zwierzakach ktore mowią, jak sie skonczyl;a byl placz bo trafilismy na koniec, maz sciągnął Koty i Psy i jest szalenstwo, oglądalby to non stop na laptopie dlatego w tv juz staram sie nie ogladac. Maz sciągną swinkę z klasą i swiateczne psiaki ale kreci glową ze nie, bo chce psy i koty. W bajce sa ze 2 momenty gdzie wola mama bo sie troszkę boi bo to film o tajnych agentach :)

Dla mnie niesamowite że wogóle tv go interesuje:szok:takiego maluszka:szok: i że wysiedzi przy tv spokojnie, szok.
Albo ja mam inne dzieci :-D
Asię nie interesuje wcale obraz, tylko muzyka - ale równie dobrze może lecieć w radiu. A ile razy żeby odwrócić jej uwagę od czegoś pokazywałam coś w telewizji - gdzie tam, rzuci okiem, idzie dalej:-D
No i bardzo dobrze. Przynajmniej wzrok oszczędza;-)

Jutro z samego rana lekarz - strasznie cierpi ten nasz bąbel :(

Dziunka ja nie znoszę spać w dzień , bo pozniej tez jestem nie do zycia:tak:ale cos mnie głowa bolała i oczy same sie zamknęły:tak: Kurcze zdrówka dla Asi:tak:

Ula Antek rano oglada 30 min jakies bajeczki na mini mini a ja w tym czasie zagladam do Was i pakuje nas na spacer , szykuje ciuchy. Potem czasem jeszcze po obiadku około 30 min. Staram sie zeby nie było to wiecej jak godz. dziennie. Ogolnie jestem przeciwnikiem telewizji , mało ogladamy , ale czasem mój cień chodzi za mną krok w krok i nie moge niz zrobić

Dziunka moja też sie tv nie interesuje-może dlatego ze telewizor wisi na ścianie i nie jest na wysokości jej oczu. Tylko muzyka sie jej podoba i to nie każda, ma ulubione piosenki np. lady gage, jennifer lopez ;-)

Dziunka mowie powaznie , jakbym mu nie wyłączyła to dalej by siedział :) a jak mówię Antek obejrzymy bajeczkę, to az lapkami przebiera. Siada w swoim foteliku , bierze kocyk i dawaj :)

Zmieniając temat: spójrzcie na to, CUDNE!
[video]http://www.cda.pl/video/1656024/Utopi-sie-czy-nie-_18[/video]

Mogłabym oglądać to i oglądać - niedługo tak będą pływać Antek z Pawełkiem!

Ostatnia edycja:
O matko dziunka,zmroziło mi krew w żyłach :) nie wiem co o tym myśleć :) Ja najlepiej lubię jak nasz instruktorka go wrzuci pod wodę i on sobie do brzegu dopływa. Umywam ręce :)
Antek śpi!! jupii :)

reklama
Antek spi???????? łojezuuuuuu u mnie Olis wczoraj wstał ok 12 z drzemki i padał na twarz ale jak jest tak jasno to w zyciu nie zasnie, ok 21 usnął w sekundę. Marta to zyc nie umierac, jeszcze zdazylabys się na jakas imprę wyszykowac i isc na całą noc a Synek nawet nie wiedziałby ze mamusia gdzies poszła ;p

Dziunka ja myslę ze oglądanie bajek to nie zadna abstrakcja dla dzieci w tym wieku. Podoba mi się to ze potrafi Olis usiąść z spokoju i pooglądac, oglądałby długo ale np. dzis tylko z pół godzinki rano i po południu z 15 minut bo ciągle na dworze. Obejrzenie bajki to odpoczynek (bo ile mozna latac i latac :) ) a takze poznawanie, Olis lubi na Polsat Jim Jam oglądac Co ja widzę i szukac roznych przedmiotów, ja widzę ze on czasami ogląda ale jak są pytania lub zabawy chłonie to. Na polsat Jim Jam jest Bajka Barney i przyjaciele to cos jak Ulica Sezamkowa - wiele uczy itd a ja mogę ogarnąc i ugotowac co nieco :)
filmik niesamowity, ale 1 czesc mnie troszkę zasmuciła

Moje dziecko odprowadziło kolegę i jest z tatą u kurek a ja chyba go wsadzę w MT i przejdziemy się troszkę bo to młoda godzina :)

Marta no nie wierzę ze Antoniusz spi!!!!!!! O rajusku!!!! Ja nie wiedzialabym co ze sobą zrobic :) a o ktorej wstał Ci z drzemki?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry