reklama

Listopad 2009

Wrocilismy niedawno z plazy ;-)panowie szalel w piachu;-)
Antonio zasnął a my mamy dziś wieczór układania puzzli;-)
pathanka co to"koszowanie gołebi?"
Agrafka , ale słodki widok!!

reklama
Asiula śpi od jakiś 15 minut, a ja zrobiłam gyrosa, a za chwilę mój A melduje się na skype, będzie stał na stole w kuchni i patrzył na Gosię robiącą ciasto niczym Nigella:-D

Z Azą rozmawiałam przez telefon, oj uśmiałam się, uśmiałam, cudna kobita:tak: Aga też się jutro pojawi jak będzie brzydka pogoda;-)

ETNA ETNA A TY???

MARTOLINKA mój luby hoduje gołębie pocztowe. Od jutra rozpoczynają się loty konkursowe i dziś zabiera od siebie z gołębnika swoje okazy ok.40sztuk zawozi do punktu wkładań tam wszyscy hodowcy ładują swoje gołębie to specjalnych klatek a te na samochód. I tak jadą tym razem 60 km na zachód i jutro o określonej godzinie zostaną wypuszczone. Po krótce do kogo najszybciej doleci jego gołą czyt. wejdzie do gołębnika ten wygrywa konkurs. Konkursów jest 10.
‪PZHGP Kwidzyn - wypuszczenie gołębi pocztowych. Człuchów 01.05.2011.‬‏ - YouTube tu masz przykładowy link mój mąż mógłby ci o tym opowiadać tygodniami.

W tamtym roku mój mąż był wicemistzrem swojej sekcji ma puchar w domu oj byś wi działa jak go poleruje.

Jaśo łobuzuje u dziadków poszedł tam z nocnikiem, na nauke bo nie daje się babci wsadzić na nocnik tylko muszę być ja :dry:

Ostatnia edycja:
o widze że tu jakieś ciekawe tematy, ale niestety poczytam dopiero jak mały gnom pójdzie spać. Dziś już w pełni zrowia, wiec oczywiscie wieczorna korba - chce by ć w 3 miejscach na raz, i robić 5 rzeczy na raz. Przed chwilą zarządała ku;lek z mlekiem po czym zjadła łyżeczkę. Teraz szuka kredek, jak jej pokazałam gdzie są to powiedziała "nie" odwróciła się na pięcie i poszła do kompa.

Dżizas, po 3 dniach sam na sam z Alutką moja cierpliwosć zaczyna się kończyć... ufffffffffff... :)

Moja dziś zrobiła kolejny piękny malunek na ścianie... i doszłam do wniosku że albo sobie schowała kredki w jakimś tajemniczym miejscu, albo sama je sobie wyczarowuje:wściekła/y: w salonie dwie ściany, u Julki w pokoju też dwie ściany załatwione. No masakra:wściekła/y: a przecież ostatnio przeszukałam dom wzdłuż i wszerz i nie ma dostępu do kredek...

Zastanawiam się co by tu Julce wykombinować, aby młoda nie miała dostępu do szkolnych rzeczy...

Ciasto chyba spieprzyłam, za przeproszeniem... i to moje ulubione... śmietana jakby kwaśna, a termin ważności do 17.08. Ciekawe...okaże się jutro:zawstydzona/y:

dziewczyny ale macie super z tym spotkaniem, pewnie poszalejecie jutro;-) ach tylko pozazdroscic:( a Martolinka bedzie opiekunka, fajnie ;)

Mojego wlasnie polozylam, tzn. maz Go kapal i polozyl spac, a ja sprzatalam zabawki:/ dzisiaj przeszedl samego siebie, szok:) wszedzie byly zabawki a pilota szukamy do teraz:baffled:

Agrafka ciesze sie, ze Alutka juz zdrowa:tak: na pewno spadl Ci kamien z serca ;)

reklama
DZIUNKA mąż byłby ze mnie dumny ze opowiadam. A więc tak każdy gołąb ma obrączkę a właściwie dwie. Jedną na stałe zakładaną jak jest malutki (bo pożniej nie wejdzie na nogę) a drugą gumową, a kazdy hodowca ma zegar. Przed lotem oddaje się spis i każdemu gołębiowi który ma już swoj numer z tej obrączki stałej przypisuje się numer obrączki gumowej. Jak gołąb wcchodzi do gołebnika to trzeba go złapać zdjąć obrączkę gumową i włożyć do zegara i przekręcić wtedy na taśmie odbija się nr tej obrączki i godzina o któej nastąpił przylot a właściwe włożenie obrączki do zegara. Inni maja zegary elektroniczne które oczywiście ułatwiają sprawe bo wystarczy czy gołąb wejdzie do gołębnika i automatycznie odbija się to w zegarze.
Później robią statystyki i typują zwycięzcę.
a zegar wygląda tak ZEGAR BENZING (1713582460) - Aukcje internetowe Allegro

Kurcze ja tez bym mogła o tym gadac tygodniami.
dobra nie zanudzam, jaśko spi od 21 ja sącze redsa i czekam na swego lubego.
Jutro miał być piknik rodzinny a tu zapowiadają pogodę burzową.

CLEO katuje i to jak !!! Sama widzisz wciągnąl mnie w to troszkę ale teraz stopuje i przelewa swą pasje na syna.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry