reklama

Listopad 2009

Ula co do naleśników Igi też je lubi np z jabłkami lub serkiem waniliowym.zwijam w rulonik i kroje ,wychodza ślimaczk fajne.i co najważniejsze on je sam !!! wtedy chce jeść!! bierze widelec i to ten dorosły (nie chce swiojego łobuz) i wcina.Kombinuj kombinuj kochana ;-) u mnie też czasem tragedia z jedzeniem.ale wy chudniecie to gorzej cholercia...

reklama
Dziunka jeszcze powiedz że zostawił żonę i dzieci to już w ogóle.
Znasz może Michała Bielińskiego? Jest z Wejherowa.Mój stary znajomy.

Nie, na szczęście był jeszcze wolnym ptakiem...

[Ja Wam powiem, że dzis wypiłam 3 drinki i się poryczałam... Mój bliski kolega w tamtym tygodniu popełnił samobójstwo i ja cały czas to w sobie tłamsiłam a dziś się poryczałam jak głupia... Wiecie, głupie myśli, że tyle razy się z nim na piwo umawiałam, że może jakbyśmy pogadali byłoby inaczej itp...Wódka płacze hehe...

Przykro mi:-(

No to ja się witam i jednocześnie żegnam...
Wypoczywającym miłego wypoczynku, chorowitkom zdrowia itd.
Jak będę miała możliwość to osobiście Was odwiedzę, a jeśli nie, to Mama będzie Wam przekazywać info o Goni.
Pozdrawiam

TRZYMAM KCIUKI!

Asia przespała całą noc i obudziła się w łóżeczku o 6:30, PRZEŚCIERADŁO SUCHE!!! Juuuuhhhuuuuuu!!!!!:-D:-D:-D W końcu doczekałam tej chwili:-) mam nadzieję że nie zapeszyłam...
Wstała i poszłyśmy siusiu na nakładkę:-)

Dziś do przedszkola leciała z wielką chęcią, ale jak zobaczyła Panią i swoją salę to nagle czar prysł:-D trochę pomarudziła...

Witam się i ja :)

Cleo ccała parówka to duzo? ;p myslalam ze Igi Ci jeszcze lepiej je :)

Mój Olis nie je obiadów, nie pomogły rady dobrych ludzi zebym nie dawala mleka w dzien, na dojedzenie, przez sen, od tygodnia nie je mi w nocy i co....efekt taki ze czekając az Olis zje obiad nie daję mu nic. Czyli jak zje ok 12 budzi się ok 16 i do 18 czekalam z obiadem az panicz wreszcie zgłodnieje, efekt taki ze ani obaidu, ani owocy ani deseru bo czekam az zdecyduje sie na obiad. Wczoraj ok dostał parówkę bo uległam i tak by nic nie zjadł z obiadu a zrobiłam placuszki z piersi Dziunkowe/Kasiulowe. Oli lubi placuszki wiec pomyslalam ze zje. Dalam malunką porcję bo stwierdzilam ze moze mniejsze go zainteresują, e tam.
Zjadł parówkę z chlebem i ogorki ostatnio hit. Deseru nie było, owoców nie, bo najedzony a na noc mleko ;/

Wiem ze dzieci nie jedzą ale OLi naprawdę juz ze 3 msc nie je obiadu, poza wyjątkami moze raz w tygodniu albo nalesnikami, placuszkami i innymi nma słodko. Oli mi chudnie, ech.... Niby nie jest typem niejadka bo butlę rano zje, 2 sniadanie tez a obiadu nie ;/ a ja dwoję sie i troję. Dzis sprobuję mu pierogi z serem lub mięsem zrobić/kupic, mzoe krokiety wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Zaraz zmykamy na targ, a ja dalej wozka nie kupilam ;p

Tomi tez mi nie chce obiadow jadac, zauwazylam ze miesko tylko i wylacznie w zupie albo jako klopsiki w sosie. A pozatym obiady musi miec "jednoskladnikowe" heheh znaczy jak nie zupa to albo miseczka ziemniakow, albo miseczka brokulow, uwielbia marchewke z groszkiem(najpierw wyjada groszek co do ziarnka a potem dopiero marchewke), jak mamy spagetti to on zjada miske samego makaronu(znaczy wszystko skrapiam oliwa) ale sosu nie tknie. No i wszystko to musi jesc sam - tylko zupa da sie nakarmic, no i nalesniczkami - tez wlasnie robie takie zawijane slimaczki i wcina az milo. Jak narazie nie chudnie, wyniki ma dobre, nie choruje, wiec ja mu w te "wydziwiane" obiady nie ingeruje, czekam az mu sie odmieni :-)

ale do czego zmierzalam........... Ulenka, moze takie "jednoskladnikowe" obiadki predzej by zjadl(tak mi przez mysl przeszlo), a kiedys dorosnie i do gotowania wymyslnego? :-)

Cleo źle nie czytam Twoich postów, pamiętam ze Igi też wybredny ale ostatnio pisalas ze potrafi duzo zjeść, wiec myslalam ze ma dni niejadkowe ale ogolnie jest jadkiem! :)

Dzięki dziewczynki :)
Właśnie odpuszczę sobie juz ze musi zjesc obiad, chociaz wszyscy mi tak polecali zebym postawila obiad na widoku, nic nie dawala a jak zgłodnieje zje - u nas się to nie sprawdziło. Ja wlasnie wymyslam bo nie mogę go ograniczac do jednego a potem wyrosnie mi taki co tylko naleśniki mi je :) muszę wymyslac bo ostatnio tak trafiłam z udkiem pieczonymw foli, batrdzo posmakowalo, potarfił zjesc całą pałkę, niestety ostatnio zrobilam nie jadł długo i nie zjadł i tak i tak. Kombiijuję ale i tak myslę ze za mało ;/
Placuskzi kocha wiec myslalam ze placuszki z piersi zje, ale Oli jest taki ze jak cos zje raz nie znaczy ze drugi raz tez to zje ;/ lubi naleśniki wiec moze krokiety mu posmakują, musze kombinowac ale juz nie bede się zapierała obaidem bo przez to mi nic nie je tyle godzin.

Od wczoraj jest "fłe" oczywiscie obiad jest fłe ;/

edit Oli je mi sam zawsze, tak jak Wy tez robię naleśniczki, jak robilam spagetti zjadł sam makaron bez sosu odrobiny ;/ moze rzeczywiscie bede robic dawac jendoskladnikowe, dzis ide na targ pokupuję warzyw swierzych.

Ostatnia edycja:
Ula Igorek normalnie to kotleta zje lub nie ale wpadłam na lepszy sposób żeby go zjadł.Smażę na patelni pasek piersi normalnie w bule i jajku jak kotleta,przestygnie daje w rączke i je.Nieważne że się uciapie,nakruszy wyświni i łazi tak po domu z tym .WAZNE ZE TO ZJE :D

o dzięki, tez tak sprobuję :) ja wczoraj myslalam ze tak bedzie z placuszkiem chodził ;/ mylilam sie

ale mamy sukces..Oli w nocy zasypia bez pampka, zakladam mu na noc zeby nie bduzł sie zasikany ;p ale jak tylko wstanie nie sika w niego a czasami jeszcze polezy chwilę, od razy go sciąga i sikamy na nocnik przed bają lub pociągami na yt ale sikamy. Tylko na 3 raty, scisnie wycisnie trochę i mowi jeeee, piski okrzyki wiec idziemy wylewamy, cieszymy sie itd ale ja wiem ze siku jeszcze w pęcherzu jest wiec znowu na nocnik, OLi cisnie ze bąki idą zrobi troszkę wiecej i znowu to samo, za 3x juz robi do konca ;p

Dziunka pozwoliłam sobie znaleźć Twoj profil na nk.Masz super zdjęcie główne.Taka młodziutka twarzyczka.:-)

Aza wiem co czujesz. Ja miałam podobne dwa przypadki.dwie bliskie mi osoby odebrały sobie życie.Wyrzuty sumienia że może czegoś się nie zrobiło doppiero rozmowa z księdzem uśmierzyła.

Agrafka,Anajeszcze raz powodzenia.
Moja siostra pojechała dziś do Warszawy.Udało mi się załatwić wizytę na Marszałkowskiej.Oczywiście znajomości bo terminy październik, listopad.

Mi ostatnio też jakoś ciężko.Nie mogę się pozbierać,poukładać.:angry::-(

Witajcie ;)

AZA przykro mi:( wlasnie widzialam ostatnio Twoj wpis na fb :(
nie wiem czy rozmowa by pomogla, moze i tak.
Ale kolega siostry tez popelnil samobojstwo, wszyscy przezywali oczywiscie, nie wiedzieli o co chodzi, bo dzien wczesniej sie umawial na piwo z kumplami, chodzil usmiechniety itp. Nikt sie nie spodziewal, ale zostawil list, ktory znalezli tydzien po jego smierci, i w ktorym napisal, ze od pol roku udawal, ze jest zadowolony z zycia itp. A wiedzial, ze juz to i tak zrobi. Nie chcial nikomu sie zalic, po prostu czekal az bedzie mial wiecej odwagi:-( i zeby nikt sie nie obwinial, i ze dlatego byl taki "zadowolony", zeby nikt sie niczego nie spodziewal.Po prostu szok:(

Mama udana jestes ;) no czasami trzeba udawac:-D

Ula hmm, wspolczuje ze Oli tak nie chce jesc, moj je duzo:tak: Oczywiscie mial okres, ze wszystko bylo na nie, juz sie zaczelam martwic ale trwalo to kilka dni i wszystko wrocilo do normy. A jesli chodzi o obiadki to ja teraz codziennie gotuje rozne zupy bo to najbardziej mu smakuje ;) drugie dania srednio, tez zje ale nie z takim apetytem jak np. ogorkowa czy pomidorowa:-D

Wlasnie Go polozylam, maz tez spi po nocce.
Umowilam sie z kolezanka z bb na spacer na 15, ma dwumiesiecznego synka :)
musze sie napatrzec :) okazalo sie, ze mieszka niedaleko mnie:tak: niecale 10 minut spacerkiem, ciesze sie bo mam tutaj dosc troche kolezanek ale wszystkie na drugim koncu miasta :(

reklama
Witajcie!!
Martolinka nie mow ze fasolka aż tak ci dala popalic i nic do nas nie napiszesz?

p
Etna ja już o 21 wczoraj byłam lu lu ;-)

Dziunka przykro...
Aza dobrze , ze zrobiłąs sobie takie katharsis.. bedzie Ci lepiej..
Ula 360 km to niedużo. Najlepiej pojechać na noc , a jak w dzień to robić częste , ale krótkie przerwy . Do tego książeczki , zabaweczki i jakoś pójdzie;-)

My po spacerze , młody spi. Aż chce sie powiedziec , ze złota , polska jesien zawitała na dobre

Polaa udanego spotkania

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry