reklama

Listopad 2009

AAAAAAA!
Jeszcze jedno, żeby np zrobić badanie na toxoplazmoze lekarka mojej znajomej musiała jej fałszywie wpisać w kartę że już 2 razy poroniła bo inaczej nie ma szans na takie badanie!!!! :szok:

reklama
mnie juz na pierwszym spotkaniu polozna pytala gdzie chce rodzic mozna w szpitalu, w domu,w jakims osrodku polozniczym nie wiem na temat cesarki czy mozna wybrac ale mozesz rodzic w wodzie albo bez ze znieczuleniem alebo gazem znieczulajacym, wiem ze te spotkania z polozna sa rzadko ale podobno w pozniejszej ciazy sa czestsze ja w miedzy czasie bylam z 10 razy u zwyklego lekarza z kazda pierdola i jakby sie cos dzialo to mialabym wiecej usg i konsultacje z ginekologiem wiem bo mam tu 2 ciezarne siostry ktore mialy rozne problemy i mialy czesto konsultacje i badania u gina
wiem ze tu prowadzenie ciazy i opieka lekarska rozni sie od tegoco mamy w polsce ale chyba nie jest az tak zle :happy:

AAAAAAA!
Jeszcze jedno, żeby np zrobić badanie na toxoplazmoze lekarka mojej znajomej musiała jej fałszywie wpisać w kartę że już 2 razy poroniła bo inaczej nie ma szans na takie badanie!!!! :szok:

Ajjj SKANDAL poprostu. A mowia ze w Polsce jest zle. Wiadomo sa rozne przypadki, ale ja np. nie wiem co mialabym zrobic gdybym miala np. "grzybka" jak tu ni ma ginekologow. tylko w ciezkich przypadkach :baffled::baffled: Juz nie wspomne o innych chorobach.
Moja ciocia miala cyste na jajniku. Oczywiscie angielscy lekarze zdecydowali sie najakiekolwiek badania dopiero po 3!!! dniach blagania i mdlenia na lozku. Ciocia lerzala w szpitalu na korytarzu w strasznym bolu w nocy. Na usmierzenie bolu dostala tylko PARACETAMOL!!!!!! :baffled: jedynie co tu dobrze robia to podobno ladnie szyja po cieciu. :/ no ale dajcie spokoj. strach sie bac czasami.
Jezeli chodzi o inne oddzialy to maja dobra opieke ale ginekologia i poloznictwo tragedia!

a tak z innej beczki to czuje sie okropnie i mysle zeby znow nie wybrac sie do lekarza:baffled: wymiotuje codziennie rano ogolnie jakas oslabiona jestem mam biegunki do tego mam wysypke na twarzy chyba od 2 miesiecy a do tego doszla swedzaca wysypka na dloniach i boje sie ze dostalam cholestazy ciazowej:-( podobno dostaje sie ja w III trymestrze ale mozna wczesniej boje sie jak cholera bo powoduje ona przedwczesny porod czasem krowotok poporodowwy a w ostatecznosci mozna stracic malenstwo mam nadzieje ze to nie to ale wymiotuje takim kwasem:baffled: chyba jednak zaczekam do srody mam wizyte u poloznej chyba ze sie pogorszy

czy ktoras z was wymiotuje jeszcze w 17-18 tygodniu ? ja rzygam jak kot (ze tak brzydko napisze) codziennie rano nie wiem czy to normalne:-(
weri
Co prawda mnie problem nie dotyczy bo dosłownie raz zwracałam po zbyt ciężkostrawnym śniadaniu, ale wszyscy naokoło powtarzają że każda ciąża jest inna więc może nie ma się czym martwić...? Taki twój "urok" ;-)

weri
Co prawda mnie problem nie dotyczy bo dosłownie raz zwracałam po zbyt ciężkostrawnym śniadaniu, ale wszyscy naokoło powtarzają że każda ciąża jest inna więc może nie ma się czym martwić...? Taki twój "urok" ;-)
ja codziennie zwracam pierwsze co zjem to straszne i chyba mi brzuszek zmalal boje sie ze z dzidzia bedzie cos nie tak:baffled:

weri jeśli źle się czujesz i dochodzą Ci jakieś dolegliwości to nie czekaj idź do lekarza

co do opieki co opisujecie to tylko wzdycham chyba brak słów

u nas nie jest źle tylko trzeba mieć jakiegoś rozsądnego lekarza
takiego co nie będzie wymyślał i co nie będzie bagatelizował tego co się dzieje
no byłoby idelanie mieć takiego:tak::-D

reklama
cytat: Towarzyszące nudnościom wymioty mogą być dla ciężarnej bardzo nieprzyjemne, gdyż występują zazwyczaj rano a pusty o tej porze żołądek wydala drażniący sok żołądkowy. Wymioty zwykle ulegają nasileniu gdy ciężarna zdenerwuje się lub przeżywa stres. Jednak tylko czasami prowadzą one do poważnego odwodnienia i następowej kwasicy metabolicznej. Zazwyczaj, podobnie jak nudności, ulegają stopniowemu złagodzeniu od 10 tygodnia ciąży, by po 14 tygodniu ustąpić całkowicie.

ja juz dawno skonczylam 14 tydzien:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry