reklama

Listopad 2009

Klaudzia, a nie robia u was double test? To jest test z krwi spr. ryzyko wystapienia zespolu downa i spina bifida u dzidzi. Ja taki test mialam w zeszla srode......

Robia ale ja tych badan nie chce tzn tych na ryzyko zespolu downa. I tak dzidziusiowi to nie pomoze jak wykryja a ja nie chce sie niepotrzebnie martwic bo ryzyko moge miec duze a maluszek i tak urodzi sie zdrowy. A ciazy nie usune tak czy inaczej.

hej dziewczyny pytanie mam do was bo u mnie juz 20tc sie zaczal
i do tej pory to mialam same usg przez brzuch
pierwsze usg dopochwowo a pozniej cytologie za jakis czas i to byly badania jedyne przez pochwe.... i nie wiem czy to normalne?
jak wy mialyscie? sprawdzal wam lekarz czy szyjka sie skraca itp ?

Ja mialam tylko przez brzuszek bo w anglii dopochwowo sie nie robi. Zreszta co sie tutaj robi ;/ ;/

Ja nawet nie pisze ile przytylam bo sie boje wejsc na wage :-( Pewnie z 6kg bedzie. Ostatni raz jak sie wazylam to byly 4kg wiecej niz przed ciaza. Przez cala ciaze ani razu nie wymiotowalam a apetyt jak za 4 conajmniej no to sie nagromadzilo. Mam nadzieje ze po ciazy szybko schudne.

reklama
anadri ja mam też bardzo zaawansowaną astmę
teraz w ciąży bardzo mi się nasiliło i też obawiam się niedotlenienia dzidzi , porodu itd..

ale już raz urodziłam bez cesarki mimo podawania tlenu i chwilowej utraty przytomności po podaniu zwykłego środka przeciwbólowego
lekarze bardzo pomogli mi urodzić
nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie zwłaszcza przy astmie nie chcą właśnie podawać żadnych środków znieczulających
w obawie na reakcje alergiczne

mimo wszystko teraz jestem pozytywnie nastawiona
drugą ciążę przechodzę zupełnie inaczej więc po cichutku liczę też na lepszy poród:tak:
wolałabym cesarkę i nie męczyć się ale wiem że dla dziecka przeważnie lepszy jest jednak poród naturalny
chyba że dla bezpieczeństwa mamy lub dzidzi lekarze stwierdzą że ta metoda będzie lepsza to wiadomo niech tną :tak:

ostatnie moje usg miałam i dopochwowo i przez brzuch
ale to chyba tylko przez lekarskie wątpliwości

szyjkę miałam wczoraj sprawdzaną

Kasia a jak Twoj bobas??zdrowy bo jak napisalas ze Ci powiedzieli ze mialy byc blizniaki potem ze cos tam z roczkami i ja sie juz pogobliam wiec prosze napisz co z bobaskiem!!

ja przytylam tez 3kg ale sie tym nie przejmuje bo idzie mi to tylko w brzuszek a poza tym wiem ze bez problemu zgubie zbedny balasT;-)tj w pierwszej ciazy:-)

Ja nawet nie pisze ile przytylam bo sie boje wejsc na wage :-( Pewnie z 6kg bedzie. Ostatni raz jak sie wazylam to byly 4kg wiecej niz przed ciaza. Przez cala ciaze ani razu nie wymiotowalam a apetyt jak za 4 conajmniej no to sie nagromadzilo. Mam nadzieje ze po ciazy szybko schudne.

KLAUDIA ja nie odmawiam sobie amm:-)w koncu zachcianki sa po to aby je spelniac:-)po ciazy napewno wszystko zgubisz:-)

hej dziewczyny pytanie mam do was bo u mnie juz 20tc sie zaczal
i do tej pory to mialam same usg przez brzuch
pierwsze usg dopochwowo a pozniej cytologie za jakis czas i to byly badania jedyne przez pochwe.... i nie wiem czy to normalne?
jak wy mialyscie? sprawdzal wam lekarz czy szyjka sie skraca itp ?

KASIA a po co Ci usg ginekologiczne??je sie robi tylko jak przez brzus nic nie widac;-)a potem jak wszystko jest ok to nie robia!!ja w pierwszej ciazy mialam tylko na poczatku robione a potem juz caly czas przez brzuch:-)

Kasia a jak Twoj bobas??zdrowy bo jak napisalas ze Ci powiedzieli ze mialy byc blizniaki potem ze cos tam z roczkami i ja sie juz pogobliam wiec prosze napisz co z bobaskiem!!

u nas już wszystko się wyjaśniło
w moim brzuszku mieszka jedna zdrowa dzidzia i nawet rączki ma na miejscu
myślę że nikt więcej nie będzie mi fundował takich mylnych informacji

a ja sie martwie bo mnie brzuszek pobolewa. wczesniej sie nie przejmowalam no bo niby to normalne ze sie rozciagam, dzidzia roznie itd ale tak chyba od przedczoraj mialam takie kolki po obu bokach brzuszka, a wczroaj wieczorem az mnie kulo na wysokosci zeber i to o wiele mocniej. wizyte mam za 10 dni ale nie wiem czy przypadkiem nie powinnam isc wczesniej. po przypadku nataluni zaczynam sie martwic o te ''kolki'' :crazy:

reklama
KASIA a po co Ci usg ginekologiczne??je sie robi tylko jak przez brzus nic nie widac;-)a potem jak wszystko jest ok to nie robia!!ja w pierwszej ciazy mialam tylko na poczatku robione a potem juz caly czas przez brzuch:-)

bo nie padal nawet czy brzuch miekki czy szyjka sie nie skraca tylko dzidzie mierzyl itp ;] i mnie to zastanawia czy tak ma byc bo to moj pierwszy skarb

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry