reklama

Listopad 2009

jej ale Wy tu duzo piszecie!!! prawie wszystko przeczytalam. Mam sie czym pochwalic - ja przez pierwsze 3 miesiące schudlam 6 i pol kg:) nic prawie nie jadlam, czasem suche ziemniaczki i jakis owoc. dobrze ze to minelo bo sie balam ze mi tak zostanie. teraz pewnie przytylam bo jem normalnie ale waze sie raz na miesiac bo ja nie lubie przesady - takze w badaniach. do dzis mialam tylo jedno usg i poczekam spoojnie jeszcze z 2 tygodnie na drugie.:) kolorowych snow:) papa:rofl2:

reklama
witajcie dlugoo mnie nie bylo....

Po kolejne.....to U mnie chyba bedzie dobrze miejmy taka nadzieje...

przez ten tydzien walczylylam o nasza dzidzie i o wupedzenie bakteri wiec mysle...ze sie nam to i to udalo..... ALe czas pokaze....

Moja ciaza jest bardzo duzego ryzyka poronienia...:-(wiec nic i nigdy nie wiadomo.....Musze wytrwac chodz do 28-30 tc.....Matko ile to czasu jeszcze.....:szok: Nie wiem czy dam rady....:-(

Narazie mam lezec w domku bo chyb wole niz w tym szpitalu....tak tyleee sie naogladalam i nasluchalam...ze szok....Nie wiedzialam ze tyle kobiet w przeciagu paru dni moze stracic dzieci....

No i chyba tyle u mnie......Jak narazie......

Boje sie cholernie...mam nadzieje ze cos sie poleprzy.....

A i co najwazniejsze to to ze bede miala SYNKA!!!!!!!!!!!!! :-)TŻ sie cieszy jak nie wiem co a ja wolalabym chyba dziewczynke....małą Zośke to taki maly zarcik jest...heheh

Bedzie wszystko dobrze, musisz wierzyc. 3mam kciuki.

jej ale Wy tu duzo piszecie!!! prawie wszystko przeczytalam. Mam sie czym pochwalic - ja przez pierwsze 3 miesiące schudlam 6 i pol kg:) nic prawie nie jadlam, czasem suche ziemniaczki i jakis owoc. dobrze ze to minelo bo sie balam ze mi tak zostanie. teraz pewnie przytylam bo jem normalnie ale waze sie raz na miesiac bo ja nie lubie przesady - takze w badaniach. do dzis mialam tylo jedno usg i poczekam spoojnie jeszcze z 2 tygodnie na drugie.:) kolorowych snow:) papa:rofl2:

No to tak, jak ja. Tylko ze ja nie mam i tak wyjscia, bo na wyspach nie robia wiecej niz dwa usg w ciagu calej ciazy. Tez jestem po jednym, drugie mam 30 czerwca. Rowniez uwazam ze im mniej lekow tym lepiej, bo potem dzieci choruja i na byle przeziebienie wymagaja antybiotykow. Tutaj lekarza strasznie oszczedzaja w antybiotykach i staraja sie inaczej leczyc, dzieci tez mniej choruja i sa bardziej zahartowane, u mnie z bloku biegaja nawet na boso po lodowatym betonie:) Co kraj to obyczaj hehe.
Pozdrawiam nowe kolezanki w naszym gronie:)

Na poczatku chcialam powiedziec że trzymam kciuki za mamusie i dzidzie, z ktorymi cos sie dzieje. Uwazajcie na siebie!!

Po dzisiejszej wizycie u nas ok, tatusiek widzial dzidzie, a za miesiac badania polowkowe. Cudne uczucie, że nasz synek rośnie i ma wszystko na swoim miejscu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.
No a wieczorem pod pępkiem poczulam małe plumknięcie i polozylam ręke w tym samym miejscu i za chwile tak mocno poczulam jak sie przekrecil, że przestraszyłam siebie i męza;-);-). Aż sie poplakalam z radosci.
Wam też życze tak radosnych przezyc :-)

Co do badań przez pochwę, to w Angolowie też nie badają! przynajmniej mnie nikt nie badał! często się zastanawiałam nad tym skąd wiedzą, że coś się z szyjką złego dzieje ? bo przecież czasem tak bywa! no, ale oni, jak już dziewczyny pisały, stawiają na naturę :-( i dlatego mają jeden z największych w Europie odsetek poronień i martwych płodów :-(
Eh widzę, że w niektórych krajach , jeżeli ma się jakieś problemy, to lepiej w ciąże nie zachodzić :-(

Dobranoc!
w Irlandii... jest tak samo... nie maa badań dopochwowych , nie robią cytologii.... (!) nic... dopiero po 15 ityg robią badania krwi a wcześniej nic..
ja miałam wyjątkowo usg w 5 i 6 tyg bo miłam problemy z oddychaniem i poruszaniem i dzięki temu widziałam serduszko już tak wcześnie....
no i gdynby nie polscy lekarze to nie wiedziałabym do tej pory nic....
a poronienia u nich to końca 3 miesiąca to rzecz naturalna i twierdzą że dziecko jest jeszcze tylko płodem więc dają na podtrzymanie dopiero w późniejszych fazach ciąży o ile się do takowych dotrwa....
jednak opieka podczas porodu i po porodzie jest świetna

Ostatnia edycja:
A mnie znowu bezsennosc dopadla.
Wogole dopiero teraz znalazlam wolna chwilke bo troszku zabiegana. Sprzedajemy auto bo jest nam niepotrzebne, ja mam swoje, moj K dojezdza z moim tata do pracy bo razem pracuja, wiec kolejne nam niepotrzebne, a przynajmniej troszke kaski bedzie. Wiec musialam troche postac z klientami jak K nie bylo :)

Wogole to mam taka mala wiadomosc, ze zdecydowalismy ze sie pobierzemy i to juz za miesiac tzn jak wszystko da rady zalatwic ale raczej na 90%. Pobierzemy sie w Polsce na naszym urlopie. Narazie tylko cywilny, ale przynajmniej bedziemy rodzina. A pozniej bedzie mi latwiej dla maluszka paszport wyrobic i wszystkie papierkowe sprawy :-) Wiec jestem bardzo podekscytowana choc biore to tylko jako formalnosc, jego zona i tak czuje sie juz od kilku lat heheh Niestety moich rodzicow nie bedzie i nie planujemy zadnych gosci. Tylko rodzice mojego K, swiadkowie i moja babcia :)
Naszczescie moja Mama nie ma nic przeciwko temu ze nie bedzie jej bo tak jak ja uwazamy to tylko za formalnosc a prawdziwy slub jest przed Bogiem :) Na taki jeszcze poczekamy..

Pozdrawiam Was dziewczynki i zycze milej nocki :) Buziale w brzusie :*:*:*

Milencia jak brzusio dzisiaj? ja w ubiegłym tygodniu tak się męczyłam z bólami...nawet pare takich skurczy się przypałętało..umówiłam się nawet z przyjaciółką położna że na dyżur do szpitala wpadnę się przebadać..brałam nospę i przeszło..4 dni to trwało...a teraz po tym brzuszek miwyskoczył:tak: Więc miejmy nadzieję że u ciebie też tak będzie..doliczyłam się jeszcze ,że akurat na te dni przypadała by mi @..więc bóle brzuszka wtedy są normalne,z tym że trzeba wtedy uważać na siebie i się oszczędzać..Życzę ZDRÓWKA:tak:

cześć mmuśki!!!
Ja chyba chora jestem, bo kaszle, mam katar i gardło boli. Do lekarza rodzinnego raczej się nie wybieram bo on i tak mi nic nie przepisze. Mam ochotę leżeć cały dzień, ale o 10 muszę iść do gina, więc może on mi coś poradzi.
Pianistka jak tylko zapytam to ci napisze co na chorobę lokomocyjną. Ja chce jecha nad polskie morze a to 13 godzin pociagiem

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry