• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Witam wieczorową porą!
Musze stwierdzić, że moje dziecko to cyborg! rano ponoć wstała o 7.20. nie spała w dzień! mamy prawie 22.00 a ona by się w najlepsze bawiła :szok: matko ale ona nigdy za bardzo spać nie lubiła ;-) bo co mi z tego, ze był czas, że rano wstawała o 9-10 jak od 24 do 5 rano nie było spania :no:

maxwell a u nas do jakiejś 18 było zimno! potem zrobiła się duchota :szok: właśnie wróciliśmy od chrzestnego Martyny i pytali się czy słyszeliśmy w nocy burzę! my w szoku, ja mówię u nas żadnej burzy nie było :szok: wracam do domu pytam babci, a ona mówi, ze była! ponoć straszna! waliło gdzieś od 24 do 3 :szok: no to wniosek, że spaliśmy jak zabici, bo nic a nic żadne z nas nie słyszało :-D

etna zdrówka dla Pawełka! i gratulacje nagrody!

kilolku wiesz jakoś mnie nie dziwi postawa lekarki :no: mój mąż swego czasu chodził do dermatologa, bo miał takie dziwne coś na nodze! wielki czerwony plac, który swędział go bardzo! dawała mu jakieś maści i cały czas mówiła, że nie wie co to jest :szok:

lotka super wózek! i cena w normie :-D

Jejku zazdroszczę Wam tych zakupów ciążowych - dzieciowych :-) ja już mam wózek wybrany tylko lokatora w brzuszku brak :-(

ana faktycznie masz boskie teksty :-)zawsze się uśmieje, choć niektóre sytuacje dla Ciebie śmieszne nie są, ale jak to mówią, masz lekkie pióro :-D

no nic! pewnie jeszcze coś komuś miałam napisać, ale musze młodą spacyfikować do łóżka :-D

Jejku od jutra już urlop :tak::happy::rofl:
aaa ja wstawilam sam link, ale nic nie wyjasnilam. kupilam go w sklepie stacjonarnym, nie przez allegro, ale tylko tak moglam go pokazac. za zestaw gondola i spacerowka(fotelik mam po tomku) dalam 730zl. okazalo sie, ze ten sklep juz wiele lat sprzedaje wozki tej firmy i maja duze upusty ;-)
Kilolku to tak nasi lekarze do wszystkiego podchodza jak nie wiem co jest to od razu antybiotyk a na noge maść..wiadomo zaszkodzic nie zaszkodzi a może pomoże..wybiarają bezpieczną opcję.a moze to jakies uczulenie.wez wapno jak możesz...

Lotka jaki kolor wózka ? model bardzo fajny.W ogole wszystkie wózki są do siebie podobne ostatnio tylko ceny rózne :-/

uwielbiam ogladac wózki na allegro..ciagle je ogladam ostatnio:-D
kolor nr 88, jakis taki stalowy(szary) z błękitnymi wstawkami.
ooo taki: http://www.miko.profitmedia.eu/userfiles/image/88D.jpg

reklama
Ależ dzień..
najpierw winda się zepsuła i z 10 piętra zniosłam wózek z małą w środku. Po dodze minęło mnie 3 panów , z których jeden oświadczył , że nie powinnam była wychodzić.. nikt nie pomógł
Następnie na spacerze pewna pani stwierdził "Ten dzidziuś zamarznie".. i tu już moja cierpliwośc się skończyła..
Ludzie mają obsesję na punkcie czapeczki.. jest 20 stopni na +, zero wiatru, osłonięta w gondoli , czapki nie znosi to po co mam jej ją zakłądać? W wózku jej nie zakładam w taką pogodę. Czy czapka jest gwarantem bezpieczeństwa? Zdrowia? życia dziecka? matko..
to chyba nie oierwsyz raz u Cieie z tą winda i tymi miłymi panami.
A czapka myslę, ze u nas stanowi odpowiednik kasku ochronnego - masz kask/ czapkę nic ci nie grozi

Wrciłyśmy ledwo żywe. Zuzka prwie cły czas w wózku spła, przemardziła tylko calusinkie zebranie w przedszkolu ale jak wróciłysmy na rece to nonstop do cycka i na rece. Odregowuje jk nic.

Cleo alez masz labe, zazdroszcze

Kilolku jak noga po smarowaniu maścią? ja juz o kulcie noszenia czapki kiedys pisałam...u mnie w Biedrze ostatnio było 29 stopni a dzieciaki w czapakch wiazanych :-/pod kocami..
jak byłam u Kilolka i czekałam n a nia to jechal facet z maluchem w gondoli i miał nakrycie do wózka:-/

KILOLEK dobre z tym kaskiem/czapką:-D:-D a ja już nawet na głupie pytania gdzie czapka, czy nie za zimno na spacery w ogóle nie reaguję bo szkoda moich nerwów:tak:a wczoraj nawet wzięłam Igiego do samochodu boso bez butów i tak pojechał ze mną do sklepu i maszerował boso z mamą na zakupy- wyobrażcie sobie miny tych wszystkich ludzi:szok: no i pewnie myśleli że biedne dziecko, a on po prostu ma alergię na buty i ciągle teraz jak ciepło chodzi boso, więc ja nawet nie widziałam że on bez butów, a przecież w taki skwar dziecka w samochodzie nie zostawię.:baffled:

CLEO oj sama bym pospała jak za dawnych czasów do 9:-p:-D, a ty bycz się i odpoczywaj- tyle twojego:tak:

LOTKA niezłą furę będzie miał Maciej:tak::happy:

POLA głowa do góry, masz super mężczyzn przy sobie, zdrówko Ok więc smutki precz.:tak:

MARTOLINKA oj ci faceci, nic nie domyślni- zamiast dyskutować mogli ci pomóc.:tak:

kilolek diabli wiedzą :baffled: jak przestał stosować te wszystkie mazidła to mu zinknęło

maxwell jak imprezka? fakt te opowieści biblijne to chyba trochę za wcześnie? no, ale jak mama chciała to ok :-)

dziunka witaj z powrotem! masz już internet?

Gosiu boisz się burzy? moja mama boi się panicznie! zwłaszcza jak jesteśmy w trakcie burzy na działce! pakować się zazwyczaj chce i do Łodzi wracać. ja też nie lubię burzy, ale jakiegoś panicznego lęku nie mam

Cleo zostajesz sama na weekend ? no to choć się wyspij :-) chociaż pewnie idziesz do pracy? i kochana ja co i rusz oglądam wózki na allegro :-)i dużo mi się podoba i myślę jaki kupię dla drugiego dziecka :-) niby mam jeden upatrzony, ale on nowy jest drogi więc liczę, że w razie co uda mi się upolować używany w dobrym stanie :-)

ana ależ z Ciebie sumienny pracownik ;-) ja żałuję, że nie mam internetu w pracy, bo czasem nie mam co robić. pacjentów czymś zajme, a sama się nudze ;-)i z Twoich postów nie widać, żebyś miała kiedyś problemy z pisaniem ;-)

pola pewnie słynny baby blues Cię dopadł :-( minie z czasem. miałam przy Martynie ze 2-3 tygodnie ;-)

martolinka co za ludzie! zszokowali mnie CI panowie :szok: co do czapek itd. to ja też do tej pory spotykam się z takimi uwagami! Martysia ma juz prawie 3 lata. nienawidzi czapki czy jakiegokolwiek okrycia głowy, a jak jest tylko pochmurno , lekko wieje to zaraz słyszę komentarze, że się dziecko przeziębi, bo od gołej głowy się zaczyna :wściekła/y:

Lotka bardzo ładne kolory :-) jak na mój gust uniwersalny :-) ja miałam ten wielofunkcyjny żółto-stalowy, ale go sprzedałam, bo stwierdziłam, że dla drugiego dziecka chcę inny, spacerówkę swoją kocham (coneco saturn) ale ma różowe wstawki i jak się trafi synuś to trzeba będzie zmienić :-)

No moje drogie ja znikam teraz na ponad tydzień. wracamy 1.07 i mam nadzieję, że wtedy uda mi się coś skrobnąć, bo 2.07 wyjeżdżamy na działkę na kolejny tydzień ;-)normalnie mam zamiar się wybyczyć na tym urlopie, naładować akumulatory. przyjeżdża moja przyjaciółka z Majorki, więc to kolejny plus urlopu :-) aczkolwiek mam też zaplanowane oduczenie młodej smoczka (bo nadal ssie do spania) i oduczenie jej picia mleka o 5-6 nad ranem :-)zobaczymy co z moich planów wyjdzie :-)
Do sklikania za ponad tydzień :-)

reklama
Hej wrociliśmy;-)
Było..hm..oki;-) Obie się wyszalały..mała z pozycji parteru, starsza z kuzynami (2 i 5 lat)..
Gawit, to wypoczywaj, ładuj akumulatory i...owocnego (Gosiulek;-)) urlopu, ale ja piszę w kontekście faktycznie owocnego..jak wrócisz, mają być dwie kreski!!;-):-)
Martolinka, szkoda słów na tych panów:wściekła/y::wściekła/y: a co do czapeczek, ubranek itp. czasem masakra! Sami prawie na golasa, a dzieciom wózkowym to by pierzynę,jakby mogli, to by wciśli..
Ana, oj, agentki masz, agentki:-D:-D
Agrafka, ja ze smoczkiem to u obydwu nic nie robiłam..same wypluwają, jak zasną..(Marysia nadal ze smoczkiem śpi..):zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry