reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopad 2009

Ma któraś sokowirówkę? Chcę kupić ale nie wiem jaką.
ja mam taką
SOKOWIRÓWKA ZELMER 477A 400W (2512856437) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
w sumie jestem zadowolona, z tym, ze jak sie zapelnia ten pojemnik na odpadki to lepiej go nie dopychac na maxa, bo ją przytyka i sitko/tarelko, co przechodza przez nie owoce, to ciezko domyc, zazwyczaj trzeba troche pomoczyc, ale to chyba kazda tak bedzie miała, bo to ma drobne oczka.

reklama
gosiulek ja mam ale do d... wiec ci nie polecę

Zuzia drzemie, chłopaki bajki ogladaja po sniadaniu, wiec mam chwilkę. Siedze i planuję chrzciny i glowa mnie już boli. Nie wiem czy zrobic w domu czy w restauracji. Za każdym razem obiecywałam sobie, ze w restauraji a i tak robiłam w domu, bo taniej ale nie wyobrażam sobie teraz tego w domu. Mieszkanie nam się jakos dziwnie kurczy z roku na rok, a wyszło mi wlasnie 20 dorosłych + 4 dzieci :baffled: W sumie chłopkom robilam na więcej osób. U Kuby były 42 osoby a u Michała 35 ale mieliśmy wtedy mniej mebli i dużo mniej dziecięcych gratów. Poza tym skąd wziać czas na przygotowanie tego wszystkigeo chociaz ja i tak robię tylko obiad i ciasto ale i mieszkanie dokładnie wyszorować trzeba, naprawić parę rzeczy...

Ostatnia edycja:
Gosiulek ja dostałam od znajomych robota kuchennego Phillips z sokowirówką ale jej nie użyłam ani razu, a sam robot wylądował u teściów bo mnie wkurzał niemożliwie. Moim zdaniem takie urządzenia sprawdzają się tylko gdy masz:
a. dużą kuchnię wktorej to koromysło moze stac rozstawione cały czas
b. bedziesz czesto korzystać mimo tego że trzeba za każdym razem rozkładać i myć

No chyba zę są jakieś samomyjące może :)

Widze gosiulek że wdrażasz program zdrowego żywienia ? :tak:ja w tym tygodniu z nabiału jem tylko masło, sprawdzam czy to jakos Wojtkowi z brzuszkiem pomoże. Mam taką ochotę ugotowac coś dobrego, ale póki co wena mi się kończy na samym początku bo bez smażenia, nabiału i cebuli to niewiele dobrego można zrobić.

No nic, Wojtuś spi póki co, a ja musze jeszcze skoczyć później do rossmana i poczapkę dla małego na bazarek bo nie mam żadnej cienkiej uszatki nad morze. Z pierwszej wyrósł w ciągu 2 tygodni :/

Lotka i ładnie wyciska sok? Wióry są suche? Z buraków też można,marchwii?
burakow nie robilam, marchewke dosyc czesto. dla twardszych rzeczy jest osobny tryb, inaczej je sie wyciska,a te miekkie inaczej. czasami z jablek mialam wilgotne odpadki, ale to moze tez i od rodzaju owocow zalezalo, nie wiem, ale mi az tak nie przeszkadzalo.

lece po ta szalwie, wroce to sie odezwe :-)

Kilolek a powiedz jaką masz...żebym takiej nie kupiła.
Agrafka tak. A ostatnio jeszcze przeczytałam wpis w blogu mamy Laury to już w ogóle. Na tyle na ile mogę postaram się zdrowo odżywiać choć to nie takie proste.

o Laury nie czytałam już z miesiac, musze zobaczyć..

kilolek, wspólczuję z chrzcinami, jeśli masz to sama przygotowywać to zdecydowanie wybrałabym lokal. My chcemy robić chrzciny 7 paźdzernika i będą u teściów.
Z Alą chcieliśmy małe spotkanie tylko dla dziadków i chrzestnych, ale tesć postawił na swoim i sprosił swoich dwóch braci i siostrę z dziećmi na ogromny obiad. Skoro tak to neich teraz też tak sobie robi, w sumie jedziemy po to do nich chrzcićć zeby babcie M nie musiały się tłuc do warszawy. Ale w związku z tym ja zdejmuję z siebie obowiązek szykowania, ateść się cieszy bo lubi gotować.

reklama
Do góry