Na poczatku ciazy z obciazeniem 50g. wyniki mialam 89, 148, 112, ale juz niecale 2 miesiace temu z obciazeniem 75g. 97, 143, 130 i dlatego lekarz uznal, ze wysokie i kazal powtorzyc. Tym razem jeszcze wyzsze, ale mam nadzieje, ze to przez to, ze i glukozy bylo wiecej. Pewnie jednak bede sie musiala zwlec we wtorek do lekarza, albo znow wysle meza - tylko glupio mu siedziec samemu w poczekalni pelnej ciezarnych kobiet ( jednak takie sa minusy przykazania - zona musi lezec ). Przy moich policystycznych jajnikach ciagle strasza mnie wystapieniem cukrzycy typu II, ale mam nadzieje, ze jednak nic takiego mi sie nie przytrafi - za bardzo kocham slodycze.ciężarne mają trochę inne normy.. na czczo 98 to trochę za dużo. a to po 2h wygląda dobrze, bo zwykle norma przyjmowana w tym badaniu dla cieżarnych to 140Ale o obiążeniu 80g jesczze nei słyszałam, wiec nie wiem. Robiłąś sobie wcześniej obciążenie 50g? jak miałąś po godzinie?
A już myślałam, że w sprawie cukrzycy jestem prawie ekspertem![]()
Ale o obiążeniu 80g jesczze nei słyszałam, wiec nie wiem. Robiłąś sobie wcześniej obciążenie 50g? jak miałąś po godzinie?
...wszedzie jej pelno,biega po domu i nie patrzy przed siebie.Tyle juz guzow nabila
.
masakra...
masakra........