reklama

Listopad 2009

ciężarne mają trochę inne normy.. na czczo 98 to trochę za dużo. a to po 2h wygląda dobrze, bo zwykle norma przyjmowana w tym badaniu dla cieżarnych to 140 :tak:Ale o obiążeniu 80g jesczze nei słyszałam, wiec nie wiem. Robiłąś sobie wcześniej obciążenie 50g? jak miałąś po godzinie?
A już myślałam, że w sprawie cukrzycy jestem prawie ekspertem :-D
Na poczatku ciazy z obciazeniem 50g. wyniki mialam 89, 148, 112, ale juz niecale 2 miesiace temu z obciazeniem 75g. 97, 143, 130 i dlatego lekarz uznal, ze wysokie i kazal powtorzyc. Tym razem jeszcze wyzsze, ale mam nadzieje, ze to przez to, ze i glukozy bylo wiecej. Pewnie jednak bede sie musiala zwlec we wtorek do lekarza, albo znow wysle meza - tylko glupio mu siedziec samemu w poczekalni pelnej ciezarnych kobiet ( jednak takie sa minusy przykazania - zona musi lezec ). Przy moich policystycznych jajnikach ciagle strasza mnie wystapieniem cukrzycy typu II, ale mam nadzieje, ze jednak nic takiego mi sie nie przytrafi - za bardzo kocham slodycze.

reklama
Byłam u dentysty - ostatnia plomba założona i z głowy mam dentystę powiedzial, że szystko wyleczone i ząbki zdrowe (miałam tylko dwie dziurki). A muszę powiedzieć, że moja pierwsza w zyciu wizyta u dentysty była w tym roku:sorry2:
Jak ty sie uchowalas tyle czasu bez dentysty i to tylko z dwiema dziurkami???
Ja od dwóch lat mam zdrowe ząbki, ale wcześniej włozylam w nie troche kasy. W ciązy byłam juz dwa razy jeszcze mam jedna wizyte miesiac przed porodem.

kurcze...nie moge dodac zdiecia do profilu, zmienilam rozmiar itp i ciagle pjawia mi sie upload filed...wiem,ze to nie zwiazane z tematen ale strasznie mnie juz wkurza.....
moze w ustawieniach cos nie tak: Wchodzisz w ustawienia -- edytuj avator -- i uzyj wlasnego avatora i tam ładujesz zdjecie (tak ja wstawiałam swoje)

Wczoraj moje dzieciątko dało mi popalić, tak mnie jakoś dziwnie "bolał" brzuch, miałam napięty i twardy i strasznie mi siadły plecy od 18 do rana lerzałam plackiem. Teraz jest ok! jakby nigdy nic, nie wiem czemu może się przeciążyłam, albo maleństwo poszezało sobie terytorium. Wziełam no-spę i zasnelam.

kurcze...nie moge dodac zdiecia do profilu, zmienilam rozmiar itp i ciagle pjawia mi sie upload filed...wiem,ze to nie zwiazane z tematen ale strasznie mnie juz wkurza.....
Czesc babeczki:-)
Wszystkim bardzo dziekuje...coreczka rzeczywiscie slicznotka ale przy tym taki urwis:szok:...wszedzie jej pelno,biega po domu i nie patrzy przed siebie.Tyle juz guzow nabila:tak:.Cale szczescie ze sie slucha mamy;-).Ciekawa jestem jej podejscia do braciszka jak juz sie pojawi w domciu:confused:.
Katrenki ja przy dodawaniu swoich zdjec skorzystalam z postu na glownej stronie forum,jest przy koncu strony pod nazwa test.Byc mozxe i tobie pomoze;-)
Luuuzna tylko pogratulowac takich zabkow:-)
Ja u dentysty bylam tydzien temu,ukruszyla mi sie plomba w zebie.W sumie to tutaj w Irlandii bylam u dentysty pierwszy raz,wczesniej latalam do Polski w razie potrzeby i musze przyznac ze bylam bardzo zadowolona;-).Za tydzien ide na kolejna wizyte,(wymiana plomby) i spokoj:dry:
Zaraz wyruszamy na spacerek wiec moze pozniej sie jeszcze odezwe.

hej .... a mnie męczą od kilku dni zatoki.....:baffled: masakra...
no i do tego te niemijające zgagi..
a ostatnio to nawet zaczęłam mieć z rana skuurcze w łydkach i o 5-6 się budzę...
idę siku i spać nie mogę później....:crazy: masakra........

hej .... a mnie męczą od kilku dni zatoki.....:baffled: masakra...
no i do tego te niemijające zgagi..
a ostatnio to nawet zaczęłam mieć z rana skuurcze w łydkach i o 5-6 się budzę...
idę siku i spać nie mogę później....:crazy: masakra........
mnie mecza zatoki do grudnia.....najpierw myslalam, ze samo przejdzie, a potem dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy i nic teraz nie moge poradzic dopoki nie urodze....:dry: a o zgadze to juz nic nie mow...ja mam doslownie ciagle, a wieczorami jest jeszcze gorzej...te syropki na zgafge powinni sprzedawac w litrowych butelkach ....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry