reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Dzisiaj szukałam informacji o herbatkach na przeziębienie i znalazłam przy okazji info o herbatkach w ciąży. NA skurcze i początkujące infekcje najlepsza jest herbatka z głogu. Natomiast z liści malin na uelastycznienie szyjki!!!! W II trymestrze nalezy ją pić raz dziennie, a w III już 2-3. Jutro z rana maszeruję do zielarni po herbatę z liści malin :tak:
:szok::szok::szok:Kilolek mnie gin i położna kategorycznie zabroniły picia herbaty z liści malin bo pnoć powoduje skurcze i może dojść do przedwczesnego porodu:szok::szok::szok::confused::confused::confused:

reklama
O tych liściach malin też słyszałam, że nie za dobrze jest używać (przyspiesza poród). Lepiej się gdzieś upewnić zanim zacznie się brać.

Co do zgagi, to mi pomagają owoce. Dokładnie to brzoskwinie. I mleko. Choć czasami jest tak silna, że nic nie da się zrobić :-( Zauważyłam też, że przechodzi jak leżę sobie na lewym boku.

Ja spuchnięta jeszcze nie jestem, ale coraz ciężej mi się oddycha. O długim siedzeniu już zapomnieć mogę. Tylko leżenie pomaga odpocząć. A tu jeszcze tyle mam do zrobienia! Nic jeszcze nie poprałam, nie mówiąc już o prasowaniu :-( Chyba trzeba się za to już powoli brać, bo później będzie tylko gorzej.

Dzisiaj szukałam informacji o herbatkach na przeziębienie i znalazłam przy okazji info o herbatkach w ciąży. NA skurcze i początkujące infekcje najlepsza jest herbatka z głogu. Natomiast z liści malin na uelastycznienie szyjki!!!! W II trymestrze nalezy ją pić raz dziennie, a w III już 2-3. Jutro z rana maszeruję do zielarni po herbatę z liści malin :tak:
kilorku tez słyszalam o tym ze liście malin to na przyśpieszenie porodu wiec uwazaj lepiej ... :)

Hej Dziewczyny ?

Raczej mam taki organizm , że mam zaparcia, ale od 2 dni mam biegunkę-leci ze mnie woda.
Nie wiem czy mi coś zaszkodziło czy co...
Mój gin jest na urlopie, nie wiem co robić, czy jest powód żeby panikować??
Wyczytałam, że w ciąży można zażyć Smectę, więc chyba skoczę do apteki żeby nie odwodnić organizmu....

Czy tez macie problem z biegunką ??

ja biegunke w ciazy mialam dwa razy... i to jest niebezpieczne trzeba uwazać zeby nie trwala dłużej ... przeczytalam w internecie ze Smecta jest bezpieczna wiec wygonilam meza i wypiłam to ochyctwo no ale odrazu poprawa wielka i ulga wiec mysle ze powinnas wziasc ta smecta

Hej Dziewczyny ?

Raczej mam taki organizm , że mam zaparcia, ale od 2 dni mam biegunkę-leci ze mnie woda.
Nie wiem czy mi coś zaszkodziło czy co...
Mój gin jest na urlopie, nie wiem co robić, czy jest powód żeby panikować??
Wyczytałam, że w ciąży można zażyć Smectę, więc chyba skoczę do apteki żeby nie odwodnić organizmu....

Czy tez macie problem z biegunką ??

Poza tym puchną mi te stopy, po nocy opuchlizna znika ale w ciągu dnia w te upały trochę puchną, więc moczę po pracy nogi w zimnej wodzie i leżę.
Ola ja zawsze na biegunke bralam Taninal - preparat z suszonych borowek, nie wiem jak z nim jest w czasie ciazy ale skoro jest na bazie borowki to chyba mozna, jakbys byla w aptece to zapytaj... A jak nie mozna to mozna w aptece kupic cuszona borowke do parzenia tez pomaga na biegunke ale troche pracochlonne :)

Dudziakowa - fajnie, że juz jesteś!

A co do kolejek, to masakra - nikt mnie jeszcze nie przepuścił:angry:, ale w autobusie znajdzie sie ktoś zawsze...
ehhh...

Dziś sałatki robię na jutrzejsze 50 urodziny teścia xD
A oczywiście z miom T. nie kupiliśmy jeszcze prezentu..to normalne, jesteśmy typami ludzi 'NA OSTATNIĄ CHWILĘ':-D

Dzięki dziewczyny !!!
Byłam właśnie w aptece i dostałam Smectę, Lacidofil, Orsalit (na odwodnienie) i Nospę.
Cały brzuch mnie boli tzn tak kłuje, dlatego ta Nospa.
Chyba urwę się z pracy za chwilę i pojadę do domu.

reklama
witam :-)

Dudziakowa witaj! oszczedzaj sie tak jak lekarz kazal, jeszcze troszke i dzidzie nasze beda z nami ;-)

U mnie z kolejkami i tego typu przypadkami tez jest nieciekawie, ludzie poprostu poki sami nie znajda sie w tej sytuacji nei zdaja sobiesprawy ze bywa nam cezko, raz mi sie zdarzylo w szpitalu ze staruszka mi chciala ustapic miejsca a reszta nawet nie drgnela bo patrzac na mnei i na ta staruske to obie potrzebowalysmy usiasc ... ehh no ale co ludzie sa znieczuleni na takie sprawy :wściekła/y:

luuuzna miłego imprezowania :-) my tez jestesmy typem ludzi na ostatni chwile za niecale 3 tyg mamy slub a ja mam tylko sukienke, a tu jesczze butow brakuje, wiazanke zamowic, fryzjer :-p

etna36 zazdraszczam tego wypadu waszego wczorajszego :-) musialo byc super :-D jak mi sie marza wakacje, no ale w tym roku musielismy sobie darowac ale w przyszle juz poszalejemy z mała :-p
a luzie musieli na ciebie patrzec z podziwem bo nie kazda kobitka wyrua na takie wycieczki ;-)

U nas ciagle upały :-) wczoraj wieczorkiem abralismy nazego psiaka na dluuugi spacer, bidulek przed chwila wrocil z porannej toalety i dalej spi chyba jest wykonczony a dzis zamierzamy powtorzyc :-D niedawno oczka otworzylismy malutka zaczeła tak pieknie wariowac w brzuszku ;-) kochane maleństwo :blink:
...co do wanienek my tez sie chyba zdecydujemy na zwykla wanienke, udzielam sie jeszcze na drugim forum i tam dziewczyny tez wybraly zwykle wanienki takze pojde waszymi sladami :-)

lece zrobic jakies sniadanko bo zaraz normalnie rzołądek do kregosłupamis ie przyklei :-)
zajrze jeszcze pozniej :-)
buziaki dla brzuszków ;-)

Do góry