reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
mi się leje po sukience do pasa, wygladam jak z trzeciego świata, bo oczywiście uupał to bez stanika chodzę.

Oj kobietki ja też dziś slaba jestem baaardzo. Nie mam żylaków, ani nogi mi nie puchną, ale nie mogę spać w nocy i to mnie roztraja całkowicie na cały kolejny dzień. myślę już o porodzie i czy dam radę i może dlatego nie moge spać. Panikara ze mnie się robi, a na początku ciąży tak mowilam, a co nie dam rady, a teraz hmmmm.

ja zaczynam sie tak czuc nocami jak przed matura - ciagle odliczanie i anazliza czy to i to gotowe :szok:
Banana mam sokowirowke ale nadal sobie tego wyobrazic nie moge... podaj dokladny przepis co mieszasz z czym i ile czego dodajesz :D:eek:

ja jak będę dużo ściągać to na pewno kupię lektryczny. Na razie mam ręczny medeli (taki z tłokiem do którego trzeba obu rąk) i szczerze go nienawidzę. Zastanawiam się czy nie można by do niego dokupić samej pompki takiej żeby jedną ręką pompowac a nie dwiema.

ja do niego dokupiłam silniczek ;-)ale ja nie mam trumatycznych przeżyć związanych z tym laktatorem może dlatego że takie tłokowe tylko na mnie działają :sorry:
takim z rączka (aventu) nic nie mogłam ściągnąć:baffled:
co do tych nakładek na brodawki to ja w akcie desperacji wysłałam mojego męża po nie do apteki bo Zuzka nie chciała mi pić z lewej piersi i chwytała tak i puszczała ze 20 razy więc miałam poranioną brodawkę ale jak założyłam nakładkę to już wcale nie chciała pić więc stwierdziłam że będę smarować pokarmem i jakoś przecierpię na szczęście po paru dniach wszystko się zagoiło
a na te wklęsle brodawki są jakieś nakladki korygujące i nosi się je chyba jeszcze w ciąży ale nie jestem pewna bo ja nie miałam tego problemu

dojarka zwykla, avent isis,reczna, bo podobno przy elektrycznej nie konrolujesz jak mocno ciagnie,czy cos i moze bolec

ja też używałąm takiej, i teraz znowu musze kupić, bo moja poszłą "do ludzi". Bardzo dobra!! Ja jestem gorącym zwolennikiem ręcznych, bo najpierw pociągasz leciutko i kontrolujesz czas i siłę poszczególnych "ssań", a potem wcale tak bardzo nie trzeba się napompować, bo jak się pierś rozbuja, to samo leci :-) i to z takim ciśnieniem, że mała jak wypuszczała pierś w złym momencie, to przez cały pokój psikało :-D a plamy tłuste i lepiące zostawia...:rofl2:

ja zaczynam sie tak czuc nocami jak przed matura - ciagle odliczanie i anazliza czy to i to gotowe :szok:
Banana mam sokowirowke ale nadal sobie tego wyobrazic nie moge... podaj dokladny przepis co mieszasz z czym i ile czego dodajesz :D:eek:
obieram ziemniaki i cebule, tyle ile potrzebujesz, potem wrzucam na przemian ziemniaki i cebule do otworu :) z jednej strony wycieka mi sok, a w pojemniczku zostaje miazsz. biore garnek, przesypuje ten suchy miazsz, wydaje sie go bardzo malo, potem dolewam wycisniety sok. na dole pod sokiem u mnie byla taka gruba warstwa czegos bialego, nieco twardego, to skrobia z ziemniakow, trzeba to wyskrobac i dodac do reszty, nagle robi cie sie caly garnek. dodajesz sol, pieprz, jajko, troche maki i co tam kto jeszcze daje i smazysz :)

ja tez podobnie robilam placki...tylko w shakerze...tym dzbanku z nazykami na dnie...tylko ziemniaki kroilam dosc drobno i po troche dodawalam a reszte skladnikow jak normalnie do plackow.....
tylko zepsol mi sie ostatnio i nie mam teraz....:sorry:

reklama
Do góry