reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Dziewczyny dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji - od czwartku ląduję na L4

Gawit - ja też mam za soba 1 poronienie (w listopadzie 2008) i nigdy więcej nie chcę przez to przechodzić
Monia-Arek - moja rodzinka też się ucieszy jak będzie mnie miała w domu przez 24 h , szczególnie synek.
Igi - w pierwszej ciąży też poddałam się w pracy na 2 tygodnie przed porodem a potem zabrakło czasu na odpoczynek.
00eyse00 - brzuszek imponujący, ale ty chudzinka jesteś to i gdzie maluch (maluchy ??) miałby sie schować.

reklama
wiem co czujesz... Mnie wczoraj dopadł ból głowy i nóg i koniec... nic nie mogłam zrobić... :-( Na dodatek mam okropne wzdęcia (non stop bekam i jest to juz tak uciążliwe, że po tygodniu mam dosyć:eek:)

Witam w ten piękny poranek:-)
Gratuluję wszyskim dziewczynom, które wróciły z dobrymi wiadomościami po usg.:-D
Kilolek leż i się oszczędzaj. Mam nadzieję, żę te mdłości ci przejdą.

Iwona&Laura witaj z nami!

Kasiula piękny wielki brzuszek! To szok, ze jesteś taka drobniutka i masz już taki brzucholek! Świetny domek dla twojego maleństwa!

Ja czekam z niecierpliwością do jutrzejszego dnia:-:)baffled:

Ewelia, a ty o której masz tą dzisiejszą wizytę?? Czekam z niecierpliwością na wiadomość od ciebie czy wszystko ok!

ja trzymma kciuki za was....za czwartek:):) mocno:)

Cześć dziewczyny. :-)
Ja byłam wczoraj na swojej 2 wizycie i jak narazie wszystko jest ok. Z ostatniej @ wynika, że powinnam być w 7 tc ale z badania wynikło, że jest to ciaża bardziej zaawansowana ok. 10-11 tc. W czwartek mam usg wiec wszystko sie wyjaśni. Jeśli okaze się, że to jest wieksza ciąza niż wynika z @ to będe musiała opuscić wasz portal listopadówek. :-( i dołączyc się do dziewczyn z października.
Życze wszystkim przszlym mamusia duzo siły i radości. Pamiętajcie, że wasz dory humor udziela sie waszym maluchom.
A oto mój brzuszek, już troszke spory jest. :tak:

to wspaniale jak beda blizniaki:):) Nie opuszczaj nas....!!!! my cie lubimy:)

Witjacie;)

ja dzis czaly czas czuje sie swietnie nie mam wymiotwo:szok: AZ normalnie jestes w szoku...bylam dzis z 3 h..,w parku..az normalnie to nei do uwiezenia ze za rok bede juz chodzic z wozeczkiem....z moja dzidzia:)

buziaczki:) Milego dnia;)

Dziewczyny ja tez jestem okrutnie zmęczona a jeszcze jak przejde kawał, zrobie zakupy albo jak mi się zdarza poprowadze zajęcia z pływania na basenie to przychodze do domu i lulu... nie da się inaczej a chałpa do posprzatania..... i jeszcze to rozdrażnienie byle czym....ufff Ciężko!!

Dziewczynki ja już po wizycie.
Muszę to napisać bo normalnie jestem wkurzona. Ostatnio byłam u lekarza tydzien temu w piątek, powiedział ze jest pęcherzyk wielkości 5mm i albo ciąza jest o ok 3 tygodnie młodsza niż wynika z OM albo dzidzia sie źle rozwija (nie rozwija). Ja oczywiście wiedziałam ze nie było szans żeby ciąża była o 3 tygodnie młodsza bo ostatni raz zaszaleliśmy w walentynki więc co mi pozostało myśleć przez ten czas:baffled:

Dzis byłam u swojego lekarza do którego chodziłam w pierwszej ciąży i co sie okazało.....że ciąża jest dokładnie taka jak powinna być od walentynek a moje maleństwo ma już 1,5cm:szok::szok:Popłakałam sie totalnie. Powiedział "Pani sobie obejrzy swojego kosmitę" i pokazał mi stworka wielkiego na cały ekran, wielką główkę ( ja sie nawet oczek dopatrzyłam) i mierzące tyle samo ciało z maluśkimi rączkami i nóżkami:tak:. Cudowne uczucie. Jestem przeszczęsliwa. Tylko ten konował mnie denerwuje ile sie strachu najadłam przez te 1,5 tygodnia:wściekła/y: I to ordynator szpitala:no:

Dziewczyny, trzymam za Was kciuki, jak narazie wszystkie szczęśliwie wracają z takich wizyt gdzie za pierwszym razem nie widać było serduszka. Widać Nasz Wątek Listopadówek jest szczęśliwy:tak: Jak widać wszystko zależy od aparatu USG i lekarza(gdzie nie zawsze ordynator znaczy najlepszy:wściekła/y:)

Dziewczyny

Mam pytanko. Czy wam lekarz zaproponował L4 zaraz na pierwszej wizycie i czy z tego skorzystałyście?
Mój gin na 1 wizycie spytał czy chcę zwolnienie dobrze się wtedy czułam wiec nieskorzystałam. Teraz mam wizytę w czwartek i ciągle sie zastanawiam czy to nie zawczeście na zwolnienie. Wzasadzie czuję sie dobrze ale po 8 godzianach w pracy (niestety przed komputerem) czuje się całkiem wypompowana.
Słyszałam też o historiach, że lekarze nie chcą dawać zwolnień nawet na prośbę ciężarnej no bo ciąża to nie choroba.
Mi też lekarz zaproponował od razu zwolnienie, ale nie było mi potrzebne bo i tak siedzę w domku :)))
Dziewczynki ja już po wizycie.
Muszę to napisać bo normalnie jestem wkurzona. Ostatnio byłam u lekarza tydzien temu w piątek, powiedział ze jest pęcherzyk wielkości 5mm i albo ciąza jest o ok 3 tygodnie młodsza niż wynika z OM albo dzidzia sie źle rozwija (nie rozwija). Ja oczywiście wiedziałam ze nie było szans żeby ciąża była o 3 tygodnie młodsza bo ostatni raz zaszaleliśmy w walentynki więc co mi pozostało myśleć przez ten czas:baffled:

Dzis byłam u swojego lekarza do którego chodziłam w pierwszej ciąży i co sie okazało.....że ciąża jest dokładnie taka jak powinna być od walentynek a moje maleństwo ma już 1,5cm:szok::szok:Popłakałam sie totalnie. Powiedział "Pani sobie obejrzy swojego kosmitę" i pokazał mi stworka wielkiego na cały ekran, wielką główkę ( ja sie nawet oczek dopatrzyłam) i mierzące tyle samo ciało z maluśkimi rączkami i nóżkami:tak:. Cudowne uczucie. Jestem przeszczęsliwa. Tylko ten konował mnie denerwuje ile sie strachu najadłam przez te 1,5 tygodnia:wściekła/y: I to ordynator szpitala:no:

Dziewczyny, trzymam za Was kciuki, jak narazie wszystkie szczęśliwie wracają z takich wizyt gdzie za pierwszym razem nie widać było serduszka. Widać Nasz Wątek Listopadówek jest szczęśliwy:tak: Jak widać wszystko zależy od aparatu USG i lekarza(gdzie nie zawsze ordynator znaczy najlepszy:wściekła/y:)
Co za konowały z niektórych lekarzy, a wydawałoby się że ordynator to powinien się znać na robocie :))):szok: Dobrze że już jesteś uspokojona i że maluszek rośnie w brzuszku :)))

Aha zapomniałam się przywitać :))
Witam Mamuśki :))
Jaki miałam dzisiaj koszmarny dzień. Najpierw mój M. mnie obudził bo stwierdził że za długo śpie... jak niedźwiedź :wściekła/y: później musiałam zabrać się za pranie i gotowanie obiadu.... a miałam mdłości,...potem zakupy.. nie miałam wogóle czasu żeby usiąść... a jak wróciłam to M chciał żebym mu pomogła zakładać rolety w jednym z pokojów... masakra... byłam tak zmęczona że się oczywiście z nim pokłóciłam :angry:, rozpłakałam i obraziłam...:-( dopiero teraz mi przeszło jak przyszedł i powiedział że to chyba humorki ciążowe i zaczyna się przyzwyczajać i dał buziaka :)) ej ci faceci oni nie rozumieją kobiet w ciązy

Ewelia, bardzo się cieszę że u ciebie wszystko dobrze!!:tak: Twój przypadek \jest również nadzieją dla mnie....wiec mam nadzieję, ze się skończy tak jak w twoim przypadku.
Jak się jutro nie odezwę wieczorkiem tzn ze jednak się nie udało, a jak bedzie dobrze to was szybciutko poinformuje!!!
Naprawde bardzo się ciesze, że u ciebie dobrze:tak::-D

Ewelia, bardzo się cieszę że u ciebie wszystko dobrze!!:tak: Twój przypadek \jest również nadzieją dla mnie....wiec mam nadzieję, ze się skończy tak jak w twoim przypadku.
Jak się jutro nie odezwę wieczorkiem tzn ze jednak się nie udało, a jak bedzie dobrze to was szybciutko poinformuje!!!
Naprawde bardzo się ciesze, że u ciebie dobrze:tak::-D

Igi trzymam za Ciebie kciuki!

Ewelina super, że u Was dobrze! a ten ordynator to :angry: normalnie nic tylko :angry:

Cieszę się dziewczyny, że u każdej z Was wszystko pomyślnie się rozwiązuje! ten topik musi być szczęśliwy!
Ja dziś wkurzyłam się na mojego brata! Gość przegina i to na całej linii! niestety to są błędy wychowawcze popełnione przez moją mamę! mój brat jest chory i mama zawsze na wszystko mu pozwalała! trzeba mu było ustępować "bo on jest chory" i teraz są takie, a nie inne skutki, że on myśli, że wszystko mu się należy! a to już stary koń!bo ma 28 lat! i powinien czasem myśleć! a on , nie jest opóźniony w rozwoju, ale czasem zachowuje się tak jakby był! bardzo mnie dziś zdenerwował i nie odzywam się do niego! wiem dziecinne, ale mam dość! eh niech że remont w naszym mieszkaniu szybko się kończy, bo dłużej tu z nim nie dam rady i w końcu powiem co o nim myślę, bo na razie wszystko duszę w sobie :-(
a no i właśnie mam zachciewajkę na śledzia, a w domu nie ma:-(, mąż w delegacji, więc nie pójdzie do sklepu i nie kupi, czyli jakoś muszę tą zachciankę zdusić ;-)

reklama
mój pęcherzyk ma 9mm...
ogólnie to czuję się fatalnie i barzo boli mnie kręgosłup....:wściekła/y:
nie moge nic jeść... jedynie picie wody idzie mi ok....
cały czass leżę w łóżku i to mi też przeszkadza ze względu na ból kręgosłupa w okolicach płuc i ból żołądka....

chciałabym żeby to juź minęło....

Do góry