reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Przypomniało mi się te zastrzyki to Kaprogest(nie wiem czy tak sie pisze). W karcie poszpitalnej na pewno mam zapisane, ale karta na gorze, a po schodach nie chodzę, jezeli nie muszę:-) Poczytałam też, że luteina dopochwowa podraznia pochwe:-(, wiec może od tego- biore ja juz 10 dni.
Dobra uciekam, ale sie rozpisalam. Pozdrawiam

oj tak luteina dopochwowa bardzo podrażnia pochwę! ja ją biorę od 17.03 i zamierzam poprosić ginkę o zmianę na duphaston , bo wkładanie tej luteiny jakoś mi nie leży! :-( normalnie boli mnie pochwa! a i jeszcze czytałam, że może powodowac plamienia, pewnie przez to podrażnienie pochwy.

reklama
to znowu ja ;-) tak sobie myślę, że gdyby ten mój ból kręgosłupa był spowodowany skurczami macicy to chyba bolałby mnie też brzuch ?

Gawit - nie wymyślaj kobieto! za bardzo się wsłu****esz we własny organizm i sama się nakręcasz, nie dziwie się po tym co przeszłaś i chyba nic nie jest w stanie Cię uspokoić, ale postaraj się myśleć pozytywnie!
Teraz taka ładna pogoda, nie siedź w domu, spacerki są wskazane i spotkania z koleżankami ;-)
Co do luteiny to wiesz że jestem jej przeciwniczką od samego początku, poproś ginę o pozwolenie na zmianę, bo nie ma co się męczyć:eek:

Gawit - nie wymyślaj kobieto! za bardzo się wsłu****esz we własny organizm i sama się nakręcasz, nie dziwie się po tym co przeszłaś i chyba nic nie jest w stanie Cię uspokoić, ale postaraj się myśleć pozytywnie!
Teraz taka ładna pogoda, nie siedź w domu, spacerki są wskazane i spotkania z koleżankami ;-)
Co do luteiny to wiesz że jestem jej przeciwniczką od samego początku, poproś ginę o pozwolenie na zmianę, bo nie ma co się męczyć:eek:
wiem Ejmi. ja to wszystko wiem ! muszę się uspokoić, bo stres najgorzej wpływa na dziecko! a co do luteiny to też wiem ;-)

Hej Dziewczyny!
Ja tez mam żółty śluz, u mnie jest on raczej wodnisty i jest go dużo, muszę w ciągu dnia zmieniać wkładki często, bo czuję się nie komfortowo :-( nic mnie tam nie swędzi, ani nie boli- na szczęście :-) U lekarza będę w środę powiem mu o tym.
Jutro idę zrobić wyniki, poza MORFOLOGIĄ, WR, CUKREM, MOCZEM muszę jeszcze zrobić Przeciwciała JgG i JgM Toksoplazmozy. Jestem honorowym dawcą krwi, więc dużo badan mnie ominie :-) grupe krwi tez znam, bo mam oznaczoną w karcie honorowego dawcy krwi. Więc duzo na badania nie stracę kasy.
Mi lekarz założy karte dopiero jak wyniki mu dam, miałam już 3 razy USG i wszystko to od początku ciązy wpisuje mi do karty pacjeta.

hej dziewczynki!!
ale my to się w tej ciaży umęczymy..mnie juz mdłości minęł chociaż niktóre potrawy nadal mi nie podchodzą...ale mało ich jest!! badania po trochu kończe robic, a karte mam założoną od początku czyli od 5 tygodnia i 4 dni. Ale zaczęłam na brzuszku rosnąć nie mówiąc juz o staniku bo ten to dawno za mały. co do śluzu to tez go mam taki mleczny i czasami bardzo dużo. Nie mogę się doczekać kiedy sie dowiem jaka płeć:rofl2::-D
Pozdrawiam

Ja zauważyłam, że coś mnie kuje w prawym boku pod żebrami i czasami ten ból jest dość silny, ale pokuwa czasami i przestaje. Nie mówiłam o tym lekarzowi, ale też o tym myślę..:crazy:
ja tez mam te bole nie wiem jak je opisac jakby nagle kolka łapała tylko ze ja mam z lewsej strony....

eh ... gruba sie robie i zastanawiam sie czy dzidzius tak szybko rosnie czy to przez to ze tyle jem... pozniej nie zrzuce tego :( ale co ja mam zrobic jak co 3-4h momentalnie taka glodna sie staje ze szok.... i musze szybko cos zjesc eh... sama nie wiem
pozatym spalabym ile wzlezie dzis od 16 do 20 spalam i jeszcze mnie cos meczy ide teraz zjem kolacje i chyba dalej bede kladla sie... w sumie mam na 7 jutro :/
tak sie zastanawiam i chyba podjelam decyzje... od maja pojde na zwolnienie... ciezko mi juz :/ jak ja po 3 razy wstaje sikac w nocy a po 5 wstac musze do pracy sie szykowac i w pracy jak neptyk :( a za glupie 100 czy 150 zl wiecej do wypłaty nie ma co sie meczyc... (zwolnienia 100% platne sa w ciazy) aj...
musze sie oszczedzac bo jak ja jestem zmeczona i zle sie czuje dzidzi napewno nie jest dobrze w brzuszku :(
pozdrawiam

ja tez mam te bole nie wiem jak je opisac jakby nagle kolka łapała tylko ze ja mam z lewsej strony....

eh ... gruba sie robie i zastanawiam sie czy dzidzius tak szybko rosnie czy to przez to ze tyle jem... pozniej nie zrzuce tego :( ale co ja mam zrobic jak co 3-4h momentalnie taka glodna sie staje ze szok.... i musze szybko cos zjesc eh... sama nie wiem
pozatym spalabym ile wzlezie dzis od 16 do 20 spalam i jeszcze mnie cos meczy ide teraz zjem kolacje i chyba dalej bede kladla sie... w sumie mam na 7 jutro :/
tak sie zastanawiam i chyba podjelam decyzje... od maja pojde na zwolnienie... ciezko mi juz :/ jak ja po 3 razy wstaje sikac w nocy a po 5 wstac musze do pracy sie szykowac i w pracy jak neptyk :( a za glupie 100 czy 150 zl wiecej do wypłaty nie ma co sie meczyc... (zwolnienia 100% platne sa w ciazy) aj...
musze sie oszczedzac bo jak ja jestem zmeczona i zle sie czuje dzidzi napewno nie jest dobrze w brzuszku :(
pozdrawiam

masz racje ..lepiej odpoczywaj więcej:tak::tak:
Pozdrawiam

ja też mam duży apetyt :0 pasek zapinam o jedną dziurkę wcześniej, brzuszek uwypukla się od dołu i często boli, ale to pewnie dlatego, że macica się rozciąga, żeby dzidzia miała miejsce :))

reklama
Do góry