reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Pojechałam dziś do mamuni mojej i poczęstowałam się u niej pudróweczką, maleńkim jednym cukiereczkiem i... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ułamał mi się kawałek szóstki z prawej strony :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. już dzwoniłam do dentystki - za tydzień dokładnie mam wizytę...:wściekła/y::wściekła/y:
:szok::szok::szok: od pudrówki.....

a wiecie tak mi o zębach mówisz i przypomniałam sobie że śniło mi się wczoraj , że wylatywała mi jedynka górna...:eek: no i leciała mi krew .. i wypadła mmi całkowicie a później jak spojrzałam w lustro bo ktoś mówił że mi odrasta to miałam już wszystkie zęby normalnie....:confused2:

dziwny sen....

reklama
witajcie:)

ale mnie dlugo nie bylo....

Pamieta ktos tu jeszcze o mnie?????

Ja dzis wlasnie wyszlam ze szpitala i obym do listopada nie wracala dso niego....
jestem juz w 28tc i 4d :) sukces....

ciaza nadal zagrozona...aler jest poprawa z naczna.....
mam sie oszczedzac i oszcesdzac i dbac o siebie....
nie wiem czy mowilam bedzie synek...
chyba JULEK:) albo jak maz cche Szymek....
to sie zoabczy...
pozdrawiam::)

ps; ide czytac....uffff to jakies 120 stron....:szok:

witajcie:)

ale mnie dlugo nie bylo....

Pamieta ktos tu jeszcze o mnie?????

Ja dzis wlasnie wyszlam ze szpitala i obym do listopada nie wracala dso niego....
jestem juz w 28tc i 4d :) sukces....

ciaza nadal zagrozona...aler jest poprawa z naczna.....
mam sie oszczedzac i oszcesdzac i dbac o siebie....
nie wiem czy mowilam bedzie synek...
chyba JULEK:) albo jak maz cche Szymek....
to sie zoabczy...
pozdrawiam::)

ps; ide czytac....uffff to jakies 120 stron....:szok:
miło że wróciułaś... jasne że pamiętamy :tak:
cieszę się że wszystko u Ciebie ok....
obyś została z nami do końca.....
no i słuchaj sie lekarza.... -oszczędzaj się.....
trzymam kciuki żebyś wytrwała do końca:tak:

etna36 moja dzidzia tezbarzo czesto wyycha brzuszek tak ze az boli pewnie powiekszaja sobie wlasnie swoje mieszkanka ... ale ja nspy nigdy nie bralam wzielas profilaktycznie czy to jakos pomaga ?
Wziełam no-spe i pomogła, miesnie i brzuch przestały byc takie napięte.

ja będę miała najzwyklejszą wanienkę i to po mojej cioci, sama kąpałam jej synka w niej jak miał 3 tygodnie i bardzo dobrze mi szło więc mam ją już wypróbowaną.

Witamy i PAMIĘTAMY ty w nas wątpisz czy co?, często się o ciebie pytamy. Jak miło usłyszeć, że u was ok, aż chce się spiewac z radości!!!!

My z męzem płynelismy dzisiaj z Gdyni na |Hel wodolotem i było super, zajelo to nam w jedna strone 30 min - to bardzo szybko. Tam wszyscy sie patrzeli na moj brzuszek, bo bylam w dwuczesciowym stroju (bo w jedno sie nie mieszcze :)) i musiałam go troche zasłonić chustką.
Bylismy tez na zakupach w tesco i przy kasie z pierwszeństwem stałam w kolejce przed 4 facetami, nie odezwałam sie ani słowa czekajac na jakas reakcje ich, albo kasjerki, ale mogłam o tym zapomnieć. Nikogo to nie wzruszyło, a moj maz prawie parował, ale powiedziłam mu ze nie warto. O tym to powinni program w telewizji nakrecic, naprawde ktos powinien cos z tym zrobic, znieczulica totalna.

Dzisiaj szukałam informacji o herbatkach na przeziębienie i znalazłam przy okazji info o herbatkach w ciąży. NA skurcze i początkujące infekcje najlepsza jest herbatka z głogu. Natomiast z liści malin na uelastycznienie szyjki!!!! W II trymestrze nalezy ją pić raz dziennie, a w III już 2-3. Jutro z rana maszeruję do zielarni po herbatę z liści malin :tak:

Ja to chyba szczęściara jestem :) Nie zdarzyła mi się jeszcze ani jedna przykra sytuacja w sklepie, urzędzie, gdziekolwiek. Wręcz przeciwnie. Z reguły nikogo nie proszę (choć zdarzyło się 2 razy), a ludzie sami przepuszczają mnie w kolejkach. Dzisiaj stałam i zastanawiałam się czy dam radę załadować do wózka zgrzewkę mineralki, a tu pan wyskoczył i pyta: może pomóc? Na parkingu poprosiłam innego, żeby zapakował mi tę zgrzewkę do bagażnika, a on się pyta, czy resztę zakupów też. Kiedyś chciałam przepuścić w kolejce starszą kobietę, a ona, że dziękuję, ale ma czas więc może postać. Nie zauważyłam też żadnych oburzonych spojrzeń ze względu na brak obrączki. Dziewczyny, uśmiechajcie się ile wlezie i do kogo się da - to dobre na cerę, poprawia samopoczucie, i słowo honoru, że działa na innych.

reklama
Hej Dziewczyny ?

Raczej mam taki organizm , że mam zaparcia, ale od 2 dni mam biegunkę-leci ze mnie woda.
Nie wiem czy mi coś zaszkodziło czy co...
Mój gin jest na urlopie, nie wiem co robić, czy jest powód żeby panikować??
Wyczytałam, że w ciąży można zażyć Smectę, więc chyba skoczę do apteki żeby nie odwodnić organizmu....

Czy tez macie problem z biegunką ??

Poza tym puchną mi te stopy, po nocy opuchlizna znika ale w ciągu dnia w te upały trochę puchną, więc moczę po pracy nogi w zimnej wodzie i leżę.

Do góry