reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
A ja się wyspałam w końcu, bo w tę noc przed szpitalem niby, to wogóle nie spałam. Dziś znów bardziej nerwowa będę, ale już nie tak jak w poniedziałek. Coraz częściej czytam że przy tym wielowodziu to duża część lekarzy nawet nie hospitalizuje, bo uznaje to za stan przejściowy i generalnie przy zamkniętej szyjce jest luz... Jakoś bardziej optymistycznie na to patrzę. Boję się tylko samego oddziału, bo nie znoszę szpitali, a na patologii to pewnie jeszcze nasłuchać się można... No ale cóż.

Wielowodzie jest rownie niebezpieczne jak cukrzyca - a wczesnie rozpoznane lub "podejrzane" jest prowadzone do bezpiecznego konca - za dwa miesiace kochana, tylko dwa miesiace, jedyne dwa miesiące!

Bura lezy i sie trzyma, Miran lezy i sie trzyma, lezaly juz inne dziewczyny, Dudziakowa, KaśkaK, czesc z nas ma cukrzyce, ty masz swoej cholerstwo - ale jakoś wszystkie już jesteśmy w "bezpieczym" okresie i zadna jeszcze nie urodzila wiec... :) uszy do gory!

wlasniespojrzalam przed chwila na moj sowaczek:szok:2miesiace i dwa tygodnie...jaka pelna data:-Dno to zostalo jeszcze z 10 tygodni..jak ten czas leci:sorry:i do porodu i do obowiazkow...az zaczynam sie powoli sama strachac:zawstydzona/y:

ja wczoraj odetchęłam pojechałam na kontrolę z tym swoim dupskiem do chirurga i na szczęscie nic teraz mi nie robił
powinno odbyć się bez kolejnego zabiegu:-)
do tego wyszła mi przepuklina pachwinowa która też powinna się wchłonąć

i odebrałam wynik wymazu
na szczęście nie wylazły żadne paskudy wynik ok:-)

żeby nie było za cudnie to teraz plecki mnie bolą cukry szaleją więc
zaraz się zwijam z chaty:-p
muszę się rozchodzić troszkę :tak:

chej:-)

z cycków mi leci żółta wydzielina
lewatywy nie chcę :-p poprzednio też nie miałam kup... na położną nie zrobiłam:-Dale dzień wcześniej dostałam czopka

i co tam jeszcze robicie listę która pierwsza urodzi? ;-):rofl2:

ja wczoraj znowu dostałam mętlik gdzie rodzić
wiadomo i tak tam gdzie będzie miejsce tam urodzę
ale wczoraj byłam w szpitalu po wyniki i jakoś ciary miałam że za chwilkę my ...

rozpoczynam dziś 32 tc :-D już tak mało zostało :cool2:
wiem co czujesz...ja tylko 2 dni w tyle....:-)
18-tego sie przeprowadzam....troche sie boje jak sobie dam rade, ale to byl troszke spontan poczatkowo mielismy sie przeprowadzic w sierpniu w przyszlym roku bo myslalam, ze mala i tak pierwsze kilka miesiecy bedzie z nami ale w ostatniej chwili zdecydowalismy, ze jednak teraz....
Iza Ty doswiadczona mamusia jestes....ile czasu dzidzie mieszkaly z wami w pokoju? Wiem, ze to napewno wygodniej ale nie chcialabym tez zeby sie przyzwyczaila bo potem ciezko bedzie...opowiedz jak to bylo u Ciebie.....

A mnie cos spanie chwyta, choc sie wyspalam...ale od 2 dni wstaje wczesniej niz zwykle bo musze synka do przedszkola wyprawic, i chyba sie bardziej stresuje niz on. A wczoraj po raz pierwszy poczulam silny skurcz-bezbolesny ale dlugo trzymajacy. Pewnie ten przepowiadajacy. No coz, troche sie wczoraj sforsowalam. Komunikacja miejska robilam 3kursy, potem porzadki w pawlaczu. Musze przystopwpac, ale z drugiej strony nie moge, bo dopuki nie poprzestawiam rzeczy w pawlaczu i szafach, to nie mam miejsca na rzeczy dla malenstwa i nie moge ich prac...
Kurcze, ale mi sie spac chce...chyba cos zjem, to mi sie cukier podniesie:)

reklama
Dziewczynki mam dziś super dzień:-) miałam dzis pierwszy egzamin na prawo jazdy i zdałam:-):-):-) za 2 tyg już mogę się wozić:-) Jeszcze żaden egzamin mnie tak nie stresował;-)

Co do cycków;-)to leci ze mnie jak z krowy;-) Mam nadzieję , że na potem zostanie;-)
Lewatywa. hmmm jak dla mnie moze to być nawet przyjemne:cool2:

Do góry