reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

no to i ja przylanczam sie do zyczen:-)
oh kobitki...wciaz niemam czasu by spokojnie sobie z wami popisac przez te remonty..wciaz cos szlifuje..maluje ..a jak nie remonty to pranie..sprzatanie..gotowanie:wściekła/y:ale mam nadzieje ze za niebawem to sie zmieni i bede mogla na bierzaco sobie popisac...bo juz wogole wypadlam z rytmu:confused2:
pozdrowionka:tak:

reklama
hejka dziewczyny:)
u mnie samopoczuci bez zmian...jedynie co to nogi mi zaczely puchnac i rece:szok:no i wstaje w nocy do toalety 3 razy przez noc no i caly czas sie budze..jak nie na siusiu albo z wyspania juz...meczoce to zaczyna sie robic:sorry::eek:a...i coraz bardziej ciezko mi wstawacz kanapy a jak wsiadam do auta to musze uwazac na brzuchol no i z wysiadanie z auta mam problem:sorry:

ja też wypadłam, chociaż i tak się dużo nie udzielałam, u nas w miarę ok, jestem zmęczona tą cukrzycą ciążową, teraz doszła anemia, a w dodatku wczoraj na USG dowiedzieliśmy się, że mała jest dwukrotnie owinięta pępowiną, no i trochę schizuję teraz, na szczęście już nie długo zostało, mam nadzieję, że będzie dobrze
Wam też życzę wszystkiego dobrego, pozdrawiam

[B

Byłam dziś u ginekologa i pytałam go czy moje dziecko jest owinięte pępowiną i powiedział mi, że takich rzeczy nawet się nie mówi ciężarnym, bo teraz może jest owinięty a za godzinę już nie:-) Tak nie ma co się tym stresować.
mi to samo powiedziala lekarka wczoraj:-)
Ja uciekam piersi przyprawić do sałatki, bo jutro mam gości i robię sałatkę z zupek chińskich, łatwo, szybko i smacznie:tak: odkąd jestem w ciąży w buzi zupki chińskiej nie miałam.
Miłego wieczorku dziewczynki i do jutra:-)
uwielbiam ta salatke co robisz hehe:-)
Laseczki
Raz jeszcze dziękuję wszystkim za życzenia :-):-):-)
Ciacho i drinki (bezalkoholowe rzecz jasna) dla wszystkich!!
spoznione ale szczere zyczonka i ode mnie:-)
ja też wypadłam, chociaż i tak się dużo nie udzielałam, u nas w miarę ok, jestem zmęczona tą cukrzycą ciążową, teraz doszła anemia, a w dodatku wczoraj na USG dowiedzieliśmy się, że mała jest dwukrotnie owinięta pępowiną, no i trochę schizuję teraz, na szczęście już nie długo zostało, mam nadzieję, że będzie dobrze
Wam też życzę wszystkiego dobrego, pozdrawiam

ja sie tez pytalam wczoraj o owiniecie mojego synka pepowina ale lekarka mi nie powiedziala bo bez sensu jest mowic ze jest dwa razy owiniete jak za godz juz moze sie odwinac:-)wazne ze ruchy czujemy:-)

mi po nocy opuchlizna z nogi zeszla.....no i cale szczescie
poza tym nie najgorzej....tak sobie mysle, ze to wstawanie tyle razy na siusiu to taki trening co bysmy byly przyzwyczajone jak sie maluchy urodza do nocnego wstawania....:-)

royanna to samo przechodziłam w ubiegłym tygodniu..nie wiem czy to na skutek leczenia kanałowego ...ale akurat z tym zabkiem nic się nie działo,tylko dalej ból się zaczynał..a skończyło się na zapaleniu zatok szczękowych...ból koszmarny(mam alergię na paracetamol,więc żadne leki przeciw bólowe w grę nie wchodziły)...tyle się wycierpiałam,że spokojnie w trakcie tego bólu urodziła bym 3 dzieci jedno po drugim..bo trwało to 2,5 doby...nacierałam buzie amolem,maścią tzw.kotek,sinupred łykałam ,nagrzewałam soluxem...i dwa dni z wyrka nie wyszłam..mam nadzieję że nie wróci to dziadostwo,a Tobie się nie rozkręci!

Cześć dziewczyny,
dawno mnie nie było na forum i stęskniłam się troszkę, ale rzadko miewam laptopa w domu a jak już się dorwę do BB to okazuje się, że mam takie zaległości że nie mam ich nadrabiać ;-)
Niestety czuję się coraz gorzej - początek ciąży był bez żadnych mdłości za to teraz nadrabiam. Ciągle męczy mnie zgaga i jest mi coraz ciężej, ale to pewno każda z nas ma podobnie. Niestety zaczęłam też kurację zastrzykami z powodu mojej zakrzepicy żył więc mam całe nogi posiniaczone od wkłuć i nie należy to do najprzyjemnieszych czynności wieczornych. Na dodatek martwię się, że może być problem z karmieniem piersią bo kuracja musi trwać jeszcze przez cały czas połogu, ale lekarze uspokajają mnie, że może nie będę aż tak źle.

royanna to samo przechodziłam w ubiegłym tygodniu..nie wiem czy to na skutek leczenia kanałowego ...ale akurat z tym zabkiem nic się nie działo,tylko dalej ból się zaczynał..a skończyło się na zapaleniu zatok szczękowych...ból koszmarny(mam alergię na paracetamol,więc żadne leki przeciw bólowe w grę nie wchodziły)...tyle się wycierpiałam,że spokojnie w trakcie tego bólu urodziła bym 3 dzieci jedno po drugim..bo trwało to 2,5 doby...nacierałam buzie amolem,maścią tzw.kotek,sinupred łykałam ,nagrzewałam soluxem...i dwa dni z wyrka nie wyszłam..mam nadzieję że nie wróci to dziadostwo,a Tobie się nie rozkręci!
Ja sie pocieszam, ze jakby zab sie psul pod koronka to by mnie bolalo, cmilo itd, a ja wlasciwie czuje tylko to dziaslo i to najczesciej dopiero jak dotkne:baffled:, umyje zeby i tam zajade...wiec to chyba nie sam zab. Moze sie zagryzlam...

reklama
a ja przechwalilam...noga spuchla mi znowu.....:sorry:
Ja to samo mam od dwoch dni. Wieczorem nogi jak banie, rano juz nie, ale po 2-3godzinkach od wstania z lozka opuchlizna znowu sie zaczyna:wściekła/y:. Ale nie jest zle. Podczas pierwszej ciazy jak mi nogi spuchly 2miesiace przed porodem, to opuchlizna zeszla dopiero na sali poporodowej:sorry:

Do góry