reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

masakra co nie? wyszlam dzis tylko na chwile do sklepu a wlasciwie przeszlam sie z samochodu do sklepu i skonczylo sie tak ze siedzialam na laweczce w tesko a moj facet musial sam robic zakupy :wściekła/y: tylko sie modlilam zeby wiecej nie bolalo:sorry:

Weri ja tez tak mam.... bol nie do wytrzymania czasami. ale przynajmniej wiem ze wszystko sie tam przygotowywuje na porod.

KASIU TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE I CORCIE!!!!! BEDZIE DOBRZE NAPEWNO :tak::tak::tak:

reklama
dzisiaj powoli wymiekam. gdzies od 9 rano niunia musiala mi sie ulozyc na jakims nerwie i caly lewy posladek i lewa noga mnie strasznie boli. nie moge na nia stanac, chodze kulejac.jak stane, to przelatuja przeze mnie takie prady. :crazy: mialam sie zwolnic z pracy,ale jak na zlosc dzisiaj samochod mi nie odpalil i musialam przyjechac ze znajomymi,iec nawet nie mialabym jak wrocic do domu, bo autobusy rzadko jezdza. musialam sie przemeczyc do 13.30.
najgorsze,ze to mi wcale nie przeszlo, a jedna angielka w pracy postraszyla mnie,ze ona tak miala przez 3 ostatnie miesiace ciazy :szok: ale chyba tylko tak zlosliwie powiedziala:eek:

Mam podobnie od poczatku ciazy. I tak samo bylo w pierwszej. Cos na gust rwy kulszowej. Czasami mam wrazenie ze zaraz sie przewroce, taki bol mnie lapie w posladku i udzie :eek:

Was też tak męczą bóle jak na @? Przy tych bólach robi mi się przy okazji strasznie gorąco... Dochodzą jeszcze te "normalne" skurcze z twardnieniem brzucha... JAk chodzę to mam też kłucia w okolicy wzgórka łonowego. Mam uczucie jakby tam było wszystkiego pełno i aż za dużo ( nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam - nigdy nie umiałam tłumazcyć ;-)). No i dochodzi jeszcze puls ponad 100 na minutę... Matko, ratunku...

A co u Andri?

natala a przechodzi ci jak sie polozysz na plecach i chwile polezysz? bo ja mam tak jak mowisz ale jak sie poloze to mi dzidzia nie pcha na skóre ze tak powiem i nie uciska z dolu

Ostatnio jak byłam to powiedział, że to normalne i on nie zaglądał mi ani razu od 4 miesiąca ciąży czy coś u mnie się dzeje czy nie... Wizytę mam dopiero 14 października. Zadzwonię do niego jutro jak mi nie przejdzie i w razie czego pójdę do innego lekarza. Dzięki :-)

A powinien. Chociazby zeby sprawdzic wydzieline. Mnie zawsze meczy na tym fotelu, ledwo sie tam wdrapuje, ale przynajmniej wiem ze wszystko ok. Sprawdza wyglad i zapach wydzieliny, szyjke macicy i czy nie ma rozwarcia oraz czy macica jest na odpowiedniej wysokosci. czyli ogolnie maca brzuszek.

dziewczyny z uk, czy wy bierzecie albo macie zamiar brac nospe na skurcze czsy tylko jak tu zalecaja paracetamol? niewiem,czy mam sie zaopatrzyc, poki czas
ale na skurcze w czasie porodu? ja wogole nie biore nic moze wzielam z 4 razy paracetamol na bol glowy raczej nie bede brala i w czasie skurczy bo nospa dziala rozkurczowo co nie ? a dziecko rodzi sie dzieki tym skurczom macicy co nie? Nie wiem czy dobrze rozumuje ale tak mi sie wydaje ze nie powinno sie brac:sorry:
jak sie myle to niech ktos mnie poprawi;-) a juz w szpitalu poprosze o zastrzyk i biore gaz:tak: podobno gaz niezle daje rade :laugh2:

Ostatnio jak byłam to powiedział, że to normalne i on nie zaglądał mi ani razu od 4 miesiąca ciąży czy coś u mnie się dzeje czy nie... Wizytę mam dopiero 14 października. Zadzwonię do niego jutro jak mi nie przejdzie i w razie czego pójdę do innego lekarza. Dzięki :-)
Juz tez nie zagladala na jednej wiyzycie, ale po miesiacu jak jej powiedzialam o tych skurczach i bolach ze mam od tygodnia to najpierw mnie opierdzielila, ze od razu nie przyszlam, potem szybko na fotel i wyszlo szydlo z wora-czyli rozwarcie itd, od razu dostalam leki.

Oj oj oj, niedobrze...ale jej maluszek sie spieszy:-(
Dobrze, ze jest pod opieka i na pewno na te plucka dostala sterydy i dzidzia bedzie bezpieczna...
Kasiu-myslimy o Was!!!:-):-):-)

Ja nawet nie wiedzialam, ze takie moga byc skutki anemii:szok::szok::szok:
Ale to musiala byc naprawde mocna anemia w takim razie:szok::szok::szok:

Tak, a moj organizm nie przyswajal zelaza. Bralam leki od 6 miesiaca i nic, bylo coraz gorzej. Az musieli przetaczac krew, bo miesiac przed porodem zelazo w zadnej postaci nie polepszy krwi. Po prostu juz jest za pozno. Teraz biore Tardyferon profilaktycznie od 3 miesiecy i krew mam super. Takze kazda ciaza inna :tak:

ja tez mialam takie klucie....raz przez caly dzien, zacelam sie nawet zastanawiac czy to nie jakies zapalenie pecherza moze...strasznie dziwne to uczucie bylo i tez tak troszke jak by na sikanie.....ale potemn mi przeszlo...nie wiem od czego to

reklama
ale na skurcze w czasie porodu? ja wogole nie biore nic moze wzielam z 4 razy paracetamol na bol glowy raczej nie bede brala i w czasie skurczy bo nospa dziala rozkurczowo co nie ? a dziecko rodzi sie dzieki tym skurczom macicy co nie? Nie wiem czy dobrze rozumuje ale tak mi sie wydaje ze nie powinno sie brac:sorry:
jak sie myle to niech ktos mnie poprawi;-) a juz w szpitalu poprosze o zastrzyk i biore gaz:tak: podobno gaz niezle daje rade :laugh2:

Tak, ale jak masz skurcze za szybko, czyli np dzisiaj, a termin na listopad, to bierze sie nospe. Ja bralam z Julia w grudniu 4 no-spy dziennie z zalecenia lekarza. Bo mialam male rozwarcie (i tez prawdopodobnie przez ta anemie)

Do góry