reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

:szok: no to juz mamy drugie miejsce pewnie zajete przez Kaske :-D

Piore w proszku Lovela i potem porzadnie prasuje i ciuszki sa mieciutkie i pachnace dzidzia. Takze zadnego plynu nie potrzebuje.
Pralam koce akrylowe i teraz chyba bede musiala je wyczesac albo cos bo takie dziwne sie zrobily :eek:

No i u nas sie juz tak zimmmmnnnooo zrobilo, ze posciel mi nie wyschnie chyba przez najblizsze 2 dni. Bez kurtki zimowej ani rusz, a ja takiej nie mam :eek:

reklama
Ja sie nastawiam na poród na krzesełku do porodu lub na materacu przy worku sako. Poród w pozycji poziomej na łózku trwa średnio godzine dłuzej niz w pionie, także jestem dobrej myśli i własnie szkoła rodzenia pozwoliła mi sie troche owoic, z tym co nas czeka i na co sie zdecydować.

Kolezanka ostatnio rodzila pierwsze dziecko i jak wjechala na porodowke to kazali jej ukleknac na lozku, oprzec sie rekoma i w ten sposob urodzila :-) pierwszy porod, a po godzinie bylo juz po :shocked2:

No ja wlasnie tez sie zastanawiam nad tym kocykiem akrylowym. Chyba go tak wydusze we wannie, bo do pralki boję sie wrzucic:no: Jakies takie nijakie z niej wychodzą koce;-) A sechł pewnie bedzie ze 2 dni:-D przy takiej pogodzie.

ja mialam miejsce na plan w tych papierach co to zawsze zabierasz ze soba do poloznej i tam napisalam rzeczy co do ktorych jestem pewna a reszte zostawilam tam masz z boku opisane te rzeczy wiec masz taka sciage....

musze tam zerknac w takim razie :-) dzieki za pomoc.

mi też się marzy poród w wodzie, ale z ttego co wiem (choć nie oriientowąłam się czy cos się teraz moze zmieniło) to jest dość drogi i mało gdzie można tego dokonać :sorry:
Ja mam podrukowane niektóre strony www o aktywnym porodzie i pozyscjach wertykalnycch i ozaznaczałam sobei co najważniejsze - kartki w torbie na samym wierzchu żeby sie od razu mężowi w oczy rzuciły, bo ja na pewno o tym zapomnę. Muszę wreszcie do położnej pojechac to z nią od razu co najważniejsze uustalę. Właściwie to mam 2 głowne zastrzeżenia - męzowie powiedziałam, zę go uduszę jeśli pozwoli mi siedzieeć :-D a od położnej będę żądała by rodzić na siedząca albo choć na półsiedząco, bo poprzednio lekarz szybkim ruchem (bez najmniejszych wyjaśnień) powalił mnie na plecy i trzymał bym się nie podnosiła, a ja nie miałam możliwości jednocześnie przeć i protestować.

Tutaj porod w wodzie jest za darmo, tak jak znieczulenia czy porod rodzinny;-):tak: Trzeba miec tylko szczescie i trafic na wolny basen/ wanne ale z tym zreguly nie ma problemu bo wiele dziewczyn decyduje sie na normalny porod. Mam nadzieje ze w poniedzialek dowiem sie wiecej ;-)

reklama
Do góry