reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

a dokladnie na kiedy masz termin?
Ja mam skrocona szyjke, miekka i rozwarcie male, ale od 7misiaca i biore fenoterol. Mylalam, ze gin mi kaze odstawic na wizycie(8.10)ale powiedziala, ze mam brac minimum do 29.10(nastepnej wizyty). Tak wiec lekarzom zalerzy, aby dziecie bylo bezpieczne w brzusiu do ukonczenia 38tc.
mam ten sam termin co ty:)

reklama
Cześć dziewczyny
Co prawda jestem Nowa tutaj, ale mam termin na 21 listopada :)
Za ok. tydzień, czyli 22 października muszę iść do szpitala na badania, ale mam nadzieję, że jeszcze mnie wypuszczą przed rozwiązaniem.

Witaj :-)

Mamusie wyspałam się za wszystkie czasy;-)Jak zasnęłam wczoraj o 19 tak obudziłam się dziś o 9:szok: Nic mnie nie obudziło, nawet nie słyszałam jak M wyszedł do pracy;-) I chyba przez to jestem taka leniwa teraz;-)

(...)
Wymyśliłam (po przeczytaniu) żeby nowonarodzony braciszek dał siostrze prezent (jakiegoś pluszaka) więc muszę sobie go kupić, żeby w szpitalu już był:happy:
Anian-jestes zlota!!! Ja o tym pamietalam przed ciaza, na poczatku ciazy a teraz bym smiertelnie zapomniala:szok::szok::szok:
Uwazam, ze to bardzo wazne, pomaga zaakceptowac szybciej nowego czlonka rodziny:tak:

tez tak czytała, ze maluszek powinien wrócic ze spzittala z prezentem dla starszaka. Musze koniecznie się w najbliższych dniach tym zająć. Tylko u nas to nie będzie pluszak tylko najpewniej jakaś koparka ;-) i czytałam tez że jak się dzidziuś urodzi tatuś powinien zabrać starszaka na zakupki żeby sam wybrał prezencik powitalny dla maluszka.
Kilolek-u nas tez chyba bedzie to kopara:tak: , chociaz jest ich juz tyle...hmmm, moze klocki? Musze pomyslec...
I powiedziec mezowi, ze czekaja go zakupki z Maciem dla Alanka:tak:
tylko nie wiem, czy wyslac ich do sklepu z ubrankami czy zabawkami...

a moja córka z okazji urodzin dzidziusia zaniesie do przedszkola cukierki i poszęstuje wszystkie dzieci :-)
Tez bardzo dobry pomysl:tak:, tylko u nas musialyby byc to jakies biszkopty-Panie prosily aby nie przynosic slodyczy-twardych cukierkow, czy z czekolada itd, najlepiej biszkopty:tak:

Kiedyś pisałam o takiej nojej znajomej , która w połowie wrzesnia urodziła i załapała jakiegoś doła . Myślałm poczatkowo, ze to tzw. Baby blues , ale jak się okazało dziewczyna ma porządną depresję . Przychodzi do nich do domu terapeuta i juz jest troche lepiej...
Nikt nie wie co się stało... są kochajacym się małżeństwem , ciąże przeszła bez problemów, finanse też ok . Owszem małym się zajmuje , ale jest smutna , przygaszona , prawie się nie odzywa..
Oby żadnej z nas nic takiego nie dopadło

maa821 to chyba sie zaczelo co? dzwon do lekarki juz teraz a nie "pozniej" !!! trzymam kciuki !

a ja dzis jakas niewyspana znowu. mezus mnie obudzil buziakiem i slowami: "nie spalas w nocy?". ja mu "skad wiesz". a on "poprostu wiem".
hmmmm... jasnowidz chyba, bo lezalam cicho w lozku, a on smacznie chrapal cala noc.

CZY KTOS MOZE MNIE ZMUSIC DO SPAKOWANIA TORBY DO SZPITALA? bo dzis jest 15-ty czyli zostal mi miesiac rowno do godziny zero.

już wróciłam z zakupów - krowa-przytulanka zakupiona:-)teraz schowam ją do torby i .... jak Młoda przyjdzie do szpitala to dostanie od Arka...
A ona też ma przydział do kupienia coś Młodemu.....ale to już ma w przydziale czynności tatuś....:-)

CZY KTOS MOZE MNIE ZMUSIC DO SPAKOWANIA TORBY DO SZPITALA? bo dzis jest 15-ty czyli zostal mi miesiac rowno do godziny zero.
To tak jak u mnie. Dzis rowno miesiac, 31 dni do terminu porodu a torba nie spakowana, ale to nic...nie zamierzam urodzic wczesniej niz po 8.11:cool2:, wiec mam czas...

Ps. jeszcze 2 tyg temu bylam pewna, ze go nie mam, ahaha

reklama
Dodzwonilam sie wreszcie do swojej lekarki. Kazala mi jechac do szpitala bo mozliwe ze sacza mi sie juz wody i przyszedl czas na mnie. Maja to w szpitalu sprawdzic. Dopakowuje torbe, ide sie ogolic i musze jechac. Boje sie tylko, ze mnie tam poloza na bog wie ile czas - dodam ze nic mnie nie boli. A ja chcialam jaknajdluzej siedziec w domu...

Do góry