reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
no ale najgorzej ta marchew zetrzec i smazyc rybke, a potem wstawac i mieszac, itd. najciezsze to dogladanie hehehe

katrenki ja chce kapusniaka!! wyobraz sobie, ze ja nie umiem zrobic :zawstydzona/y:

Kasiula glowa boli bo za duzo cukru z tej coli ...
ee ja tam nie mieszam... robię przekładankę na koniec ten sosik pomidorowy robię rzadszy sam się przechodzi przezte wszystkie składniki:-D

a co do kapuśniaku to wczoraj robiłam z młodej kapusty... pokroiłam w paski,+ 3 ziemniaczki w kostkę ,.. gotowałam 15 min później dodałam zesmarzoną cebulkę z boczkiem i startą 1 marchew i przyprawiłam solą pieprzem i ziarnkami smaku..i dogotowałam jeszcze z 15-20 min
to nawet mój D co to kapuśniaku nie lubi zjadł 2 michy:szok: i dzisiaj dojadał resztę....:-)i powiedział tak " żeby u mnie w domu tak kapuśniak robili byłoby dobrze"

a gołąbki i bigos też prosta sprawa...

bo ja wogóle kocham gotować:-D:tak:

Andari ja jak robilam kiedys kapusniak to moj maz powiedzial ze dobry bigos mi wyszedli.. ha..ha.. Ogolnie to z gotowaniem jestem na bakier. Mowie ze najlepiej z gotowania to wychodza mi... kanapki :-D Ale za to uwielbiam robic ciasta i nawet mi wychodza :tak:

ee ja tam nie mieszam... robię przekładankę na koniec ten sosik pomidorowy robię rzadszy sam się przechodzi przezte wszystkie składniki:-D

a co do kapuśniaku to wczoraj robiłam z młodej kapusty... pokroiłam w paski,+ 3 ziemniaczki w kostkę ,.. gotowałam 15 min później dodałam zesmarzoną cebulkę z boczkiem i startą 1 marchew i przyprawiłam solą pieprzem i ziarnkami smaku..i dogotowałam jeszcze z 15-20 min
to nawet mój D co to kapuśniaku nie lubi zjadł 2 michy:szok: i dzisiaj dojadał resztę....:-)i powiedział tak " żeby u mnie w domu tak kapuśniak robili byłoby dobrze"

a gołąbki i bigos też prosta sprawa...

bo ja wogóle kocham gotować:-D:tak:
Ka.M`cia to ty zdolna jestes! Ja to nie lubie i nie za bardzo mi wychodzi to gotowanie. A wszystko przez moja mame, bo mnie nigdy nie dopuszczala do garnkow, zawsze sama wolala wszystko zrobic. Jedynie co to dobra mi wychodzi fasolka.

Ka.M`cia to ty zdolna jestes! Ja to nie lubie i nie za bardzo mi wychodzi to gotowanie. A wszystko przez moja mame, bo mnie nigdy nie dopuszczala do garnkow, zawsze sama wolala wszystko zrobic. Jedynie co to dobra mi wychodzi fasolka.
kochana bo ja zawsze lubiłam gotować piec... i jak było coś do robenia to pierwsza pakowałam się do kuchni:-D
no powiem że nie umiem pierogów... ale to dlatego że nie lubię więc nie robię:-p

ja tam lepić pierogi mogę nawet cały dzień. Nie lubie tylko robić ciasta na pierogi i go wałkować a tak to mogę lepić :)) zjadłabym ruskich takich pysznych jak robi mama. do farszu oprócz ziemniaków, cebulki, sera białego dodaje ser żółty, ser topiony, bryndze (kupioną od górala) paprykę słodką, pieprz i wegete :)) mniamm

reklama
mnie zaczyna jak zwykle na iweczór pobolewać brzuszek, ale już się do tego przezwyczaiłam. Na razie nie boli bardzo więc nie zażywam nospy. Oby w nocy nie bolał bo wtedy jest najbardziej uciążliwe.

Do góry