reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

z jednej strony współczuję, z drugiej ogromnie zazdroszczę!!

mnie właśnie rodzice z równowagi wyprowadzili.... masakra. już 2 dni chodzę naburmuszona... pewnie normalnie bym się tylko śmiała, ale teraz złość nie popuszcza.... :eek:

reklama
z jednej strony współczuję, z drugiej ogromnie zazdroszczę!!

mnie właśnie rodzice z równowagi wyprowadzili.... masakra. już 2 dni chodzę naburmuszona... pewnie normalnie bym się tylko śmiała, ale teraz złość nie popuszcza.... :eek:
wszystko ma swoje plusy i minusy bo z drugiej strony wy zawsze bedziecie mialy pomoc pod reka jak chociazby trzeba bedzie gdzies wyjsc czy cos zalatwic a my tu sami....z drugiej strony nikt nam sie nie bedzie wtracal...nawet jesliz dobrych checi....;-)

wszystko ma swoje plusy i minusy bo z drugiej strony wy zawsze bedziecie mialy pomoc pod reka jak chociazby trzeba bedzie gdzies wyjsc czy cos zalatwic a my tu sami....z drugiej strony nikt nam sie nie bedzie wtracal...nawet jesliz dobrych checi....;-)
to prawda. Ja sie strasznie boje że sobie nie poradze sama ale z drugiej strony kazdy sie musi tego nauczyc predzej czy pozniej

dziewczyny ja mieszkam z moimi rodzicami i oni już mają 4 wnuczek więc dla nich to nic nowego i nawet się za bardzo nie przejmują moją ciążą i wiem że się nie będą wtrącać chyba że ich poprosze. Ale moi teściowie są na rencie i na dodatek mieszkają w bloku obok. To ich pierwszy wnuczek albo wnusia i już od pierwszego dnia ciąży mi mówią jak to nie będą się opiekować moim dzieckiem. Teściu już mi poweidział że nie wolno dziecka przegrzewać (zawsze mi u nich zimno bo wiecznie pootwierane okna i przeciągi) że 19 stopni wystarczy. Na dodatek oboje kopcą fajki i kiedyś słyszałam że jak się urodzi to rzucą więc zobaczymy, bo ja nie zamierzam chodzić z dzieckiem do ich domu, który jest przesiąknięty fajkami, bo palą w kuchni ale wiadomo że nawet przez zamknięte drzwi czuć.
Aż się boje że teściowa będzie codziennie, chyba że się będzie powstrzymywać przez to że mieszkamy z moimi rodzicami.
co do temperatury to mają rację

anadri moje maleństwo kiedyś tak ładnie słuchało muzyki poważnej i kołysanki ze słuchawek, a teraz mnie strasznie kopie w to miejsc gdzie są słuchawki :eek:, najbrdzej fika w kosciele razem z organami :happy:. Chyba mi jakiś muzyk rośnie :szok: - mam tyko ndzieję, że na skrzypcach nie będzie grał:sorry:.

Z tymi oknami to jest ciezko, bo odejsc moga wody, a nie ma skurczy :-(nam położna nie polecała tego sposobu, bo trzeba potem kroplówką wywoływać skurcze, ale jak komuś to nie przeszkadza to czemu nie:cool2:

ja bym chyba tak wcześnie nie uleżała w łóżku do rana, moja godzina do spania to tak 23 :happy:

aaa u was godzina roznicy wieć nie tak źle z tym obiadem jeszcze :-D:-D

a co tejściowa wymyśliła??? ja to na razie mówię, że pogadamy jak mały już będzie cały i zdrowy na świecie :happy:

Morał z tego taki, że musimy nasze dzieci dopuszczać do kuchni :-D:-D:-D
Kingula ty za każdym razem kopiujesz te suwaczki???
Morał z tego taki, że musimy nasze dzieci dopuszczać do kuchni :-D:-D:-D
Kingula ty za każdym razem kopiujesz te suwaczki???[/QUOTE]

Etna ja mam go zapisany na pulpicie i zawsze kopiuje i wklejam. A co? Czy cos zle robie? Cos nie dziala jak nalezy?

witajcie':)

dzieki za ocene syneczka mego>:)

My dzisaj mmay 1 rocznice slubu....:) dostalam buket kwiatow...
i dzisaj tez mial sie Kordek urodzic a tu prosze juz 2 tyg,jest z niami....:):):tak::-):-)

Pozdrawiam goraco trzymam za was kciuki

reklama
wiem że nie wolno przegrzewać, ale nie taką temperaturę do kąpieli. Ja przy takiej zamarzam jak jestem mokra.

zaklęta odzywała się dzisiaj do południa i tyle gdzieś jest jej post. Albo tutaj albo na samopoczucie listopadówek
no do kapieli zdecydowanie za malo. Do kąpieli trzeba dogrzać ale tylko tam gdzie się kąpie. Optymalna temperatura dla malutkiego dziecka to 19-20 stopni w dzień, w nocy 17, a do kąpieli 22-24.

Do góry